Cinekf1 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 przednie podwozie obróć o 180 stopni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Kolego Jamat tak jak już koledzy powyżej napisali popraw jak najszybciej się da tą przednią goleń podwozia. Obróć ją o 180 stopni bo wygląda to co najmniej dziwnie a za razem śmiesznie. Powodzenia życzę w dalszej budowie Miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 O fak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Przypomina mi się podoba sytuacja z moim F-5, gdzie identyczny błąd popełniłem. Przeniosłem podwozie na drugi koniec wnęki, ale samej wnęki nie ruszałem, bo trzeba by pruć kadłub, albo samą wnękę wycinać, co na jedno wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Panowie a nie zauważyliście bluatacka we wnęce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 No ale z tego co się orientuję, to wnęka jest wklejona tył w przód, skoro otwór na goleń jest z przodu wnęki, a nie z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Do czego to doszło Solo poucza przy ruskich maszynach. Przednie podwozie było przyklejone na blueatacka tylko, żeby samolot stał równo na podłożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 No ale z tego co się orientuję, to wnęka jest wklejona tył w przód, skoro otwór na goleń jest z przodu wnęki, a nie z tyłu. Przecież w MiGach-21 z Edka nie ma fizycznej możliwości wklejenia zestawowej wnęki tył na przód, bo element wykonany jest razem z podłogą kabiny. Swoją drogą Solo, za każdym razem jak próbujesz (intencje na pewno masz dobre) wyskoczyć z jakąś poradą merytoryczną to strzelasz samobója z cyklu stadiony świata. Co to jest Twoim zdaniem "goleń"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Już tłumaczę: element podwozia samolotu, przenoszący obciążenia z koła na konstrukcję płatowca (skrzydło lub kadłub). W systemie jednogoleniowym zawiera lub stanowi amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 No i się zgadza, definicja jak z wikipedii. ;) To gdzie Ty na powyższych zdjęciach "otwór na goleń z przodu wnęki" zobaczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Wnęka jest żywiczna, wiec w teorii mogłem przykleić odwrotnie. Ale, że to mój 3 mig to trochę mała siara by była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Witam wszystkich. Miguś dostał sreberko, w którym mu do twarzy ale to tylko podkład. Tutaj pomalowałem stery wysokości i płetwę pod kadłubową. Niestety na fotkach znikły subtelne przebarwienia w realu lepiej to wszystko widać. Nie wiem dlaczego ale picasa czasem przyciemnia fotki. Widać to na drugiej fotce, która powinna mniej więcej być tak jasna jak pierwsza. Macie jakieś pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Pomalowałem skurczybyka choć czeka Mnie jeszcze kilka poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Podoba się Jeśli chodzi o zdjęcia, dodawaj nie w jpg, a w png i powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Bardzo fajnie ciidzie.podoba mi się ten piaskowy i te lekkie cienie jakie wyszły. To pre czy postshading? Złamałeś tą rurkę (sorki za określenie ale nie wiem co to) na nosie czy odpadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 Bardzo fajnie ciidzie.podoba mi się ten piaskowy i te lekkie cienie jakie wyszły. To pre czy postshading? Złamałeś tą rurkę (sorki za określenie ale nie wiem co to) na nosie czy odpadła? Zastosowałem postshading ze względu, że Ja mam większą kontrolę nad uzyskiwanymi efektami. Niestety rurkę pitota urwałem ale już przyklejona i zaszpachlowana. Podoba się Jeśli chodzi o zdjęcia, dodawaj nie w jpg, a w png i powinno być git. Dzięki spróbuje następnym razem w png. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Nie wiem dlaczego ale picasa czasem przyciemnia fotki. Widać to na drugiej fotce, która powinna mniej więcej być tak jasna jak pierwsza. Macie jakieś pomysły. Picasa ma automatyczną korekcję zdjęć. Na szczęście robi kopię oryginalnych zdjęć, więc po wyłączeniu autokorekty wszystkie wgrane zdjęcia powinny wrócić do stanu pierwotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 22 Listopada 2014 Autor Share Napisano 22 Listopada 2014 Kolejna porcja fotka. Położyłem kalkomanie a następnie wash. Przykleiłem golenie ale koła jak na razie są na sucho, więc wyszły trochę krzywo. Zostało mi jeszcze brudzenie i przyklejenie kilku elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Fajny Mig. Ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Galeria viewtopic.php?f=64&t=46673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi