Mark666 Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Dokładnie. Sam używam tej marki---rozmiar M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Tu jeszcze fota przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Zaczyna być fajnie. Będą z Ciebie ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 I da się? Da się! Doba robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Dziękuje za miłe słowa. To naprawde wiele dla mnie znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Kazdy dobry sklep papierniczy ma takie markery. Ja uzywam markerow firmy Staedtler, poniewaz maluja na czarno bez zadnych fioletowych odcieni jak sie popatrzy pod swiatlo. Warstwa tuszu z tego markera nie będzie się ścierać ? Jakoś można ją zabezpieczyć ? Pomysł z markerem to byłaby super alternatywa dla maskowania i malowania Proszę napiszcie coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Jeszcze nasunęło mi się jedno pytanie. Słyszałem, że szyby najlepiej kleić ClearFix Humbrola, ale też dobry jest wikol. Czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Kazdy dobry sklep papierniczy ma takie markery. Ja uzywam markerow firmy Staedtler, poniewaz maluja na czarno bez zadnych fioletowych odcieni jak sie popatrzy pod swiatlo. Warstwa tuszu z tego markera nie będzie się ścierać ? Jakoś można ją zabezpieczyć ? Pomysł z markerem to byłaby super alternatywa dla maskowania i malowania Proszę napiszcie coś więcej Ja to daje na sam koniec, po bezbarwnym i polerce, wtedy czarny marker odroznia sie od blyszczacej kabiny. Co do scierania, uzywalem tego na kilku moich modelach sprzed kilku lat i nic sie z tym nie dzieje, ani to nie plowieje, ani sie nie przebarwia z uplywem czasu, chyba ze bedziesz codziennie dla checy pocieral palcami, albo zostawisz na naslonecznionym miejscu . Uzywaj markerow tylko dobrych firm, albo po prostu kup kilka marek i przetestuj na jakims pomalowanym plastiku, ktory lepszy. Niektore markery daja taki ciemno fioletowy kolor zamiast czarnego, to tez miej na uwadze. Ja tam wole takie cos, nie bawienie sie w maskowanie poltorej godziny, a potem zastanawiac sie czy tasma zerwie lakier, czy nie. JuSSer - Clear Fix to bardzo dobry pomysl w klejeniu szyb na miejsce - dajesz troszke na igle i delikatnie przyklejasz szybe najpierw w 4 punktach, czekasz jak wyschnie, potem na koniec dookola szyby. P.S. Wikol jest dobry do drewna, bo jakos w modelarstwie zastosowania nie widze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Tylko clear fix ma wade nie jest mocny , trzeba uważać bo szybki mogą po prostu wypaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Ja do wklejania szybek używam lakieru bezbarwnego firmy Revell (Nr 1): http://www.mojehobby.pl/products/01-Clear-Gloss.html Specyfik jest tak dobry, że nawet nie próbuje szukać innych sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi