Marcin Witkowski Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 (...)i tłoków wylatujących z silnika w locie - rzecz niemożliwa na F-14 Ale z Waszej pomocy na pewno skorzystam. W F-14 wylatywały bokiem turbiny ;) Wal jak w dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Co Ty zrobiłeś z tą owiewką że jest taka "krystaliczna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Owiewkę polerowałem pastą Tamiya Compound Finish i wyczyściłem przed doklejeniem płynem w sprayu do czyszczenia ekranów LED. Ot cała tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 (...)i tłoków wylatujących z silnika w locie - rzecz niemożliwa na F-14 Ale z Waszej pomocy na pewno skorzystam. W F-14 wylatywały bokiem turbiny ;) Wal jak w dym No proszę, F-14 i FF-49b mają więcej wspólnego niż się można spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Trudno nie zauważyć takiej pracy. Świetny. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Jakoś mi umknął ten model, ale koledzy polecili żeby zerknąć, wchodzę i ... BUM! Kurka, to najpiękniejszy model Tomcata jaki widziałem. O dyszach już pisano, ale to jeszcze nic. Jak zrobiłeś tak niesamowicie styraną powierzchnię płatowca? Zdradź jak, bo to niesamowite. I jak robiłeś te podmalowania tu i tam. Niesamowity realizm. Moje gratulacje. Swojego Tomcata wyrzucam do kosza, nie ma sensu zaczynać warsztatu póki choćw małym procencie nie będę umiał robić modeli tak jak Ty. To ostatnie to oczywiście żart był,, niczego nie wyrzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 oj rewela. Wygląda bosssko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2014 Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa Jak zrobiłeś tak niesamowicie styraną powierzchnię płatowca? Zdradź jak, bo to niesamowite. I jak robiłeś te podmalowania tu i tam. ... Jeżeli chodzi o zacieki i smugi, to wszystko robiłem suchymi pastelami Toison D'or dostępnymi w większości sklepów papierniczych bądź empików. Najpierw nanosiłem je pędzelkiem, a następnie rozmazywałem patyczkiem do uszu zwilżonym w wódce (zgodnie z kierunkiem opływu) Podmalówki malowane były po naniesieniu koloru bazowego aerografem z "łapy". W moim przypadku był to Humbrol 147. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi