Mark666 Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Dokładnie. Sam używam tej marki---rozmiar M Cytuj
JuSSer Napisano 8 Lutego 2015 Autor Napisano 8 Lutego 2015 Dziękuje za miłe słowa. To naprawde wiele dla mnie znaczy Cytuj
Coppercat Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Kazdy dobry sklep papierniczy ma takie markery. Ja uzywam markerow firmy Staedtler, poniewaz maluja na czarno bez zadnych fioletowych odcieni jak sie popatrzy pod swiatlo. Warstwa tuszu z tego markera nie będzie się ścierać ? Jakoś można ją zabezpieczyć ? Pomysł z markerem to byłaby super alternatywa dla maskowania i malowania Proszę napiszcie coś więcej Cytuj
JuSSer Napisano 8 Lutego 2015 Autor Napisano 8 Lutego 2015 Jeszcze nasunęło mi się jedno pytanie. Słyszałem, że szyby najlepiej kleić ClearFix Humbrola, ale też dobry jest wikol. Czy to prawda ? Cytuj
tomeka6 Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Kazdy dobry sklep papierniczy ma takie markery. Ja uzywam markerow firmy Staedtler, poniewaz maluja na czarno bez zadnych fioletowych odcieni jak sie popatrzy pod swiatlo. Warstwa tuszu z tego markera nie będzie się ścierać ? Jakoś można ją zabezpieczyć ? Pomysł z markerem to byłaby super alternatywa dla maskowania i malowania Proszę napiszcie coś więcej Ja to daje na sam koniec, po bezbarwnym i polerce, wtedy czarny marker odroznia sie od blyszczacej kabiny. Co do scierania, uzywalem tego na kilku moich modelach sprzed kilku lat i nic sie z tym nie dzieje, ani to nie plowieje, ani sie nie przebarwia z uplywem czasu, chyba ze bedziesz codziennie dla checy pocieral palcami, albo zostawisz na naslonecznionym miejscu . Uzywaj markerow tylko dobrych firm, albo po prostu kup kilka marek i przetestuj na jakims pomalowanym plastiku, ktory lepszy. Niektore markery daja taki ciemno fioletowy kolor zamiast czarnego, to tez miej na uwadze. Ja tam wole takie cos, nie bawienie sie w maskowanie poltorej godziny, a potem zastanawiac sie czy tasma zerwie lakier, czy nie. JuSSer - Clear Fix to bardzo dobry pomysl w klejeniu szyb na miejsce - dajesz troszke na igle i delikatnie przyklejasz szybe najpierw w 4 punktach, czekasz jak wyschnie, potem na koniec dookola szyby. P.S. Wikol jest dobry do drewna, bo jakos w modelarstwie zastosowania nie widze . Cytuj
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Tylko clear fix ma wade nie jest mocny , trzeba uważać bo szybki mogą po prostu wypaść. Cytuj
elefantes Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 Ja do wklejania szybek używam lakieru bezbarwnego firmy Revell (Nr 1): http://www.mojehobby.pl/products/01-Clear-Gloss.html Specyfik jest tak dobry, że nawet nie próbuje szukać innych sposobów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi