Jump to content

V-22 Osprey - 1:48 Italeri

Daz
 Share

Recommended Posts

Dzięki, Dzięki, Dzięki, ale wcale się z nim jakoś nie spieszyłem, zrobiłem go normalnym tempem, w wolnych chwilach , i jak tylko będzie dorobiona reszta pokładu to znajdzie się razem z pozostałymi

• 4 weeks later...

Ehh, Daz tak na szybko to ma być model real czy SCi-Fi ? Jeżeli real - masz jakieś foty na których się wzorowałeś? Jeżeli Sci-Fi nie mam pytań i może się podobać. Jeżeli chciał byś aby modele były bardziej real, "looknij" na ten.

viewtopic.php?f=64&t=28302

i tak powinien wyglądać ten "samolot"

Zresztą Adam zrobił całą fajna kolekcję śmigłowców i od niego możesz się sporo nauczyć ;)

Ehh, Daz tak na szybko to ma być model real czy SCi-Fi ? Jeżeli real - masz jakieś foty na których się wzorowałeś? Jeżeli Sci-Fi nie mam pytań i może się podobać. Jeżeli chciał byś aby modele były bardziej real, "looknij" na ten.

viewtopic.php?f=64&t=28302

i tak powinien wyglądać ten "samolot"

Zresztą Adam zrobił całą fajna kolekcję śmigłowców i od niego możesz się sporo nauczyć ;)

Adam robi bardzo fajne modele, i bardzo mi się podobają jego prace, ale ja pochodzę do tematu troszkę inaczej, i bardziej mi się podobają maszyny intensywnie użytkowane, a to co przedstawiłem to nie jest moja własna wizją tylko odwzorowanie prawdziwej maszyny, a zdjęcia poniżej przedstawiają takie waśnie maszyny z intensywnie zardzewiałymi silnikami, kadłubami i zabrudzonymi skrzydłami, czyli takie też istnieją

pw2u9m.jpg

gz9vyp.jpg

A ten to wygląda cały jak by był pomalowany na brązowo, tak ma zardzewiały kadłub. Już wyobrażam sobie opisy na forum jak by ktoś chciał odwzorować maszynę z tego zdjęcia To by się dopiero na słuchał jakie SCi-Fi robi, i że w rzeczywistym świecie nie ma takiej możliwości aby taka maszyna istniała, bo z tego co zdążyłem zauważyć, jeśli autor danej wypowiedzi nie widział na żywo pewnych zdjęć czy faktów, to znaczy że ta owe na pewno nie istnieją

ep46ur.jpg

Jeszcze tak w kwestii zamalowanych starych oznaczeń na statecznikach

dy5qkb.jpg