Bogdan59 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Witam wszystkich. Mam na imię Bogdan. Rozpoczynam relację z budowy tego pancernika. Budował go będę od podstaw na podstawie wycinanki Halińskiego. Poniżej kilka fotek z rozpoczętej budowy. Pozdrawiam Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan59 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Dzisiaj przed pracą zdążyłem jeszcze wkleić te łuki. Łuki są ze sporym naddatkiem, który po wyschnięciu kleju, zostanie ścięty i doszlifowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Wow, ambitny plan Życzę powodzonka, otwieram czipsy i zasiadam w 1 rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 28 Lipca 2014 Cześć Spory będzie! Jestem bardzo ciekawy, jak sobie poradzisz z tematem! Powodzenia i dużo wytrwałości życzę! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Sporo pracy Cię czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Ooo to jest to. Dłuuuuga droga przed tobą. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Wow, ambitny plan Życzę powodzonka, otwieram czipsy i zasiadam w 1 rzędzie To i ja się przysiadam... Będzie ciekawie. Powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Powitać kolegę i powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Witaj super temat.Dobrze że wybrałeś kartonowe wydanie Halińskiego. Często czytam forum Konradus i wiem że model jest świetnie opracowany. Polecam Ci przejrzeć relację z budowy tego pancernika właśnie z forum Konradus. oto link http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=167694&t=167694&filtr=0&page=1 Kolega Art wiele wyciągnął z tego opracowania myślę że Tobie też się to uda... z forum modelwarships.com polecam takie tematy.. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=16&t=123012 http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=47&t=4696 a to ogólnie znane forum o Bismarcku.. http://www.kbismarck.com/ pozdrawiam i śledzę uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Model pływający czy statyczny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 No to kolega pocisnal z tematem. Arkusze poliestyrenu to chyba hurtowo kupiles od producenta ;). Tak na marginesie to sam mam ta wycinanke w poczekalni I nosilem sie z podobnym zamiarem. Nadbudowki to pikus ja jestem ciekaw jak ogarniesz temat z kadlubem bo jest dosc sporych rozmiarow I moza pojawic sie krzywizny. Siedze w pierwszym zedzie z wielkim wiadrem popcorn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Model pływający czy statyczny ?? A to przypadkiem nie ten sam, co na Kodze? Witaj super temat.Dobrze że wybrałeś kartonowe wydanie Halińskiego. Często czytam forum Konradus i wiem że model jest świetnie opracowany. Polecam Ci przejrzeć relację z budowy tego pancernika właśnie z forum Konradus. Hehe, powiadasz, ze tak świetnie opracowany? to ja Tobie polecam to forum: http://www.koga.net.pl/forum/viewtopic.php?f=523&t=45996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan59 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Witam, dziękuję wszystkim za słowa otuchy i linki do relacji z budowy tego modelu. Model jest trudny, potrzeba dużo cierpliwości żeby go skończyć i to mi będzie najbardziej potrzebne. Model będzie statyczny i jest to ta sama relacja którą prowadzę na Kodze. No to kolega pocisnal z tematem. Arkusze poliestyrenu to chyba hurtowo kupiles od producenta ;). Tak na marginesie to sam mam ta wycinanke w poczekalni I nosilem sie z podobnym zamiarem. Nadbudowki to pikus ja jestem ciekaw jak ogarniesz temat z kadlubem bo jest dosc sporych rozmiarow I moza pojawic sie krzywizny.Siedze w pierwszym zedzie z wielkim wiadrem popcorn. Tu bym się z kolegą nie zgodził. Kadłub statku, okrętu działa na wyobraźnię, ale to tylko niewielki, w sensie włożonej pracy, fragment modelu. Nadbudówka stanowi problem, o ile chce się ją wykonać na odpowiednio wysokim poziomie. Kadłub budowany w stoczni, ze wstawionymi dodatkowo wzdłużnicami, wypełniony styrodurem, nie powinien sprawić kłopotów. Pisząc stocznia, mam na myśli coś takiego Jeżeli chodzi o mnie, to kupię gotowca (około 300 zł). Na poniższej fotce ów kadłub, w skali 1:200. Mniej bałaganu w domu i co najważniejsze dobry humor żony, który jest rzeczą bezcenną. Zrobiłem promienie na nadbudówce. Prysnąłem ten fragment motipem, aby "wylazły" ewnentualne niedociągnięcia. I "wylazły" co widać na zdjęciu Usuwam to tą szpachlą. Doskonale wnika we wszystkie szczelinki. Jedyna wada to długi czas schnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan59 Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Rozpocząłem prace przy kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan59 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 ciąg dalszy prac przy modelu Zwieńczenie komina. Kominki będą wykonane z igieł lekarskich. Elementy nadbudówki rufowej Prace przy nadbudówce Poszycie pokładu wykonane jest z forniru o szer. 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Szalejesz Pokład rewelacja, oby tak dalej Wow, ambitny plan Życzę powodzonka, otwieram czipsy i zasiadam w 1 rzędzie To i ja się przysiadam... Będzie ciekawie. Powodzenia !! Czipsika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan59 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Pierwsze podejście do wykonywania "drobiazgów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Z tymi drobiazgami, to Ci zejdzie chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Powodzenia bedę zaglądał, bo lubię ten okręt, a podoba mi sie Twoje podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Kurde to się nazywa Modelarstwo przez wielkie "M" Życzę powodzenia, będę zaglądał regularnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 O, kolego z mego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 No żeczywiście nie popatrzyłem na miasto w twoim profilu, równierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi