Jump to content

M706 Commando Armored Car

wajtok
 Share

Recommended Posts

Witam,

Warsztat ukończony. Jak ktoś zainteresowany to proszę zajrzeć tutaj

Zanim ktokolwiek coś napisze chciałbym pokusić się o krotki własny komentarz.

Generalnie z modelu jestem zadowolony, jest to drugi mój model gdzie bawiłem się ''tak na poważnie'' wszelkiego rodzaju washami, pigmentami i olejami.

Po raz pierwszy robiłem również model z wnętrzem ( no to trochę szumnie powiedziane ) i myślę, że nie wszyło to najgorzej - podobają mi się obicia wewnątrz pojazdu. Natomiast niezadowolony jestem z luf karabinowych - powinienem je wymienić na metalowe - i tak zrobię następnym razem - te plastiki bardzo psuja efekt . Nie podobają mi się również wizjery - są kiepsko pomalowane - na przyszłość będę je najpierw malował a potem wklejał. Nie pomalowana jest również wieża w środku - nie wiedziałem , ze będzie to widać z zewnątrz Myślę również, ze uchwyty powinienem sam dorobić - lepiej to wygląda niż te plastikowe.

Łańcuch z przodu powinien być zakończony hakiem, ale jak go obrabiałem to jak zwykle wstrzelił mi z pęsety i ślad po nim zaginał No i oczywiście wnętrze jak słusznie zauważył kolega n_lukasz powinno być jasne a nie zielone. no i chyba antena powinna być trochę cieńsza

A teraz zapraszam do oglądania i komentowania

P9223097.JPG?gl=GB

P9223101.JPG?gl=GB

P9223103.JPG?gl=GB

P9223107.JPG?gl=GB

P9223109.JPG?gl=GB

P9223112.JPG?gl=GB

P9223115.JPG?gl=GB

P9223119.JPG?gl=GB

P9223121.JPG?gl=GB

P9223124.JPG?gl=GB

P9223127.JPG?gl=GB

P9223130.JPG?gl=GB

P9223133.JPG?gl=GB

P9223136.JPG?gl=GB

P9223142.JPG?gl=GB

P9223149.JPG?gl=GB

P9223153.JPG?gl=GB

Podoba mi się. Całość robi pozytywne wrażenie, choć widać pewna niekonsekwencję w zaciekach pionowych. Nie sa chyba na całej powierzchni pojazdu. Druga rzecz to zbyt ostre przejścia z błota w czyste obszary i kurz. Trochę mogłeś go z pędzla popryskać tym błotem. To samo tyczy sie kół- nie wiem jeszcze co, ale coś mi w nich ńie pasuje.

Starannie pomalowany, dobry, choć delikatny wash- moze w niektórych miejscach go brak. ( dobrze, ze nie przesadziłeś w druga stronę). Jak na drugi model "na poważnie" , to bardzo udany.

Lekka niekonsekwencja w brudzeniu.

Zacieki sugeruja dłuższe oddziaływanie warunków atmosferycznych na pojazd, a na rantach, brzegach, krawędziach, przy włazach itp zero nawet zadrapania czy odprysku.

Sklejony prawidłowo więc dawaj na warsztat kolejnego delikwanta!

Powodzenia