em Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Warto http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=boo&bid=7108&page=0# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 "Must have" dla każdego pasjonata polskiego lotnictwa! Świetna pozycja, wypchana po brzegi zdjęciami archiwalnymi. W stosunku do cen, które żąda np Stratus za swoje pozycje, to naprawdę okazja. Polecam! PS Mam gdzieś wydanie I-sze z 1981, które trzymam ze względów sentymentalnych... Teraz to jednak zupełnie inna książka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Dobre wieści... Po rozszerzonych wydaniach 1918-1939, teraz 1940-1946, mam nadzieję, że będą też opracowane kolejne lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Dzięki za info choć sam bardziej gustuje w WW to zakupiłem sobie podaną książkiem (szczególnie że teraz w promocji) dorzuciłem odrazu Łosia i 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 At last! Rzeczywiście "must have", na który czekałem wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Mam tą książkę i muszę przyznać, że zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie - doskonała "pomoc naukowa" dla osób zainteresowanych lotnictwem z tego okresu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Dla uzupełnienia zapowiedź książki o "polonikach" z lat wcześniejszych: http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=fut&bid=7342&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Część 2 Polski samolot i barwa 1943-2016 T.Królikiewicz ;R.Gretzyngier http://www.bellona.pl/files/d7d64_BELLONA_ZAPOWIEDZI_KWIECIE%C5%83_2016.pdf od jutra na stadionie narodowym Warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 80zł za 392 strony, myślę warto, zwłaszcza, że poprzednie wydania książki były dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 To praktycznie nowa ksiażka .Pierwsze strony poświecone są lotnictwu na wschodzie w okresie II wojny.Nastepnie czasy powojenne .Oznaczenia i barwa samolotów przedstawione są dla poszczególnych typów np Jak-9P ,Jak-17 itd samoloty szturmowe,bombowe ,szkolne ,transportowe ,śmigłowce. Nastepnie samoloty i śmigłowce skonstruowane w polsce po wojnie, produkowane na licencji ,samoloty Instytutu Lotnictwa, ksiązke kończą samoloty i śmigłowce obcej konstrukcji wprowadzone w III RP. Mnóstwo zdjęć. Opisane i pokazane są wszystkie jednostki lotnicze i ich sprzet , z podziałem na pułki, eskadry itp Autorzy piszą ze na Mig-17 PF numer 948 ,błyskawica była koloru czerwonego,niebieskiego lub ciemniejszego ,ale nie żółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Sprzedam nerkę, ale kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 em po ile kupiłeś? Tu znalazłem taka przyjazną ofertę cenową: http://allegro.pl/polski-samolot-i-barwa-po-ii-wojnie-swiatowej-i6188889652.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Wstyd sie przyznać...79pln we promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Dla miłośników naszego lotnictwa powojennego ,dzis na stadionie narodowym ,w stoisku Gapy ma mieć premiere cykliczne / taki jest zamiar/ wydawnictwo jednego z autorow z wydawnictwa Aeromax. Takie doszły mnie słuchy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 A coś więcej możesz napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Zgadza się, na profilu facebookowym Gretzyngiera jest już zdjęcie Na Warszawskich Targach Książki pojawiło się nowe czasopismo lotnicze wydawane przez LAF. Egzemplarze sygnalne są już do dostania na stoisku Fundacji Historycznej Lotnictwa Polskiego - 43/BC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Kto pozna zawartość, cenę itp. niech się melduje z raportem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Poslusznie hlasim - cena 14,90 w Model Makerze, zawartości nie znam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Znaczy jest spis treści - Syrenki nad Astrachaniem -Szcze-2 w lotnictwie polskim -45 Lotnicza Eskadra Doświadczalna -M-15 oryginalna konstrukcja -Fortunne ladowanie por.Skalińskiego /Su-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Do mnie książka "Polski samolot i barwa" dotarła wczoraj. Sporo materiału i przystępna cena. Właściwie w dużej mierze jest to podsumowanie ostatnich 25 lat w barwie naszego lotnictwa wojskowego i zebranie w całość (oraz spore rozszerzenie) materiałów, które do tej pory ukazywały się to tu to tam... Myślę, że na wiele lat będzie to "biblia" dla miłośników barwy naszego lotnictwa wojskowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Mam podobne zdanie - świetna książka, dużo ciekawostek i co najważniejsze, zbiera całość informacji w jednej publikacji, co na pewno ułatwi szukanie informacji w przyszłości na jakiś konkretny temat. I cena za prawie 400 stron naprawdę przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 A to pisemko w końcu kupił ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Szcze -2 , nieznane zdjecia warto, 45 LED zdjecia autorow z poczatku lat 90-tych warto , M-15 o poczatkach konstruowania ,upiora,,-warto oraz, Su-7 zdarzenie lotnicze , tu mysle ze będzie rozszeszenie w nastepnych numerach, a własciwie sylwetki lotników .Autorzy odbyli rozmowy z wiekszościa pilotów latających na tym typie. Edytowane 31 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Dzięki em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Take linki... http://aros.pl/ksiazka/polski-samolot-i-barwa-1943-2016 http://aros.pl/ksiazka/polski-samolot-i-barwa-2 Chyba cena jest niezła... Pozdrawiam. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi