karambolis8 Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Witam. Chciałem zaprezentować kolejny skończony model. Prosto z pudła, bez żadnych modyfikacji. Dla potrenowania malowania i weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Udany model. Fajnie pomalowany i zużyty , brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Wygląda ładnie. _____________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revell + kalka Techmod + lufy km Aires 1/72 Samochód pancerny - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Ogólne wrażenie jak najbardziej pozytywne. Szary pasek na spodzie lewej gondoli jest węższy niż na spodzie prawej, poza tym na jej zakończeniu chyba jest jakiś jasny brud. Nie wiem, czy tak miało być, czy to wypadek przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Ten jasny brud to talk z rękawiczki chirurgicznej. Zdmuchnę go przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Wash czysty jak dziewicze łzy :< Też bym chciał tak umieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Podstawa to dobry połysk przed washem. Bez tego trudno doczyścić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Pomalowany nieźle, ktoś już tam wytknął zdaje się nierówne linie dolu i góry (w oryginale ta nierówność miała chyba trochę inny charakter). Lecz "odrapania" w ogóle mnie nie przekonują, są bardzo nienaturalne, takie wyrywkowe. Dodatkowo dziób i silniki świeżutkie wszystko to razem strasznie razi i szpeci ten ładnie pomalowany model. Kilka zdjęć jak to niegdyś bywało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Krawędzie natarcia wyglądają fajnie. Drapane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Września 2014 Autor Share Napisano 8 Września 2014 Krawędzie natarcia malowałem grubym, sztywnym pędzlem. Wczoraj wieczorem trochę ten efekt stonowałem ściereczką matującą. Myślę, że jest lepiej. Dorobię brakujące pokrywy podwozia, obicia na silnikach i wstawię następne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Jeszcze taka sugestia co do okopceń spalinami - poćwicz malowanie ich aerografem. Wychodzą dużo ładniejsze niż robione pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Witam. Poprawiłem trochę obicia, dodałem brakujące kalki na śmigła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Jest lepiej ale dodaj jeszcze obicia na nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi