bożo wpożo Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Nie wiem o jakich resorach mówisz , bo nie zauważyłem takowych , nie ma ich wcale i ani nic i ani żadnej rzeczy która jego jest .Chyba , że kupiłem model bez jakiejś ramki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Jako fanatyk piękna Niemieckich pancerzy przyznać muszę że ten Francuz ma to "coś". No maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Joł ! CzołK w sidoluksie , teraz bedę kreski poprawiał i zaczynam świniaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Nie zawiodłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Jak zwykle piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Grzegorzu - kolorki gites...tytłaj go tytłaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Malowanie jak zwykle gniecie system a na marginesie to znamienne, że żabożercy nadają czołgowi imię pokonanego wodza ze swojej historii (w końcu zwycięskich wielu nie mieli, a ile rzeczy można nazywać od Napoleona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Heloł ewrybadym Mało czasu ostatnio na modelowanie ... Złoszowałem czołKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Malowanko wręcz idealne, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Piękny żabojadowy czołK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Mojego ci podeślę do malowania. Co do kamuflażu - wydrukowałem sobie obrazki z moNdrej ksiąSZki , (której nie przeczytałem niestety czterdzieści razy za wyjątkiem "RYSU HISTORYCZNEGO) i na ich podstawie wyciąłem szablony plam z papieru . Odrysowałem delikatne kreski na kadłubie ołówkiem i wedle kresek namalowałem pędzelkiem już te właściwe . Plamy wypełniłem bardzo mocno rozcieńczonymi gunziakami na niskim ciśnieniu ( na granicy plucia farby) , co daje kontrolę przy kładzeniu tychże . Na koniec jeszcze raz poprawiłem czarne kreski pędzelkiem . Rozumiem ze malowany podobną techniką, ale malujesz aero bez maskowania czy z? Jeżeli baz, to jak ci się udało uniknąć mieszania kolorów na ich granicy? BYłbym rad czytają c odpowiedz na te nurtujące mnie zagadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Dokładnie tak jak w cytacie . Nic nie maskowałem , najpierw kreski ołówkiem , potem pędzelkiem , wypełnienie plam kolorami i jeszcze raz kreski pędzelkiem. Maluje albo gunze C , albo Tamką bardzo mocno rozcieńczoną levelingiem ( kropla farby na dwadzieścia rozcieńczalnika albo i więcej) na minimalnym ciśnieniu i skręconej iglicy , praktycznie na granicy " plucia" . Bardzo sie cieszę , że Wam się podoba :-) Teraz zacieki , kurze , błoto i pogmenty bede babrał czołKowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 A po brudzeniu będzie jeszcze lepiej. Na tym etapie podoba mi się bardziej niż poprzedni, który był niesamowity. Lufę tę w kadłubie zostawisz pomalowaną na zielono od wewnątrz, czy jakiś metalizer pójdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Jak juz cię tak za język ciągnę to napisz jeszcze jakimi to farbami go pryskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Lufę tę w kadłubie zostawisz pomalowaną na zielono od wewnątrz, czy jakiś metalizer pójdzie? No pewka - jakoś sobie z tym poradzę i nie będzie zielona , wszak model jeszcze nie jest gotów . Dzięki za dobre słowo. jakimi to farbami go pryskałeś? Krzychu -żółty to mieszanka XF59 i XF60 , zielony XF58 , a brązowy to C029 W jakich barwach będziesz swojego pokraka robił ? Tak jak pisałeś chyba wcześniej , te pudełkowe malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Tak chciałem, ale Twój mi się tak podoba że chyba jak kiedyś go zrobię to właśnie w takim malowaniu. Jednak mój skill malowania z ręki nie jest tak dobry jak twój więc sobie maski kupię - może wtedy dam radę, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Świetny jest! Kreski mistrzostwo świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Malowanie powala. Chciał bym tak potrafić malować kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Moje zdanie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Dzięki chłopy . Zacząłem babrać boki kadłuba : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Coraz ciekawiej już się nie mogę doczekać zakończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Pięknie wymalowany, a brudzenie też się zapowiada ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Ciekawie się prezentuję jak dotąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Będzie kolejny pikny model w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi