Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 648
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Super Moderator
Napisano

No pięknie! Gratuluję nagrody. My natomiast pojawiliśmy się w pełnym zapowiedzianym składzie czyli ja, zbiegu oraz Zuchovski. Impreza była bardzo fajna ja mam gardło zdarte od gadania :-) Zdjęć niestety nie robiłem zbyt wielu... bo nie było czasu :-) Muszę przyznać, że takie spotkania są doskonałe - można się wiele nauczyć oraz pogadać na ciekawe tematy! Dzięki chłopaki!

pozdrawiam

Christian

Napisano

Ode mnie też gratulejszyn

• Super Moderator
Napisano

Cześć Przemek

Zostałeś właśnie dopisany do mapy. Zerknij prosze - zdaje się, że w pobliżu masz kilka osób, z którymi mógłbyś nawiązać ewentualny kontakt ;-)

pozdrawiam

Christian

Napisano

Cześć Przemek. Widzę że mieszkasz niedaleko Crewe. Mają tam pokazy w lutym na które jeżdzą oba kluby do których chodzę. Jeden mniej oficjalny w Chester (spotkania w pubie, he, he), drugi w Warrington. Chester club ma spotkania w ostatni wtorek miesiąca, a Warrington w drugą środę. W Crewe maja club http://www.scmilitaire.co.uk/index.html. Opłata członkowaska to zazwyczaj £2 na miesiąc. A może byś był zainteresowany wpaść na któryś z powyższych? Jest wprawdzie kawałek drogi, ale raz w miesiącu można się przejechać. Chester to głównie pojazdy a Warrington lotnictwo.

• Super Moderator
Napisano

Cześć

Zostałeś dodany do mapy :-)

Na marginesie - odnalazło się nas aż 21 osób!

pozdrawiam was wszystkich

Christian

• Super Moderator
Napisano

Ja tylko napiszę, że jestem bardzo mile zaskoczony, że tyle osób zachciało się dopisać do tej inicjatywy :-) Kolejnym krokiem, który postaram się zorganizować będzie konferencja internetowa - video/audio. Postaram się przetestować kilka dostepnych rozwiązań.

pozdrawiam

Christian

P.S.

Istnieje oczywiście możliwość zorganizowania zamkniętego spotkania w dogodnym terminie oraz miejscu. Może coś ala weekend modelarski?

Napisano

Pogratulowac nagrody. Mi udalo sie dotrzec ale tylko na chwile bo mielismy nieprzewidziane problem z dzieciakiem. Nastepnym razem musze wybrac sie sam.

Weekend modelarski powiadasz. A jakby to mialo wygladac?? Moze porostu umowic sie tak zeby kazdy mial w pol drogi I przy piwku posiedziec I pogadac? Moze jakis Camping? Sa moze wsrod nas wedkarze modelarze I na weekend gdzies sie wybrac?

Napisano

Dzięki. Okazje na pewno jeszcze będą. Nam za dwa miesiące ma się urodzić drugie dziecko, tak więc pewno trzeba będzie się ograniczyć z wyjazdami na jakiś czas. Z resztą zobaczymy jak to będzie.

Napisano (edytowane)

To gratulacje Mr bazylms mi się niedawno drugie urodziło i jest ok mała rośnie zdrowo brat jej nie męczy tylko żona nazeka ze się modelami zajmuje a co do spotkania to pomysł ciekawy

Edytowane przez Gość
  • Super Moderator
Napisano (edytowane)

Witam w klubie tatusiowym :-) Ja też mam 2 chłopaków - młodszy 5 miesięcy a starszy 2 lata i 5 miesięcy. Coś mi się wydaje że nam napojów na opijanie potomków nie zabraknie podczas wystawy w Telford :-)

Wracając do tematu spotkania, plan mam taki aby najpierw zorganizować nam spotkanie wirtualne. Aby takowe doszło do skutku - bardzo proszę osoby zainteresowane o przysposobienie swoje komputery w kamerę internetową oraz koniecznie słuchawki z mikrofonem. Dla osób słabiej zorientowanych w temacie urządzeń elektronicznych polecam:

1. Kamera

2. Zestaw słuchawkowy z mikrofonem

Najprawdopodobniej użyjemy platformy Google Hangouts. W najbliższy weekend będę testował platformę i napiszę wszystkim osobną wiadomość PW kiedy i jak się wirtualnie spotkamy.

W między czasie uprzejmie proszę wszystkich zainteresowanych o uzyskanie konta google (wystarczy założyć email tutaj) oraz przystąpienie do usługi Google+ tutaj

Jeśli coś nie jest zrozumiałe proszę piszcie. Jeszcze jedna uwaga - rozumiem, że nie każdego może być stać na kamerę internetową czy słuchawki z mikrofonem - napiszę tak, możecie zawsze partycypować w wirtualnym spotkaniu pisząc tylko na klawiaturze, ale myślę, że warto by było zrobić takie spotkanie jak należy i najzwyczajniej w świecie poznać się w taki sposób jakbyśmy widzieli i słyszeli się na prawdziwym spotkaniu modelarskim :-)

pozdrawiam was wszystkich serdecznie

Christian

Edytowane przez Gość
Napisano

U mnie corka ma 2miesiace I 3 tygodnie a syn 3.5 roku I jest urwis

wiec mysle ze do Telford pociagiem trzeba bedzie jechac

Napisano

U mnie tez pelna chata-dwa chlopy, jeden 8, drugi 5 lat.

Cos tam tez juz chca kleic jak tata

Mniejszy to tylko klei, a starszy i malowac juz chce.

A jesli chodzi o Telford, to trzeba sie przed tym jakos zgadac-ja na pewno z cala rodzina bede.

• Super Moderator
Napisano

Jak tak dalej pójdzie to na Telford będzie nas potężna grupa. Było by świetnie gdyby udało nam się spotkać pod koniec pierwszego dnia w jakimś lokalu i troszkę się poweselić :-) :-) :-) Ja się rozeznam jak by wyglądała rezerwacja w jakimś znośnym miejscu (od biedy, można by się zorganizować w jednym z pobliskich hoteli na wieczorne biesiadowanie). Jeszcze dam wam znać.

Kolejna sprawa - to chciałbym was poinformować o drobnych przetasowaniach technicznych tego wątku. Otóż zostaliśmy przeniesieni z działu plac zabaw do działu: Tematyka okołomodelarskia>Wydarzenia, Spotkania, Konkursy. Temat został także przyklejony (więc będzie go można łatwiej namierzyć).

No i największy ukłon ze strony administracji modelwork.pl to podwieszenie banera na stronie głównej będącego od dziś naszą wizytówką - w imieniu wszystkich - BARDZO DZIĘKUJEMY!

Acha i jeszcze na koniec zapytam, kto z was ma/zakupił kamerę/mikrofon ze słuchawkami - zaczynam kompletować listę chętnych do naszego pierwszego spotkania online! Informacje co z czym były w poście powyżej

pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie

Christian