Piecu_KP Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 AD PS Sama składalność (trochę się obawiałem tego producenta) jest bardzo na plus. Wszystko pasuje bardzo ładnie, skleja się naprawdę przyjemnie. Prawie nie używałem szpachli przy tym egzemplarzu. Nie była to oznaka olewactwa i tumiwisizmu ale tego, że nie była ona po prostu potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Niezmiennie mi się ten pokrak podoba i apeluję o produkcję w 1:35. Prosze bardzo http://www.accurate-armour.com/showaaproducts.cfm?category=14&subcategory=278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Tremac...dzięki, ale cena jest dość ambitna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Makinen potwierdzam. Robiłem i tego dwuosiowego i trzyosiowego i Warriora. Nowe wyroby Airfixa nawet nie ma co porównywać ze starymi. Wszystko pasuje idealnie. Jedynie przy Warriorze można się pobawić z robieniem osłon od podstaw. Ja w swoim wymieniłem anteny, bo te oryginalne były za grube. Teraz na mnie czeka kolejny wyrób nowego Airfixa czyli Land Rover z figurkami i blaszkami w skali 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Makinen no niestety żywice tak mają. Imek46 Można liczyć na jakiś warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Mi też warsztat by bardzo odpowiadał jakby był dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Powiem szczerze, ze nie wiem kiedy go zacznę. Moje modelarstwo w tej chwili praktycznie zanikło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2014 Bardzo ładny model - super warsztat! Ogladam dalej. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Na tej obczyźnie cierpicie na nadmiar wolnego czasu to i modele wam SUPER wychodzą ;) Ps. oglądam z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 Szakal jeszcze nie skończony. Brakuje mi obrotnicy dla KM-u i jeszcze kilku elementów. Strzeliłem w podkład na tym etapie, żeby móc spokojnie pomalować elementy w "przedziale pasażerskim". Dopiero na fotkach zobaczyłem jak bardzo spieprzyłem 2 fotele dla załogi. Przed malowaniem będą poprawione. Zapraszam do komentowania i uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Bardzo mi się podobają pojazdy brytyjski. Są mega praktyczne i surowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Fotele faktycznie kiepsko. Ale reszta wygląda przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Pomyśl jak pod tykać oczka w siatce tak oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Jest jeszcze kilka innych miejsc, gdzie mógłbyś jeszcze trochę popracować. Na przykład 1. zdjęcie, płyta boczna z małą kratką umieszczoną nad drugą, większą. Chodzi mi o górną krawędź tej kratki i prawy górny róg tej płyty, pod podstawą krótkiej anteny(?). Albo 15. zdjęcie - pozatykane oczka siatki. 17. zdjęcie - wajcha i osłona pod nią. Dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 I Kubisz znalazł resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 Wiem i szkoda, że aż tyle tego było do wynalezienia... Z blaszkami to moja pierwsza styczność była i wyszło jak wyszło (swoją drogą ta górna krawędź na "burcie" na fotce nr 1, 2 i 3 była jakaś taka dziwnie cienka i ciężko było to chwycić z klejem. Nie wiem czy wada czy tak miało być. W oryginale tak nie było z tego co widziałem.) Siatkę "odetkam" igłą. "pod podstawą krótkiej anteny(?)" to jakiegoś rodzaju montaż obrotnicy z KM-em. Wiem, widziałem, zdjęcie wrzucone z premedytacją ale będzie szlifowane przed malowaniem. Było to jedno z nielicznych miejsc gdzie już miałem wizję pierwszego szakala szybującego w stronę zachodzącego słońca. Koniec końców udało mi się to jakoś skleić (spoina wyszła olbrzymia) ale da się to jakoś wyciągnąć. Zastanawiam się czy robić preshading i inne zabiegi czy sobie je jednak odpuścić. Tak czy siak na czymś trenować trzeba. Więc może sięskuszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 30 Marca 2015 Autor Share Napisano 30 Marca 2015 Jednak robiłem kolor bazowy bez preshadingu. Wyszło jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi