smoker Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Czas zrobić w końcu coś w panzergrau. Do tego lufa z rb, i takie figsy ,jak mi się uda pomalować przyzwoicie. Klejenie idzie dość sprawnie ,tyle mam zrobione. I taki mały problem jest z zestawem, wczesne koła napędowe nie pasują do gąsienic więc dałem późne, czy koła napinające mogą być wczesne czy zmienić na późne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Mały postęp. Ciężko się skleja jak tak słońce praży :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Na przedniej płycie pancernej widac coś jak imitację spawu. Jeżeli tam ma być spaw (trzeba sprawdzić) to lepiej to zeszlifuj i dorób nowy. Dragonowski wygląda kiepsko i w dodatku mija się z druga płytą "o milę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Z przodu dojdzie jeszcze dodatkowy pancerz który i tak wszystko zakryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Wanna prawie gotowa, antena wymieniona na produkt RB , może ktoś polecić dobry klej CA który długo schnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Budowa dobiega końca, wieża pomalowana od środka, zostało mi tylko dorobić przewody do lamp bo zestawowe są z plastiku strasznie grube a do tego z 4mm za krótkie i wkleić takie napinacze do chlapaczy czy cokolwiek to jest jak mam zaznaczone strzałką z tyłu tylko nie wiem gdzie dokładnie mają być wklejone a nie mogę znaleźć zdjęcia trójki gdzie by to było widać (obrazek w instrukcji jest beznadziejny), jak by ktoś pomógł to bym był wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Jednak III i IV niemiaszków mają w sobie tą "magie" . Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Niepotrzebnie szpachlowałeś górę wierzy, tam powinny być te dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 No to mnie dragonowska instrukcja oszukała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Baza, filtry ,lakier satynowy i kalki położone, raz musiałem zmywać bo pomalowałem zestawem do modulacji panzergrau vallejo i mi sie kolory nie podobały z tego zestawu, teraz sam zmieszałem. Następne obicia w kolejce tylko mam dylemat czy robić z jasnej bazy i ciemne czy tylko ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Właśnie się dowiem jak zrobić obicia na szarym bo czeka mnie to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Fajnie pomalowany. Ale szczypce nie miały drewnianych tylko bakielitowe trzonki. Tak więc ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 12 Lipca 2014 Czołem W zasadzie trzonki powinny być w kolorze pojazdu- taka modelarska maniera robienia drewnianych trzonków do łopat i siekier - w oryginale były malowane na kolor pojazdu ( pewnie jak się złamało i wymienili to może zostać... ale to takie naciągane) lubię wczesne III dawaj dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Polemizować z Tobą Tomek nie będę bo za cienki jestem, ale pod farbą dalej bakielitowe były więc jak nie szare to brązowe, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Obicia i łosz, słabo wyszło jedno i drugie, szczypce poprawiłem , małe spotkanie z kałużą kleju ca było ale na szczęście od spodu i da się to ukryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Ładnie się prezentuje, Na pierwszych fotkach w tym temacie na bandażach kół podtrzymujących gąsienice widać na końcu napisu literkę U a powinna być L, jak jeszcze ich nie pomalowałeś to przerób to U na L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Niestety koła już miałem pomalowane jak napisałeś Andrzeju, pomazałem olejami , zrobiłem trochę zacieków i zrobiłem rdzę na tłumikach, teraz zabiorę się za kurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Rdza troszkę za jasna. Tank mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 18 Lipca 2014 Może te rdzawe elementy lekko Gun Metal pigmentem pociągnąć? Ostatnio go używałem i bardzo fajnie przyciemniał elementy dodając lekko błyszczące cząsteczki... Ewentualnie kropka czarnej farby olejnej + dużo terpentyna i taką wodą jakby, przefiltrować tą rdze. Kolor bazowy jest spoko - tylko trzeba go trochę urealnić :-) Poza tym, ekstra Ci idzie! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Wieczorem coś podziałam z tłumikami, dzięki za rady i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Model gotowy, ewentualnie lekkie poprawki, oczywiście na koniec antenę skrzaty ukradły. Czas zabrać się za załogę. Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 trochę późno ale możesz jeszcze poprawić napis na gumie koła - kiepsko wygląda ten continentaU.... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Fajny kolorek ci wyszedł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Bardzo fajny.Szczególnie fajnie wygląda w ujęciu z przodu.Rury wydaje się mi że jeszcze za jasne.Potraktuj je trochę więcej błotkiem. Super - trochę tłustych plam trochę obić ciut pyłu - wszystko realistyczne. Może trochę za czyste gąski po takim błotku po bokach? Ale może wóz jechał jakiś czas po suchej już drodze i błotko odpadło. Aż prosi się o dioramkę i wątpliwości by prysły. Panzery mają to COŚ! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi