Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czas zrobić w końcu coś w panzergrau.

C_DRA6641_00.jpg

Do tego lufa z rb, i takie figsy ,jak mi się uda pomalować przyzwoicie.

dra6655.jpg

Klejenie idzie dość sprawnie ,tyle mam zrobione.

DSC_0160.jpg

DSC_0158.jpg

I taki mały problem jest z zestawem, wczesne koła napędowe nie pasują do gąsienic więc dałem późne, czy koła napinające mogą być wczesne czy zmienić na późne ?

Napisano

Mały postęp. Ciężko się skleja jak tak słońce praży :]

DSC_0180.jpg

DSC_0179.jpg

DSC_0178.jpg

DSC_0177.jpg

Napisano

Na przedniej płycie pancernej widac coś jak imitację spawu. Jeżeli tam ma być spaw (trzeba sprawdzić) to lepiej to zeszlifuj i dorób nowy. Dragonowski wygląda kiepsko i w dodatku mija się z druga płytą "o milę".

Napisano

Z przodu dojdzie jeszcze dodatkowy pancerz który i tak wszystko zakryje.

Napisano

Wanna prawie gotowa, antena wymieniona na produkt RB , może ktoś polecić dobry klej CA który długo schnie ?

DSC_0180.jpg

MREPMr1Cw_KpfwAxbS310ZFLs8cI4jCRfOsSE1dlml4=w1143-h857-no

DSC_0182.jpg

DSC_0183.jpg

DSC_0185.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Budowa dobiega końca, wieża pomalowana od środka, zostało mi tylko dorobić przewody do lamp bo zestawowe są z plastiku strasznie grube a do tego z 4mm za krótkie i wkleić takie napinacze do chlapaczy czy cokolwiek to jest jak mam zaznaczone strzałką z tyłu tylko nie wiem gdzie dokładnie mają być wklejone a nie mogę znaleźć zdjęcia trójki gdzie by to było widać (obrazek w instrukcji jest beznadziejny), jak by ktoś pomógł to bym był wdzięczny.

DSC_0210.jpg

DSC_0209.jpg

DSC_0208.jpg

DSC_0206.jpg

DSC_0204.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Baza, filtry ,lakier satynowy i kalki położone, raz musiałem zmywać bo pomalowałem zestawem do modulacji panzergrau vallejo i mi sie kolory nie podobały z tego zestawu, teraz sam zmieszałem. Następne obicia w kolejce tylko mam dylemat czy robić z jasnej bazy i ciemne czy tylko ciemne.

DSC_0216.jpg

DSC_0217.jpg

DSC_0218.jpg

DSC_0220.jpg

DSC_0221.jpg

• Super Moderator
Napisano

Czołem

W zasadzie trzonki powinny być w kolorze pojazdu- taka modelarska maniera robienia drewnianych trzonków do łopat i siekier - w oryginale były malowane na kolor pojazdu ( pewnie jak się złamało i wymienili to może zostać... ale to takie naciągane) lubię wczesne III dawaj dalej

Pozdrawiam

Napisano

Polemizować z Tobą Tomek nie będę bo za cienki jestem, ale pod farbą dalej bakielitowe były więc jak nie szare to brązowe, he, he.

Napisano

Obicia i łosz, słabo wyszło jedno i drugie, szczypce poprawiłem , małe spotkanie z kałużą kleju ca było ale na szczęście od spodu i da się to ukryć.

DSC_0222.jpg

DSC_0223.jpg

DSC_0224.jpg

DSC_0225.jpg

DSC_0226.jpg

DSC_0227.jpg

Napisano

Ładnie się prezentuje, Na pierwszych fotkach w tym temacie na bandażach kół podtrzymujących gąsienice widać na końcu napisu literkę U a powinna być L, jak jeszcze ich nie pomalowałeś to przerób to U na L.

Napisano

Niestety koła już miałem pomalowane jak napisałeś Andrzeju, pomazałem olejami , zrobiłem trochę zacieków i zrobiłem rdzę na tłumikach, teraz zabiorę się za kurzenie.

DSC_0231.jpg

DSC_0232.jpg

DSC_0233.jpg

DSC_0235.jpg

DSC_0236.jpg

• Super Moderator
Napisano

Może te rdzawe elementy lekko Gun Metal pigmentem pociągnąć? Ostatnio go używałem i bardzo fajnie przyciemniał elementy dodając lekko błyszczące cząsteczki... Ewentualnie kropka czarnej farby olejnej + dużo terpentyna i taką wodą jakby, przefiltrować tą rdze. Kolor bazowy jest spoko - tylko trzeba go trochę urealnić :-) Poza tym, ekstra Ci idzie!

pozdrawiam

Christian

Napisano

Wieczorem coś podziałam z tłumikami, dzięki za rady i komentarze.

Napisano

Model gotowy, ewentualnie lekkie poprawki, oczywiście na koniec antenę skrzaty ukradły. Czas zabrać się za załogę.

DSC_0237.jpg

DSC_0238.jpg

DSC_0239.jpg

DSC_0240.jpg

DSC_0241.jpg

DSC_0242.jpg

DSC_0243.jpg

Wszelkie sugestie mile widziane.

• 2 weeks later...
Napisano

Bardzo fajny.Szczególnie fajnie wygląda w ujęciu z przodu.Rury wydaje się mi że jeszcze za jasne.Potraktuj je trochę więcej błotkiem.

Super - trochę tłustych plam trochę obić ciut pyłu - wszystko realistyczne.

Może trochę za czyste gąski po takim błotku po bokach? Ale może wóz jechał jakiś czas po suchej już drodze i błotko odpadło.

Aż prosi się o dioramkę i wątpliwości by prysły. Panzery mają to COŚ!

Pozdrawiam

Krzysztof