robert p Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 No i przestał mnie się podobać z tym zielonym trawnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Fajnie, każda jednostka miała swoje widzimisię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Cześć! Trochę się dziwię, że nie wziąłeś tego pod uwagę na etapie planowania. Ale nie martw się, jak teraz porządnie zarzygasz burty dymem i olejem, to od razu będzie ładniej! Pamiętaj, że piloci nie chcieli latać Skyraiderem z którego nie ciekł olej - podejrzewali, że z takim samolotem jest coś nie w porządku. Na przykład nie ma w nim oleju. A olej był w tym samolocie krytyczny - po założeniu trzech zbiorników dodatkowych zasięg Skyraidera był ograniczony zużyciem oleju, czyli, że najpierw się kończył olej a paliwa jeszcze trochę zostawało... To życzę powodzenia w brudzeniu i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 Ale nie martw się To nie są powody do zmartwień Zostało pobawić się olejami i podoklejać różne pierdoły. Rakietki się malują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Cześć! To dobrze, że się nie martwisz! Ale boki zdecydowanie za czyste :-( I nie ma oleju! Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 Ale boki zdecydowanie za czyste :-( I nie ma oleju! Zostało pobawić się olejami Będę się starał próbować uzyskać podobne efekty jak na wcześniej zamieszczonym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2015 Wash z olejnych. Na szarym deep grey od mig’a, na białym i czarnym medium grey – też od mig’a. Spód celowo zrobiłem bez lewego skrzydła dla porównania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 Czekam na okopcenia. To chyba najfajniejszy element w tym samolocie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 ładniutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Tak, jest bardzo ładny - i jak na Skyraidera bardzo czysty. Jakbym był pilotem, podejrzewałbym, że w tym samolocie nie ma oleju (nie cieknie) Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2015 ładniutko! Piękny Tak, jest bardzo ładny Panowie, no jest całkiem na odwrót. Na razie to jest właśnie brzydki. On dopiero zacznie być ładny, jak się go pobrudzi. Spokojnie. Nie wszystko na raz, tylko wszystko w swoim czasie i po kolei. To dopiero było zabrudzenie linii... Czekam na okopcenia. To chyba najfajniejszy element w tym samolocie ,-)) Jeśli nie najtrudniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 29 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2015 Dalsza zabawa z olejami/emaliami: To jak dla mnie jest świetna sprawa, bo zawsze można po prostu zmyć bez strat i żalu: Z podkręconym kontrastem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Przez hamulec aerodynamiczny do napisu NAVY. Masz rękę, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Kształt okopceń jest OK. Te pionowe mazy to dobrze zaobserwowany element, ale fatalnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Cześć! No teraz to jest to! Bardzo ładnie! Te pionowe linie rzeczywiście wymagają jeszcze pracy - w moim modelu namalowałem smugi od wydechu aerografem, a potem zrobiłem na tym zacieki przeciągając po świeżej farbie pędzlem (cienkim!) zamoczonym w rozpuszczalniku (w tym wypadku w benzynie) - wychodzą zacieki jak złoto. To życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Kształt okopceń jest OK. Te pionowe mazy to dobrze zaobserwowany element, ale fatalnie wykonany. Niewątpliwie miałeś rację. Po zmyciu wyglądał tak: Teraz wygląda tak: Jednak nadal mnie się to nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Gorzej niż było, trochę rzadszą farbą i delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Teraz to nie okopcony, a wyżarzony.. Tamto było lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Taka propozycja. Po całości jak jest teraz puść Smoke przechodząc dalej w kierunku ogona. Powinno się ładnie stonować i naturalnie rozmyć po kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Gorzej niż było Tamto było lepsze Dlatego znowu jest czysty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Ja przy moich Skyraiderach też się napociłem zanim udało się jako tako pomalować te straszne okopcenia. Rozcieńczałem dorobioną farbę 5 do 1 i przy małym ciśnieniu i małym strumieniu z dyszy jakoś wychodziło. Delikatnie i cieniutko. http://imagizer.imageshack.com/img538/2980/ARK9og.jpg Te parę zdjęć pokazuje jak to może wyglądać, na każdym innym malowaniu będzie inaczej widoczne. http://www.airliners.net/photo/Douglas-AD-1-Skyraider/2529168/L/&sid=1b63c38939990c8197924e55ef43d93e http://www.airliners.net/photo/Douglas-A-1D-Skyraider/2514283/L/&sid=1b63c38939990c8197924e55ef43d93e http://www.airliners.net/photo/Douglas-A-1D-Skyraider/2383018/L/&sid=1b63c38939990c8197924e55ef43d93e http://www.airliners.net/photo/Douglas-A-1D-Skyraider/2281594/L/&sid=1b63c38939990c8197924e55ef43d93e http://www.airliners.net/photo/Douglas-A-1D-Skyraider/0439481/L/&sid=1b63c38939990c8197924e55ef43d93e Tak mniej więcej Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Rober. Widze ze się przejmujesz tymi okopceniami. To imponujące. Kształt-przebieg malujesz znakomicie. Aczkolwiek SKAYRAIDER jest w tym temacie jeszcze lepszy.Widać ze czujesz, jak powietrze obiega to miejsce. Istota będzie zrobienie tych pionowych "mazów". Może potrzeba to tego jakiegoś specjalnego narzędzia. Jakijś wykałaczki z miękkim końcem, czy czegoś podobnego. gumki do zmazywania... Wymyśl coś bo jesteś bardzo blisko wymalowania okopceń idealnych ! Solo, ucz się jak się robi okopcenia. I ile podejść trzeba zaliczyć, żeby takie okopcenia porządnie wymalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Ja nawijałem na wykałaczkę watę i tylko przecierałem. Tu trochę widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Teraz zacząłem nie od brązu, tylko od smoke: i chyba lepiej już nie umiem aero: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi