SzymczaS Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dziękuję za miłe słowa Tak,podpatrzę trochę warsztatów żeby za bardzo nie przesadzić,na internecie też pooglądam zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Wykonanie obić przy użyciu farbki - AK 711 Chipping Color - (dedykowana farba do obić - firmy AK) Może się nada : tutaj też sowiet na warsztacie: Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Okej,dzięki wielkie za pomocne linki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Mam takie pytanie - czy numer czołgu mogę napisać pędzlem czy lepiej kupić kalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Tu panuje dowolność możesz malować sam, możesz nakleić kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Witam! Trochę długo nic nie wstawiałem,bo 27 były urodziny taty i 28 mamy,więc nie miałem czasu żeby trochę podłubać Dzisiaj wziąłem się za wieżę oraz zbiorniki paliwa (udręka ),będę musiał jeszcze zaszpachlować ten zbiornik. Tak więc oto zdjęcia dzisiejszych postępów,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Hej, lepiej byś zrobił zastępując ucha na tyle wieży wygiętym drucikiem... Zresztą- niewiele egzemplarzy miało je! Tak samo mógłbyś postąpić z uchwytami na paski stabilizujące nakładki gąsienic na bokach kadłuba i fragmentach błotników... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Tak,chciałem tak zrobić,ale poobserwowałem trochę zdjęć na Internecie i zrobiłem tak jak na zdjęciach,mam nadzieję,że nie zrobiłem tego źle,to moje pierwsze blaszki Ma ktoś patent jak szybko i dobrze zrobić zapięcia na zbiorniki z paliwem? Bo jedno zapięcie zajęło mi całą godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Nikt nic nie powie czy wszystko jest tak jak trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Siatka na tylnej klapie jest plaska i nie pasuje do profilu. Błotniki mogłeś zrobić z blaszki, są proste w wykonaniu, nie montuj wszystkich zbiorników bo tak naprawdę były demontowane przed walka. Reszta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Ech,za późno,zamontowałem 3 zbiorniki Zastanawiałem się też czy dawać dodatkowe tylne zbiorniki,jednak zrezygnowałem,bo na zdjęciach było ich mało. Jutro zabieram się za ostatnią skrzynkę i zaczynam w końcu malować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Co do uszek na tyle wieży: To jest wieża z produkcji 45. r. i te uszka były już wtedy standardem produkcyjnym. Skoro tak, to spójrz jeszcze raz na parę zdjęć, bo ten standard wyglądał nieco inaczej. Dolne trzy muszą być nad poręczą (tak jak jest, to mógł być jakiś wyjątkowy przypadek w okresie polowego uzupełniania na starszych czołgach). Ponadto, rozstawienie uszek lewych i prawych jest ciut za małe; orientacyjnie między nimi (ich srodkami) powinno być ok. 80 cm, czyli tu niecałe 23 mm. Górne zdecydowanie powinny wypadać na zaokrągleniach rogów ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Ok,uszka idą do poprawy,dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Jak na razie walczę z MagicTrackami,cholernie żmudna robota ale mam nadzieję,że się opłaci. Jutro pod wieczór wrzucę zdjęcia gotowych gąsek,pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Przerwa świąteczna dobiegła końca,więc czas brać się za Teciaka. Model jest już prawie gotowy,do zrobienia pozostała piła,śruby na kołach,zapasowe gąsienice z przodu pojazdu,reflektor i pewnie jakaś belka przy zaczepie gąsienic na ostatnim zdjęciu.Potem wash,przykurzenie pigmentami i na podstawkę.Gąsienice są przyłożone na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Nikt nic nie powie odnośnie modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Siatka nad silnikiem nadal jest plaska i brak żaluzji pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Siatka musi taka pozostać,nic już z nią nie zrobię A żaluzje niestety mi odpadły podczas malowania,teraz nie będę już rozklejał całego modelu,tak musi zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Witam,ostatnio nic nie wstawiałem z postępów prac,bo trochę się u mnie w życiu wydarzyło. Jednak wracam dzisiaj z nową aktualizacją. Model już pomalowany,teraz pozostały już obicia,sidolux i brudzenie. Jeszcze jedno pytanie-jaki sidolux wybrać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J35 Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Siatki możesz spokojnie powgniatać nawet na gotowym modelu . J35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Strasznie ciemny. Jak dasz sido i całą resztę specyfików to nic nie będzie widać. Doradzał bym zdecydowanie rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Na żywo nie jest tak ciemny,ale masz rację,rozjaśnię go. Tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Jaśniejszymi odcieniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Do rozjaśniania dodaj jasno szarej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Czyli do bazowego koloru dodać ten jasnoszary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi