tales79 Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Jak długo pracowały silniki na defiladzie, zanim kolumna ruszyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Od momentu jak ruszyła kolumna kołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Na MSPO na wystawie WP będą wszystkie 4 użytkowane w armii MBT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 T-72M1, PT-91, Leo 2A4 i A5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Na MSPO na wystawie WP będą wszystkie 4 użytkowane w armii MBT. http://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,4,9344,z-zycia-wojska,przygotowania-do-wystawy-sil-zbrojnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 A poza tym będzie jeszcze Leopard 2A7. Dziś już pewnie nie zdążę trafić na targi, ale jutro wieczorem spodziewajcie się linka do albumu na moim fb z kompletem Leosiów. Z ciekawostek - będą co najmniej 2 Kraby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Pewnie jeden bumarowski i jeden koreański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Powiedzmy. Jeden to UPG-NG z Zuzaną jako oferta eksportowa PGZ, drugi to wiadomy skorupiak dla SZ RP. Oj, Kielce będą w tym roku bardzo "ciężkie" ;) Tu będzie fotrelacja z MSPO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Czy taki upgrade "A4" jest tym czego oczekujemu w naszym przypadku? - Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Jest wersja Revolution i Evolution, a pewnie skończy się na "modernizacji" Bumaru czyli ERAWA, belka do samowyciągu, beczki z paliwem i NSWT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Mam nadzieję, że nie a o nazwie zakładów, które wymieniłeś szybko zapomnimy. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Żadnej ERAWA nie będzie i troszkę niestety... Ale tylko troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Pewny jesteś? ERAWA była brana poważnie pod uwagę jako modernizacja A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Oj tak, to jedna z 2 wersji Leo, która mi się podoba( oprócz tego jeszcze grecki Leopard 2A6 Hel), i którą z chęcią bym wziął na warsztat, ale niestety nie ma modelu, bądź konwersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Najbardzie to Wam zabawek zazdroszę w robocie.. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Fajny filmik. Pytanie ile zajmie wdrożenie tych cudownych technologii. Leopardy 2A4 w 2002 jak były przyjmowane już wymagały modernizacji. Rosomaki od wielu lat nie mogą postrzelać z wieżowego Spike. Czterdziestoletnim BWP-1 ciągle przedłużane są resursy. Pamiętajcie że kadry filmu oparto o 17 WBZ i 34 BKPanc. 3/4 brygad zmechanizowanych ma sprzęt jak z rekonstrukcji historycznej. Obyśmy doczekali happy endu Maćku pamiętaj że zabawki są fajne ale jest też przy nich dużo roboty po zabawie Jak ktoś chce spróbować to wojsko czeka. Moja żona wczoraj rozpoczęła szkolenie NSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 3/4 brygad zmechanizowanych ma sprzęt jak z rekonstrukcji historycznej. Oparcie go o inne jednostki swoją drogą przypominało by film jak z LWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 No właśnie. Nie mam nic przeciwko atrakcyjnemu ukazywaniu wojska, ale brzydzę się propagandą sukcesu jako nam często serwują. Wolałbym szczerą ocenę i ciężką robotę aby niwelować słabości od tego poklepywania po pleckach, uściskach dłoni wąsatych jenerałów zadowolonych z siebie i tym podobnych obrazków. Wojna szybko weryfikuje każde kłamstwo. Przykład z naszego podwórka. Pokazali w TV nowego Kraba. I od razu wywiad z jakimś pułkownikiem z departamentu dziwnych kroków. I słyszę jak się pan rozpływa w zachwytach jak to inżynierowie z polski i korei połączyli siły i powstał ten fantastyczny pojazd. No ręce opadają. Siły to połączyli inżynierowie z Anglii którzy opracowali wieżę oraz koreańscy którzy dostarczyli sprawne podwozie po tym jak Polacy nie dali rady przez 12 lat zrobić sprawnego jeżdżącego pudła na gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Moja żona wczoraj rozpoczęła szkolenie NSR.Fakt, że jesteś żołnierzem jakoś jej pomógł? Tyle słyszałem, że po wizycie w WKU chętne osoby były odprawiane z kwitkiem... Czyli teraz na kilka tygodni masz wolną chatę Wracając do tematu. Byłem dzisiaj na MSPO w Kielcach m. in. w celu doświadczenia na własnej skórze, jaka to jest różnica siedzieć (jako kierowca) w T-72 i Leosiu 2. Powiem krótko Wsiadam do T-72 i moje pierwsze wrażenie jest takie: To sprzęt z czynnej jednostki, czy z muzeum? A co tu tak ciasno? Coś wąski ten właz... Uciekam stąd, radzieckie czołgi są złe... Wsiadam do Leo 2: oooo jak tu przestronnie, a gdzie podłokietniki? Jaki wielki pedał hamulca Fajnie tutaj, nie wychodzę Tak z ciekawości, czy widzisz jakąś szansę, by cywil w wieku 30 lat został kiedykolwiek czołgistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Fakt że ma męża dekla pomógł jej tylko w tej materii że większość szkolenia miała w domu przed wyjazdem :P 30 lat i czołgista? Mój działonowy ma 41 lat i leci mu ósmy rok wysługi, a są i starsi o 2-3 lata kierowcy leoparda. Jeśli jesteś zdrowy to nie ma żadnych przeszkód. A jak byłeś w służbie zasadniczej to możesz walić prosto do danej brygady bez bawienia się w NSR. U nas jest jeszcze ponad 150 etatów na czołgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 No właśnie służba zasadnicza mnie "ominęła", zwykły cywil jestem Ale z wykształceniem technicznym, a na to podobno wojsko jest łase Rozumiem, że najpierw musiałbym odbyć takie szkolenie zasadnicze. Ale to za jakiś czas, być może wtedy Leo 2 A4 będą już zmodernizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 W wojsku mile widziane są kwity medyczne, prawko B lub lepiej C, wszelkie kursy sztuk walki, surwiwal itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Kategoria B? Kategoria C wydaje mi się bardziej potrzebna, patrz dostawa bodajże 910 Jelczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Mercedes Wolf, Honker, czołg, do tego potrzebne B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 czołg, do tego potrzebne BDo tego jeszcze bardzo dobry wzrok. Czytałem, że kierowca czołgu musi mieć zaliczone takie badania wzroku, jak na ciężarówkę. A te są dosyć wyśrubowane (znajomy miał robione). Ale tu się nie dziwie, w końcu nie ma żartów z pojazdem o masie 50 kilku ton. Piękne i wspaniałe bestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi