Gość Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Mikołaj co prawda prowadzi świetną relację z budowy Su-20 Pantery, ale dla tych wszystkich, którzy jak ja potrafią tylko złożyć gotowy zestaw z nie zawsze dobrym skutkiem Pantera nie jest dobrym rozwiązaniem ... Jest szansa, że wreszcie pojawi się dobry zestaw Su-20 w 1:72! Modelsvit po swojej rewelacyjnej moim zdaniem serii Su-7 zapowiedział właśnie prototyp S-22I!!! A skoro będą już mieli skrzydła do Su-20, to przecież o kadłubie nie zapomną? A na osłodę w zapowiedziach jest seria tzw. ciężkich MiG-ów zaczynająca się od I-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Przyjeżdżaj do Siedlec, za to info pijesz ile wlezie na mój koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Przyjeżdżaj do Siedlec, za to info pijesz ile wlezie na mój koszt O! I to jest konkretna myśl ... posłańców zazwyczaj się dekapitowało, a tu piwem chcą częstować A tu jest więcej informacji: http://scalemodels.ru/news/7535-anons-modelsvt-1-72-i-3u-i-420-i-s22i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Jak było do przewidzenia idą w Suchoje dalej, potem bedą Su-20 i Su-22. Mam tylko nadzieję, ze nie umknął im Su-7BKL do kompletu Su-7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Mam tylko nadzieję, ze nie umknął im Su-7BKL do kompletu Su-7. Na to chyba jednak nie ma co liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Mam tylko nadzieję, ze nie umknął im Su-7BKL do kompletu Su-7. Na to chyba jednak nie ma co liczyć Czemu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Coś mi się nie chce wierzyć, żeby popełnili taką gafę, zapominając o SU-7BKŁ (!?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Wczytałem się w wyżej przytoczony link ze scalemodels.ru (trochę jeszcze pamiętam ruskiego) i w ostatnim zdaniu jest napisane: "moim zdaniem to zamyka serię Su-7, a rospoczyna się seria Su-17 (przypominam, że Su-22 to też Su-17, tyle że na eksport)" Tak więc to zdanie recenzenta, czyli dalej nie wiadomo co z Su-7BKŁ. Mnie niepokoi co innego. Pokazane tam wypraski skrzydła o zmiennej geometrii, przypominają koszmar wczesnego Amodelu. Wczesnego, bo obecne, np Tu-134A, Li-2 itd są już OK. Mam nadzieję, ze są to próbne wytłoczki, a formy zostaną dopracowane i będą na poziomie Su-7! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Wczytałem się w wyżej przytoczony link ze scalemodels.ru (trochę jeszcze pamiętam ruskiego) i w ostatnim zdaniu jest napisane:"moim zdaniem to zamyka serię Su-7, a rospoczyna się seria Su-17 (przypominam, że Su-22 to też Su-17, tyle że na eksport)" Tak więc to zdanie recenzenta, czyli dalej nie wiadomo co z Su-7BKŁ. Mnie niepokoi co innego. Pokazane tam wypraski skrzydła o zmiennej geometrii, przypominają koszmar wczesnego Amodelu. Wczesnego, bo obecne, np Tu-134A, Li-2 itd są już OK. Mam nadzieję, ze są to próbne wytłoczki, a formy zostaną dopracowane i będą na poziomie Su-7! Informacja, że Modelsvit nie planuje wydania Su-7BKŁ pojawia się na rosyjskich stronach niemal od momentu wydania Su-7B, zobacz, że BM powstał przez dodanie małej ramki (uzbrojenie pomijam, bo może być wykorzystane w różnych konfiguracjach). BKŁ wymaga przede wszystkim nowego skrzydła, ale w zasadzie także i kadłuba ... A jeśli chodzi o jakość nowego skrzydła do S-22I to podobno dopiero testy, efekt końcowy ma nie odbiegać od dotychczasowych dokonań :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 No i pojawiły się fotki wyprasek w finalnej postaci - skrzydła zostały wyczyszczone :-) Nikt nie ukrywa, że w następny do tłoczenia jest Su-20, chociaż pewnie najpierw zrobią rodzime S-32M/M2, na naszego S-32MK pewnie poczekamy ... ale co tam... teraz można popatrzeć na warsztat Mikołaja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Witam. Su-7 IG już dostępny na ebayu za 26 usd wiec może niedługo sie doczekamy reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 http://scalemodels.ru/articles/7489-obzor-ModelSvit-1-72-s-22i--uzhe-ne-su-7-eshhe-ne-su-17.html Link do wyprasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Tak, jak tam napisane:"Już nie Su-7, jeszcze nie Su-17", czyli kadłub Su-7 ze skrzydłami o zmiennej geometrii. Ale tu już te skrzydła bliżej standardów Modelsvit, co cieszy. Na pewno doczekamy się reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 No to Modelsvit pokazał wypraski Su-17M ... z tego co widzę można będzie z tego kleić Su-20 :-) http://scalemodels.ru/articles/7548-obzor-modelsvt-1-72-su-17m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 To się nazywa szybkość: http://www.martola.com.pl/pl306/produkty54590/sukhoi_su_17m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Super!!! Będę miał surowiec na tył kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Su-20 to eksportowa odmiana Su-17M. Nosił też oznaczenie Su-17MK ( K - od kommerczeskij, czyli komercyjny, handlowy). Miał też fabryczne oznaczenie Su-32MK. Różnice były minimalne, ograniczały się do awioniki (IFF i systemy kontrolne uzbrojenia) i rodzaju przenoszonego uzbrojenia.. Jak chodzi o model firmy Modelsvit, to sądzę, że wyjdzie też wersja eksportowa Su-20, być może z polskimi malowaniami, ale niecierpliwi śmiało mogą zakupić Su-17M, szczególnie jeśli nie planują budowy modelu w wersji z pełnym uzbrojeniem, choć nie wiem czy na ramkach nie ma już też uzbrojenia dla Su-20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Montujemy jak w przypadku Su-7 zbiorowe zamówienie na Ukrainie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 No to i ja się przyłącze do tego zamówieńa 20 lat czekałem na Su-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Montujemy jak w przypadku Su-7 zbiorowe zamówienie na Ukrainie? Jestem za ,,Krystek,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 (edytowane) Ja tak samo. (2 szt.) Edytowane 12 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 I ja też! Trzy sztuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 W razie zamówienia to i ja bym się podczepił z 1 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Witam i jeden dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi