smoker Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Czas zrobić w końcu coś w panzergrau. Do tego lufa z rb, i takie figsy ,jak mi się uda pomalować przyzwoicie. Klejenie idzie dość sprawnie ,tyle mam zrobione. I taki mały problem jest z zestawem, wczesne koła napędowe nie pasują do gąsienic więc dałem późne, czy koła napinające mogą być wczesne czy zmienić na późne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted June 8, 2014 Author Share Posted June 8, 2014 Mały postęp. Ciężko się skleja jak tak słońce praży :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 Na przedniej płycie pancernej widac coś jak imitację spawu. Jeżeli tam ma być spaw (trzeba sprawdzić) to lepiej to zeszlifuj i dorób nowy. Dragonowski wygląda kiepsko i w dodatku mija się z druga płytą "o milę". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted June 8, 2014 Author Share Posted June 8, 2014 Z przodu dojdzie jeszcze dodatkowy pancerz który i tak wszystko zakryje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted June 13, 2014 Author Share Posted June 13, 2014 Wanna prawie gotowa, antena wymieniona na produkt RB , może ktoś polecić dobry klej CA który długo schnie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted June 22, 2014 Author Share Posted June 22, 2014 Budowa dobiega końca, wieża pomalowana od środka, zostało mi tylko dorobić przewody do lamp bo zestawowe są z plastiku strasznie grube a do tego z 4mm za krótkie i wkleić takie napinacze do chlapaczy czy cokolwiek to jest jak mam zaznaczone strzałką z tyłu tylko nie wiem gdzie dokładnie mają być wklejone a nie mogę znaleźć zdjęcia trójki gdzie by to było widać (obrazek w instrukcji jest beznadziejny), jak by ktoś pomógł to bym był wdzięczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonion Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 (edited) Jednak III i IV niemiaszków mają w sobie tą "magie" . Edited June 23, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamat Posted June 23, 2014 Share Posted June 23, 2014 Niepotrzebnie szpachlowałeś górę wierzy, tam powinny być te dziury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted June 23, 2014 Author Share Posted June 23, 2014 No to mnie dragonowska instrukcja oszukała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted July 11, 2014 Author Share Posted July 11, 2014 Baza, filtry ,lakier satynowy i kalki położone, raz musiałem zmywać bo pomalowałem zestawem do modulacji panzergrau vallejo i mi sie kolory nie podobały z tego zestawu, teraz sam zmieszałem. Następne obicia w kolejce tylko mam dylemat czy robić z jasnej bazy i ciemne czy tylko ciemne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonion Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Właśnie się dowiem jak zrobić obicia na szarym bo czeka mnie to za jakiś czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Fajnie pomalowany. Ale szczypce nie miały drewnianych tylko bakielitowe trzonki. Tak więc ciemny brąz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted July 12, 2014 Super Moderator Share Posted July 12, 2014 Czołem W zasadzie trzonki powinny być w kolorze pojazdu- taka modelarska maniera robienia drewnianych trzonków do łopat i siekier - w oryginale były malowane na kolor pojazdu ( pewnie jak się złamało i wymienili to może zostać... ale to takie naciągane) lubię wczesne III dawaj dalej Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Polemizować z Tobą Tomek nie będę bo za cienki jestem, ale pod farbą dalej bakielitowe były więc jak nie szare to brązowe, he, he. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted July 13, 2014 Author Share Posted July 13, 2014 Obicia i łosz, słabo wyszło jedno i drugie, szczypce poprawiłem , małe spotkanie z kałużą kleju ca było ale na szczęście od spodu i da się to ukryć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejon26 Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Ładnie się prezentuje, Na pierwszych fotkach w tym temacie na bandażach kół podtrzymujących gąsienice widać na końcu napisu literkę U a powinna być L, jak jeszcze ich nie pomalowałeś to przerób to U na L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 Niestety koła już miałem pomalowane jak napisałeś Andrzeju, pomazałem olejami , zrobiłem trochę zacieków i zrobiłem rdzę na tłumikach, teraz zabiorę się za kurzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Rdza troszkę za jasna. Tank mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted July 18, 2014 Super Moderator Share Posted July 18, 2014 Może te rdzawe elementy lekko Gun Metal pigmentem pociągnąć? Ostatnio go używałem i bardzo fajnie przyciemniał elementy dodając lekko błyszczące cząsteczki... Ewentualnie kropka czarnej farby olejnej + dużo terpentyna i taką wodą jakby, przefiltrować tą rdze. Kolor bazowy jest spoko - tylko trzeba go trochę urealnić :-) Poza tym, ekstra Ci idzie! pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted July 18, 2014 Author Share Posted July 18, 2014 Wieczorem coś podziałam z tłumikami, dzięki za rady i komentarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoker Posted July 19, 2014 Author Share Posted July 19, 2014 Model gotowy, ewentualnie lekkie poprawki, oczywiście na koniec antenę skrzaty ukradły. Czas zabrać się za załogę. Wszelkie sugestie mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted July 19, 2014 Share Posted July 19, 2014 trochę późno ale możesz jeszcze poprawić napis na gumie koła - kiepsko wygląda ten continentaU.... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Fajny kolorek ci wyszedł.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Bardzo fajny.Szczególnie fajnie wygląda w ujęciu z przodu.Rury wydaje się mi że jeszcze za jasne.Potraktuj je trochę więcej błotkiem. Super - trochę tłustych plam trochę obić ciut pyłu - wszystko realistyczne. Może trochę za czyste gąski po takim błotku po bokach? Ale może wóz jechał jakiś czas po suchej już drodze i błotko odpadło. Aż prosi się o dioramkę i wątpliwości by prysły. Panzery mają to COŚ! Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts