moralezz Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Model składak z dwóch zestawów (Italeri + Academy - wiem jedno: taka zabawa pierwszy i ostatni raz) plus żywice Airesa i sporo swoich dodatków. Malowany emaliami Model Mastera. Kalki CAM Decals. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinej Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Śliczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Dla mnie bomba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Bardzo ładny...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawbo Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Czad !! i wcale nie chodzi mi o CO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Czad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol J. Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Model "I LIGA"!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Kociarski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamilkar Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Dla mnie to modelarskie Kung-Fu, do którego dążę. Pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woit Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Miło patrzeć, bardzo miło patrzeć na tak wykonany model. Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Świetna praca Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Observer Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Mnie również się bardzo podoba. A te dysze w jaki sposób pomalowałeś? Fajnie wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Piękny. I bardzo realistycznie pomalowany. Super brudzenia. Czad ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Bardzo ładny kotek. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Wyjątkowo mi się podoba - działalność waszej grupy skłoniła mnie do zakupu dwóch zestawów tego modelu i niebawem zaprezentuje pierwszy warsztat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moralezz Posted May 18, 2014 Author Share Posted May 18, 2014 Dzięki wszystkim za pozytywne przyjecie tego modelu. Bardzo mi miło, że się podoba ...A te dysze w jaki sposób pomalowałeś? Fajnie wyszło Dysze malowałem tym co miałem, czyli metalizerami Model Mastera - Burnt Metal, Magnesium i Stainless Steel. Na początek czarny błyszczący podkład w postaci takowej farby Humbrola. Na to sidolux. Dysze podzieliłem sobie na 3 "sekcje" - przednia, środkowa i wydech. Przednia została pomalowana Magnesium, środkowa Burnt Metalem, a ostatnia mieszanką "na oko" wszystkich trzech. Wszystko malowałem z ręki, bez żadnych szablonów. Po każdej farbie polerowanko na "gorąco", tak że w niektórych miejscach metalizer delikatnie wytarł się aż do podkładu. Na tak przygotowane dysze nakładałem suche pastele w różnych odcieniach, aczkolwiek niewiele ich widać. Na sam koniec końcówki dysz potraktowałem Tamiya Smoke oraz transparentnym roztworem Bronze Metalic Humbrol 55 Wyjątkowo mi się podoba - działalność waszej grupy skłoniła mnie do zakupu dwóch zestawów tego modelu i niebawem zaprezentuje pierwszy warsztat Pięknie - Kocurków nigdy nie za dużo Na pewno możesz liczyć na naszą pomoc przy ich budowie PS: Możesz zdradzić jakie zestawy kupiłeś i w jakiej skali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 jasne że mogę się pochwalić - wszytko w 1:48 tak więc Hobby Boss i Academy zdjęcia nie ciekawe (przepraszam) 'prosto z szafy' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Observer Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Sorry, bo mam dużą przerwę w lepieniu. Ten Tamiya smoke to pigment, czy coś w rodzaju filtra? Jeśli pigment, to jak go wetrzeć na gładkiej powierzchni? A tym bronzem na końcu jechałeś po całości, czy jakoś wyrywkowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moralezz Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 ... i Academy Jakbym mógł Ci coś doradzić - pozbądź się tego modelu, jeśli zależy Ci na właściwej właściwej bryle samolotu. Academy ma przede wszystkim jedną poważną wadę - kompletnie "skopaną" przednią cześć kadłuba (od rurki Pitota po wiatrochron, który notabene też jest do poprawy). Jednego Tomcata już mam z tej firmy, i z takim dziobem wygląda pokracznie. Chyba że pokusisz się o zrobienie modelu z podniesiona osłoną radaru, to wtedy nie będzie tak rzucało się to w oczy. Sorry, bo mam dużą przerwę w lepieniu. Ten Tamiya smoke to pigment, czy coś w rodzaju filtra? Jeśli pigment, to jak go wetrzeć na gładkiej powierzchni? A tym bronzem na końcu jechałeś po całości, czy jakoś wyrywkowo? Coś w rodzaju filtra: transparentna farba akrylowa - błyszcząca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas69 Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Bardzo fajny na żywo jeszcze ciekawiej wygląda,szkoda tylko że nie doceniony na Festiwalu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Bardzo fajny na żywo jeszcze ciekawiej wygląda,szkoda tylko że nie doceniony na Festiwalu . Zgadzam się - bardzo fajny Osobiście autorowi gratulowałem modelu Ale nie zgadzam, się że niedoceniony • Nagrodę ufundowaną przez sklep Arma Hobby: Za najlepszy model lotnictwa morskiego USA (Navy/Marines) - nagroda model Bearcat, decyzją Prezydium Komisji Sędziowskiej przyznano Marcinowi Mora za model F-14A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moralezz Posted June 2, 2014 Author Share Posted June 2, 2014 Potwierdzam i jeszcze raz dziękuje za wyróżnienie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Tak, model przepiękny i sam nabrałem ochoty na F-14, a mam Italerke. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moralezz Posted June 3, 2014 Author Share Posted June 3, 2014 ... sam nabrałem ochoty na F-14, a mam Italerke. A więc do roboty Tym bardziej że awatar zobowiązuje Fear the bones! PS.: Oczywiście w miarę możliwości służę pomocą, jak i zapewne reszta członków Grupy Tomcatsky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Jak już dojdzie do budowy, an pewno przeczytam jeszcze raz tę relację. Niestety nie będzie to szybko, bo na warsztat czekają już inne samoloty morskie, ale spod znaku płótna, sklejki i tłoków wylatujących z silnika w locie - rzecz niemożliwa na F-14 Ale z Waszej pomocy na pewno skorzystam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts