BOMI21 Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Niedługo galeria - a teraz coś dla tych, co twierdzą że MiGi-29 są pomalowane tą samą farbą co F-16 8-) Fot. Marek Salamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Polskie eF-y i MiGi napewno nie sa malowane tymi samymi kolorami farb ale juz amerykanskie eF-y chyba juz tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Polskie eF-y i MiGi napewno nie sa malowane tymi samymi kolorami farb ale juz amerykanskie eF-y chyba juz tak... Amerykanie używają tej samej farby z powodu jakichś jej specjalnych właściwości. Na forach i w instrukcjach (np. Caracala) są podane te same numery farb do F-16 i MiGa-29, stąd moja uwaga by się tym nie kierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 BOMI ty chcesz na nowo odkrywać Amerykę? Amerykańskie F-16 malowane są farbą FS36270 i FS36118. Polskie F-16 maluje się farbą FS36375 i FS36270. Polskie MiG-29 maluje się kolorami jak amerykańskie F-16. Kto ci powiedział, że jak polskie F-16? Co to za bzdury o identycznym malowaniu F-16. Nasze F-16 malowane są farbami Have Glass II, amerykańskie (przynajmniej w większości) nie. Tu kolory nic nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Hej, Mam ten sam model ale robię go w malowaniu rosyjskim.Jako że jest to moje pierwsze latadło(do tej pory tylko pancerka) to prosiłbym o pomoc.Czy wskazniki na bocznych panelach w kokpicie malowałeś sam czy są na to kalkomanie a ja nie mogę się ich doszukać na arkuszu? Poizdrawiam, Vilge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 W kokpicie są przyklejone blaszki fototrawione - z nadrukiem od Eduarda. Kalkomanii w zestawie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 W kokpicie są przyklejone blaszki fototrawione - z nadrukiem od Eduarda. Kalkomanii w zestawie nie ma. Dzięki,juz myślałem że z moim zestawem coś nie tak. Siadam i sie uczę Pzdr. Vilge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 model ladny zawsze mi sie jako jedyny z samolotów podobał podoba i podobac bedzie mig 29 malowanie bardzo efektowne rzucające sie w oczy i bardzo dobrze sie czyta cała relacje z budowy i co do wygladu to ktos mi kiedys cos mowil albo gdzie widzialem ze nie sklejam dla kogos tylko dla Siebie bo to ja bede patrzec na niego codziennie a nie ktos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Może trochę odgrzebuję stary temat. Mam jednak pytanie, które się może potencjalnie przydać innym. Skąd można dostać elementy do przerobienia MIG-a na wersję Polską po doposażeniu? Czy mógłbym przy okazji prosić o większe podzielenie się fotkami rzeczywistego wzorca (linki, zdjęcia, itp.)? Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Szczerze wątpię, czy któryś z producentów będzie się pochylał nad polską "modernizacją". Raczej temat na samodzielne dłubanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Sądząc po elementach na zdjęciu dodatków na pierwszej stronie wątku to część z nich pochodzi z zestawu Eduarda, Limited Edition Polish Mig-29 UB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Elementy z zestawu Eduard nie są wystarczające do wykonania ostatniej modernizacji. Prezentują standard po poprzednim doposażeniu i teraz same wymagają "doposażenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Do tego jeszcze dochodza anteny na zewnatrz samolotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi