Sułtan Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Witam Najnowszy ulepek. Malowany Mr Hobby. Dodane blaszki Parta. Kalki Model Makers. Zapraszam do oglądania, komentowania i powiedzcie co sądzicie o samych fotkach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Wygląda jak zabawka deagostini. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Sebie. Masz pewnie na myśli całkowity brak weatheringu ? Mam tego świadomość ale jakoś nie mogę się przełamać. Kiedyś robiłem pewne próby zrobienia łosza w pewnym modelu ale skonczyło się to źle. Może masz jakąś podpowiedź jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Jeśli już chciałeś zrobić model w malowaniu maszyny z Malborka, to było się przyjrzeć zdjęciom. Maszyny, które są w Malborku mają zdemontowane belki podskrzydłowe do przenoszenia pocisków R-27, a w ich miejsce mają belki do przenoszenia R-60. Mają po cztery, a nie po sześć belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Wychodziłem z założenia że belki są całkowicie zdejmowalne. i w zależności od potrzeb można je dołożyć lub zdjąć. Jakoś to przeżyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Duży + za temat. Fotki rób na białym tle. Z pewnością znajdziesz podpowiedzi jak zrobić dobre fotki modelu. Podstawa to statyw. Byle jaki, ale statyw. Modelowi przydał by się jakiś wasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Co się najbardziej rzuca w oczy to brak charakterystycznej, różowej uszczelki na owiewce oraz przejście stateczniki>wyrzutniki flar/dipoli, które niestety zupełnie różni się od oryginału. Oprócz tego brakuje wielu anten/czujników/świateł, ale na to akurat można przymknąć oko w 1/72. Dysze ciut za ciemny kolor. Ogólnie jednak model na plus, nawet bez washa, nasze 29tki na niektórych zdjęciach wyglądają właśnie tak nieco zabawkowo. Co nie oznacza, że z delikatnym łoszem wyglądałby źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Mi najbardziej brakuje zapuszczonych linii. Poza tym model za bardzo się błyszczy, trochę matowego bezbarwnego lakieru na wierzchu by się przydało. No i tak jak ktoś wspomniał to wyraźniejsze fotki. Koniecznie białe tło, ewentualnie błękitne i grafitowe jeśli będziesz miał jakiś biały samolot to się przyda. Statyw też dobra sprawa choć ja sam robię zdjęcia telefonem a za statyw służą mi ręce oparte o krzesło/stół. Podglądaj warsztaty innych speców to się wiele nauczysz. Co do merytorycznej zawartości nie wypowiem się bo się nie znam. Ważne abyś nie popełniał tych samych błędów przy następnym modelu, wtedy będzie progres. Koniecznie załóż warsztat, zawsze ktoś coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Maszyny, które są w Malborku mają zdemontowane belki podskrzydłowe do przenoszenia pocisków R-27, a w ich miejsce mają belki do przenoszenia R-60. Mają po cztery, a nie po sześć belek. realy?? http://skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=49040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Dysze w porządku. hellvis,spokojnie to są belki bombowe /te przykadłubowe/ zawiesisz tam tylko bomby i wyrzutnie NPR , na pewno nie R-60 . tu 2xR-60 plus 4xR-73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Wyciągając wnioski z tego co piszą na temat tego modelu osoby doświadczone, to widzę że bez washa nie przejdzie. A szkoda, bo wydaje się to bardzo trudną techniką, której poznania trochę się boję. Sam model bardzo mi się podoba, uwielbiam maszyny w barwach Polskich Sił Powietrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lajtus Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Ja też teraz pracuje nad tym MiG'iem tylko, że z tamiya (to i tak jest przepak Italeri), właśnie położyłem kolor bazowy, dzisiaj jeszcze polakieruje go sido i namaluje kamuflaż. Postaram się zrobić washa i może wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi