hiwis Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Szacowne grono modelarskie. Na początek - tradycyjnie - parę słów o sobie: Mam na imię Marcin mieszkam w Krakowie i zimą tego roku zmuszony byłem pogodzić się z faktem ukończenia trzydziestego ósmego roku żywota mego. Jak wielu tu obecnych jestem recydywistą. Swą przygodę z modelarstwem rozpocząłem w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku, sklejając jak wielu tu obecnych wszystko co tylko wpadło w moje ręce, głównie samoloty - przeszedłem przez polskie Czaple, Łosie, Jaki-1M, IŁy-2, nawet jakieś szybowce itp, modele z Czechosłowacji, NRD, czy ZSRR. Czasem wpadł jakiś rarytas z zachodu lub "Matchbox" ze Składnicy Harcerskiej. Potem były samoloty z firm zachodnich i wreszcie CZOŁGI Najpierw w "72" potem w "35" i równolegle figurki i pojazdy do gier bitewnych (WH, WH 40 000 itp.) Ale pod koniec lat 90-tych rozstałem się z hobby na kilka ładnych lat. Nadal jednak pozostałem wierny "militarnym" zainteresowaniom ;) W 2012 roku szukając jakichś informacji trafiłem na pierwsze forum modelarskie i ... szczena mi opadła gdy zobaczyłem jak wyglądają modele drugiej dekady XXI wieku, a dawna miłość powróciła. Po części ze względów finansowych, a po części zastanawiając się "gdzie ja je wszystkie upchnę ?" - bo wiedziałem że na jednym się nie skończy - wybrałem skalę 1:72 z założeniem iż każdy model dostanie jakąś podstawkę/winietkę/dioramkę czy jak tam to ktoś woli nazywać ;) Na pierwszy ogień poszła Jagdpanthera z Revell'a, finalnie "wzbogacona" o figurki Caesara, : Oczywiście nijak się miała do tych cudeniek które oglądałem na forach ale co tam - lecimy dalej Pz.Kpfw. VI Königstiger - znów Revell plus Caesar: Ciężka drezyna pancerna S.Sp (Schinen-Sparwagen) - UM plus Zvezda: Jagdtiger Porsche - Trumpeter plus Milicast: IS-2 - Zvezda plus Caesar: Flakpanzer T-34 - Zvezda plus Zvezda - na razie, z braku pomysłu, na tymczasowej podstawce: Ba-10M (w służbie niemieckiej) - UM plus Zvezda, Caesar: StuG III Ausf E - Trumpeter plus Black Dog, Orion, CP Models, TQD Castings: VK.45.02(P)H - Dragon - na razie samotny: I na razie tyle - 9 modeli jakoś tam ukończonych (i podobna ilość "rozgrzebanych") i żmudne próby nauczenia się czegoś nowego z technik modelarskich Pozdrawiam Marcin. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Szybko wszedłeś na poziom XXI wieku Widać postęp, podchodzisz do tematów ambitnie i to się opłaca, bo prace są bardzo miłe dla oka. Tylko tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Start na forum pierwsza klasa:) Kolekcja bardzo gustowna. Dawaj dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Jestem pod wrażeniem. .piękna kolekcja ja też dłubię w skali 1:72 ale pojazdy i czołgi współczesne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Bardzo ciekawe prace, do tego jeszcze w 1/72. Możesz działać dalej bo masz do tego smykałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Lipca 2014 Mnie się także bardzo podobają prace! Szczególnie IS-2 - kompozycja jest bardzo fajna! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Bardzo Panom dziękuję za miłe słowa PaRazo -> może się uda zorganizować spotkanie w towarzystwie "nektaru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Większość prac widziałem na własne gały i muszę powiedzieć Marcinie że modele coraz fajniejsze wychodzą z pod twojej ręki . Brawa i wielu jeszcze piękniejszych modeli życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Piękniutkie maleństwa...Też widziałem je ostatnimi czasy na żywca w Muzeum Lotnictwa na wystawie tegorocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Świetna kolekcja- bardzo przyzwoite modele i fajnie skomponowane z podstawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie moich "szkrabów". Ostatnie trzy produkcje, niestety ciągle brakuje czasu na wykończenie podstawek, więc na razie solo. Sd.Kfz. 260 - ICM: Sturmhaubitze 42 - Trumpeter: E-100 - Dragon: Edytowane 31 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Jest się czym pochwalić... Wiele pracy... i nieustanny rozwój... StuH i E 100- super! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khushfehmi045 Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Też widziałem je ostatnimi czasy na żywca w Muzeum Lotnictwa na wystawie tegorocznej / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Nareszcie podstawka do Sdkfz 260 - ICM + Zvezda: Pierwsza "48" - IS-2 - Tamiya: Edytowane 31 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Dlaczego ja wczesniej nie widzialem tego portfolio? Rewelka, podobaja mi sie Twoje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Druga "48" - Panzer IV Ausf.H, Tamiya: Edytowane 31 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Mamy podobną historię. Jak większość ludzi na naszym wieku. Najbardziej podoba mi się we wprowadzeniu deklaracja o podstawkach do każdego modelu. Prace bardzo ciekawe. Liczę na stałe aktualizacje wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Następna "48" - Tygrys I z AFV Club: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Model fajny, ale gdzie podstawka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Model fajny, ale gdzie podstawka?! Dzięki Podstawki będą, mam nadzieję wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Tygrys z własnym kawałkiem świata: Galeria: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&p=791118#p791118 Edytowane 31 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Jagdpanthera z Dragona (w 1:72): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 PzKpfw IV Ausf.H w finalnej scence rodzajowej : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Scenka rodzajowa z trumną wymiata . Modele w 1:48 niezłe, ale uważam to za zdradę 72kowych ideałów - jak mogłeś ! ..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Modele w 1:48 niezłe, ale uważam to za zdradę 72kowych ideałów - jak mogłeś ! ..... . Jeszcze kilka "72" będzie - choć nowych modeli w tej skali "raczej' już nabywał nie będę ;) Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi