KAMIL90 Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Zakładam nowy warsztat z budowy tytułowego pojazdu Sd.Kfz.251/22 "Pakwagen" od Dragona . Do modelu wykorzystam ten oto model http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-251-22-Ausf.D.html oraz lufę od Rb , plandekę z PanzerArtu i może jeszcze gąsienice od AFV Club . Model będzie docelowo w malowaniu zimowym . Jak na razie skleiłem to co widać na zdjęciach , sam model składa się bez większych problemów , góra pojazdu założona tylko do zdjęć . Przetarcia farby robione metodą na lakier do włosów . Mam do was pytanie czy warto wymieniać zestawowe koła na wyrób PanzerArtu i które byście mi polecili bo jak szukałem to były trzy typy do wyboru w Exito . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Możesz kupić każdy z tych 3 zestawów jednak ich jakość będzie niewiadomą. Ja kupiłem koła z cywilną oponą ale czy ich użyje nie wiem. Koła zdeformowane, z niedolewkami i nadlewkami. Trochę pracy zajmie żeby doprowadzić je do jako takiego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Ciąg dalszy budowy , model praktycznie już złożony . Zostało jeszcze trochę pracy , plandeka z PanzerArtu pasowała bez problemu zastanawiam się jeszcze nad tymi kołami zestawowe nie wyglądają aż tak żle . Pora na kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Mała aktualizacja , kamo zostało położone teraz tylko kalokomanie i zimowe malowanie . Wiem że przesadziłem z zdrapkami ale większość zniknie pod białą farbą .Mad plandeką będę jeszcze pracował tylko czekam na białą farbę . Edytowane 27 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Robi dziad wrażenie nie ma co. Działaj dalej z tym brzydalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Szkoda takie fajne kamo pod zimowym chować. Ale z tymi zdrapkami to by tak nie dało rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Jedno z kół jezdnych masz krzywe z tyłu, po drugiej stronie z przodu. Możesz jeszcze to jakoś poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Jedno z kół jezdnych masz krzywe z tyłu, po drugiej stronie z przodu. Możesz jeszcze to jakoś poprawić? Wiem o tym dobrze , układ jezdny jest założony do zdjęć dlatego tak wygląda. Szkoda takie fajne kamo pod zimowym chować. Ale z tymi zdrapkami to by tak nie dało rady. Robi dziad wrażenie nie ma co. Działaj dalej z tym brzydalem. Dziękuję że się podoba , a zimowy kamuflaż będzie dość mocno wytarty jak mnie nie poniesie oczywiście , ale do tego jeszcze trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Fajne kamo. Jestem ciekaw Twojej wersji malowania zimowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Model dostał zimowe malowanie , a także zrobiłem sobie bazę pod brudzenie układu jezdnego oraz układu wydechowego . Wiem że malowaniu sporo brakuje ale jestem z niego zadowolony jak na moje pierwsze zimowe malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Ciekawy kolor tego kamo ci wyszedł. Mało biały, ale wygląda całkiem ok. Możesz napisać jak brudziłeś zawieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Jest moc. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Przemyśl jeszcze odcień rdzy na tłumiku, jest bardzo jasny - trochę jak by w wodzie leżał. Studiowałem kilkadziesiąt zdjęć różnego rodzaju i raczej korodowały od ciepła na ciemniejsze odcienie, gdzieniegdzie z na jasno (w formie plam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Przemyśl jeszcze odcień rdzy na tłumiku, jest bardzo jasny - trochę jak by w wodzie leżał. Studiowałem kilkadziesiąt zdjęć różnego rodzaju i raczej korodowały od ciepła na ciemniejsze odcienie, gdzieniegdzie z na jasno (w formie plam). Ma taki kolor bo dopiero zaczynam nad nim pracować , po kolejnych etapach zmieni się . Ciekawy kolor tego kamo ci wyszedł. Mało biały, ale wygląda całkiem ok. Możesz napisać jak brudziłeś zawieszenie? Co do kamuflażu to chciałem uzyskać efekt już wytartego białego koloru . Brudzenie robiłem w ten sposób ,że zmieszałem ze sobą pigmenty Russian Earth i Dark Mud od Miga wraz z żywicą akrylową tego producenta i za pomocą starego pędzla nanosiłem na model . W założeniu błoto ma wyglądać na mokre , czeka mnie jeszcze trochę pracy z tym błotem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Mała aktualizacja , kamo zostało położone teraz tylko kalokomanie i zimowe malowanie . Wiem że przesadziłem z zdrapkami ale większość zniknie pod białą farbą. Mi się zdrapki podobały. Wiem, że to zimowe malowanie, ale teraz taki trochę mdły, jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Popracowałem trochę nad zaciekami oraz błotem . Zostało jeszcze trochę pracy przy nim a tym bardziej że planuję do niego małą podstawkę z błotem w roli głównej . Od razu przepraszam za tło musiałem wykorzystać kartki z bloku bo brystol już się do niczego nie nadawał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Mocno styrany, ale jest ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Fajny, mroczny efekt...podoba mi się. Dołóż trochę mniejszych plam błota na przedniej płycie, bo dość równo się odcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Na tłumik przydało by się trochę błota. Strasznie się odcina od reszty podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Fajny, mroczny efekt...podoba mi się. Dołóż trochę mniejszych plam błota na przedniej płycie, bo dość równo się odcina. Na tłumik przydało by się trochę błota. Strasznie się odcina od reszty podwozia. Panowie jak pisałem to dopiero początek prac nad błoceniem resztę będę chciał zrobić po scaleniu modelu z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Czekam zatem na podstawkę i nie marudzę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Mając kilka dni wolnych od pracy działam dalej z modelem . Pojazd trafił na skromną podstawkę . Nad śniegiem i błotem będę jeszcze pracować by zgrać całość z pojazdem , pora na zdjęcia z dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Świetnie. Śnieg to soda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 Świetnie. Śnieg to soda? Tak śnieg wykonałem za pomocą sody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi