Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Warsztat nie jest wcale zenujacy, sam go uwaznie obserwuje zeby zaczerpnac jakis pomyslow do swojej Tamki. Ale tak jak pisalem Tamka w porownaniu z Kineticem jest super spasowana i nie ma az tyle sladow po wypychaczach co Kinetic... Podzial czesci jest tozsamy z Tamka... No to może jednak "Barak" Italareiki zostanie w magazynie, a skuszę się na Tamkę W sumie pojutrze Mikołajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Italeri/Kinetic jest bardzo słabo spasowany. Da się zrobić fajny model, ale potrzeba przysłowiowe wiaderko szpachli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Italeri/Kinetic jest bardzo słabo spasowany. Da się zrobić fajny model, ale potrzeba przysłowiowe wiaderko szpachli ;) No to zaszaleję z Hase... Wszystkie te Kinetici takie są? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Kinetica da sie zlozyc tylko trzeba w niego wlozyc wiecej pracy... Jest troche pilowania, szpachlowania, szlifowania ale nie sa to zestawy ktorych nie da sie zlozyc... Nie wiem jak w innych ale w polskiej Szparce w kanale wlotowych powietrza ktory jest tez z drugiej strony wneka podwozia glownego sa straszne pozostalosci po wypychaczach ktore maja ok 3-4mm dlugosci i trzeba sie troche napracowac zeby je usunac, zaszpachlowac i wyszlifowac na glanc... Kolej ym mankamentem z ktorym sie ja spotkalem to fotele nie bardzo chca sie zmiescic do wanny kabiny, nie wiem tak jak byky by za szerokie dlatego do swojej Szesnastki zaadaptowalem fotele Tamki... Do tego dochodza za duze i za glebokie otwory na rozne antenki a w szczegolnosci za glebokie sa miejsca w ktorych trzeba wstawic dwa elementy po obu stronach przed iej czesci kadluba zaraz za oslona radaru... To tyle co mi sprawilo troche klopotu przy montarzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Kinetica da sie zlozyc tylko trzeba w niego wlozyc wiecej pracy... Jest troche pilowania, szpachlowania, szlifowania ale nie sa to zestawy ktorych nie da sie zlozyc... Nie wiem jak w innych ale w polskiej Szparce w kanale wlotowych powietrza ktory jest tez z drugiej strony wneka podwozia glownego sa straszne pozostalosci po wypychaczach ktore maja ok 3-4mm dlugosci i trzeba sie troche napracowac zeby je usunac, zaszpachlowac i wyszlifowac na glanc... Kolej ym mankamentem z ktorym sie ja spotkalem to fotele nie bardzo chca sie zmiescic do wanny kabiny, nie wiem tak jak byky by za szerokie dlatego do swojej Szesnastki zaadaptowalem fotele Tamki... Do tego dochodza za duze i za glebokie otwory na rozne antenki a w szczegolnosci za glebokie sa miejsca w ktorych trzeba wstawic dwa elementy po obu stronach przed iej czesci kadluba zaraz za oslona radaru... To tyle co mi sprawilo troche klopotu przy montarzu... No to dzięki, że mnie uświadomiłeś ... Nie wiem czemu byłem przekonany do dziś, że to są najlepsze F-16 na rynku... Skąd ja wziąłem ten pomysł nie wiem Trzeba w takim razie wracać do Hase... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Ale najlepsze na rynku F-16 w 1:48 to zdecydowanie Tamiya właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Ale najlepsze na rynku F-16 w 1:48 to zdecydowanie Tamiya właśnie. Ale precyzyjniej to w czym one są takiej naj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Mi osobiscie jesli chodzi o szesnastki to najbardziej podobaja sie Tamki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Tamka jest najlepiej spasowana, ma wiernie odwzorowane szczegolykabiny pilotow, foteli, wnek podwozia. Ma bogate kalki i uzbrojenie. I jeszcze troche rzeczy by sie znalazlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Poczytaj recenzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Tamka jest najlepiej spasowana, ma wiernie odwzorowane szczegolykabiny pilotow, foteli, wnek podwozia. Ma bogate kalki i uzbrojenie. I jeszcze troche rzeczy by sie znalazlo... Pasowanie to rzecz istotna... Ale jakoś nie sądzę żeby Hase była gorsza w tym względzie... Kabina, fotele, wnęki i uzbrojenie to mnie średnio interesują bo są żywice.... No i izraelskiego Tamka nie robi (chyba) .... Poczytaj recenzje. Sorry ale założyłem (jak widać błędnie), że masz własne zdanie w materii, w której się wypowiadasz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Mam, ale nie mam ochoty o tym pisać. Poczytaj recenzje, te rady także ja głównie otrzymuję, więc możesz i ty je otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Mam, ale nie mam ochoty o tym pisać. Ja tam Solo nie wiem jaką potrzebę zaspakajasz pisząc, nie mając jednocześnie ochoty na pisanie... Myślę, że to jest twoja bardzo osobista sprawa i nie zamierzam w to wnikać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Ty to chyba musisz ze Słupska pochodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Ty to chyba musisz ze Słupska pochodzić... Solo, z pochodzeniem też masz jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Nie, ja nie pochodzę ze Słupska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Nie, ja nie pochodzę ze Słupska. Ale chcesz o tym porozmawiać? Miejsce chyba nie jest właściwe? Mnie osobiście zupełnie to nie obchodzi, ze nie jesteś ze Słupska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Tamka jest najlepiej spasowana, ma wiernie odwzorowane szczegolykabiny pilotow, foteli, wnek podwozia. Ma bogate kalki i uzbrojenie. I jeszcze troche rzeczy by sie znalazlo... Pasowanie to rzecz istotna... Ale jakoś nie sądzę żeby Hase była gorsza w tym względzie... Kabina, fotele, wnęki i uzbrojenie to mnie średnio interesują bo są żywice.... No i izraelskiego Tamka nie robi (chyba) .... Poczytaj recenzje. Sorry ale założyłem (jak widać błędnie), że masz własne zdanie w materii, w której się wypowiadasz... Pozdrawiam Rozumiem ze sa zywice i za pomoca nich nawet najgorszy model mozna odszykowac, spasowania oczywiscie to nie naprawi... Ja opisalem Tamke odnosnie wykonania modelu prosto z pudla bez stosowania dodatkow typu blachy i zywice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Rozumiem ze sa zywice i za pomoca nich nawet najgorszy model mozna odszykowac, spasowania oczywiscie to nie naprawi... Ja opisalem Tamke odnosnie wykonania modelu prosto z pudla bez stosowania dodatkow typu blachy i zywice... Ty opisałeś z pudełka, ja z pudełek Zwyczajnie się zastanawiam jak to z Hase jest? Jakoś nie podejrzewam żeby było gorzej niż w Tamce. Ale Hase na stole nie mam a Ty chyba tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Jakoś nie podejrzewam żeby było gorzej niż w Tamce. Ale Tamki na stole nie mam A można w takim razie wiedzieć jaki model robisz? Czy to jakieś zaćmienie chwilowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Jakoś nie podejrzewam żeby było gorzej niż w Tamce. Ale Tamki na stole nie mam A można w takim razie wiedzieć jaki model robisz? Czy to jakieś zaćmienie chwilowe? Żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Nie drapać się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Rozumiem ze sa zywice i za pomoca nich nawet najgorszy model mozna odszykowac, spasowania oczywiscie to nie naprawi... Ja opisalem Tamke odnosnie wykonania modelu prosto z pudla bez stosowania dodatkow typu blachy i zywice... Ty opisałeś z pudełka, ja z pudełek Zwyczajnie się zastanawiam jak to z Hase jest? Jakoś nie podejrzewam żeby było gorzej niż w Tamce. Ale Hase na stole nie mam a Ty chyba tak... Mam zlom modelarski Hasy... Kiedys chcialem zrobic polska szparke z zestawu Hasy... Tamka lepiej odwzorowala linie podzialu i nitowanie. Takze wg mnie lepszym rozwiazaniem jest zrobienie centroplatu razem ze szkrzydlami niz osobno kadlub i skrzydla jak zrobila Hasegawa... No ale o gustach sie nie dyskutuje i komu innemu pasuje Tamiya a komu innemu Hasegawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Rozumiem ze sa zywice i za pomoca nich nawet najgorszy model mozna odszykowac, spasowania oczywiscie to nie naprawi... Ja opisalem Tamke odnosnie wykonania modelu prosto z pudla bez stosowania dodatkow typu blachy i zywice... Ty opisałeś z pudełka, ja z pudełek Zwyczajnie się zastanawiam jak to z Hase jest? Jakoś nie podejrzewam żeby było gorzej niż w Tamce. Ale Hase na stole nie mam a Ty chyba tak... Mam zlom modelarski Hasy... Kiedys chcialem zrobic polska szparke z zestawu Hasy... Tamka lepiej odwzorowala linie podzialu i nitowanie. Takze wg mnie lepszym rozwiazaniem jest zrobienie centroplatu razem ze szkrzydlami niz osobno kadlub i skrzydla jak zrobila Hasegawa... No ale o gustach sie nie dyskutuje i komu innemu pasuje Tamiya a komu innemu Hasegawa Hm... Ja i tak wyjścia chyba nie mam... Izraelczyka to mogę tylko zrobić z Hase lub z Kinetica .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 No jesli chodzi o izraelczyka to faktycznie nie masz za bardzo wyboru... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi