viaroos Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 to może projekt grupowy KTO Rosomak 1/35 from scratch ;) a tak offtopikowo to poprosil bym jeszcze o TUR-a i Dzik-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Viaroos-projekt grupowy KTO ROSOMAK ; pomysł dobry ,o ile powstał by po zakończeniu projektu I&A-sam bym się przyłączył. TUR,DZIK nie w najbliższym czasie. Poza planami Rosomaka czekają mnie plany UMI-9.50 . W przyszłości o ile dostępne materiały pozwolą , rozrysuję plany interesujących Ciebie pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 TUR,DZIK nie w najbliższym czasie. O! Pod to sam bym się przyłączył Szczególnie jezeli chodzi o 'Tur'a'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam Poszukuje zdjec wewnetrznej strony obu klap wierzy. Czy ktos moze pomoc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam. Niestety nie udało mi się wejść na górę Rosomaka w Świętoszowie. Tylko tego typu ujęcie udało mi się zrobić włazom we wieży. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Z podziekowaniem powinno wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Informuję kolegów ,że w miesięczniku Modelarz nr.8/2010 opublikowano plany Rosomaka w wersji podstawowej w skali 1:35 -dwa z sześciu arkuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Witam Informuję kolegów ,że w miesięczniku Modelarz nr.8/2010 opublikowano plany Rosomaka w wersji podstawowej w skali 1:35 -dwa z sześciu arkuszy. Mam ten plan, jeżeli reszta będzie taka sama jak pierwsze dwa arkusze. To resztę można sobie podarować. Proporcje ma skopane, jarzmo z którego wychodzi lufa oraz sama lufa jest za cienka, koła to porażka. Reszty błędów nie chce mi się wypisywać. Wyrzucone 12 zł Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Skoro nie mamy obecnie alternatywnych planów to może warto jednak te plany wziąć "na widelec" i wskazać konkretne błędy. Na podstawie "pewnych" rysunków z góry: 1. Włazy górne przedziału desantowego mają inny kształt i wymiary. 2. Podział blach na wieży jest inny. Plus to co napisano powyżej, tj. armata i jej jarzmo mało mają wspólnego z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Witam. Proponuje jeszcze porównać sobie rzut z przodu na planie, a przód na oryginale. W szczególności proponuje zwrócić uwagę na skosy bocznego pancerza na planie, według mnie są za duże. Łopatki śrub pędników wodnych z tyłu ( chyba tak to się poprawnie nazywa ) na planie nie bardzo przypominają oryginał. Po za tym rama nie zbyt mi się podoba, wygląda jakoś tak dziwnie na planie. Po za tym na tyle wieży w oryginale jest taki kominek (nie wiem jak to poprawnie się nazywa) Na planie ten detal to fikcja literacka. Ciekawe czy w dalszych częściach planów będą pokazane typy opon używanych w rosomakach. ( Nokian, Michelin i Goodyear) Tak przy okazji, czy ktoś z kolegów ma może zdjęcia Rosomaka pokazujące górną częśc kadłuba i wieży ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Witam. Czy ktoś z kolegów posiada może prospekty reklamowe dotyczące Rosomaka wraz rysunkami ? Mam jedną stronę z takiego prospektu reklamowego z planem, ale bardzo słabej jakości. Jeżeli ktoś mógł by poratować dobrym skanem, z takiego prospektu, był bardzo wdzięczny. Tak przy okazji, to Rosomak w 1/35 się dłubie pomału ;) http://bigmodel120.blogspot.com/2012/05/kto-rosomak-135.html Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Tak przy okazji, to Rosomak w 1/35 się dłubie pomału ;) http://bigmodel120.blogspot.com/2012/05/kto-rosomak-135.html Świetna robota. Na razie dosyć niewiele tego, ale wygląda to co najmniej bardzo ładnie. Chciałbym mieć takiego we własnej gablotce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Świetna robota. Na razie dosyć niewiele tego, ale wygląda to co najmniej bardzo ładnie. Chciałbym mieć takiego we własnej gablotce . Dzięki Na razie jest nie wiele, bo wpierw chce zrobić i spasować bryłę kadłuba, następnym etapem będzie zrobienie zawieszenia. A na koniec będzie zrobienie góry kadłuba, czyli pancerz, uchwyty itp. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Witam Pilnie szukam zdjęć góry Rosomaka z obrotnicą OSS-D Zależy mi na zdjęciach dachu kadłuba oraz wnętrza obrotnicy. Jeżeli ktoś by mógł poratować zdjęciami, był bym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Jako że planów nie ma, to trzeba sobie plany samemu zrobić. Dwie wizyty w ostatnim weekend, w CSWL w Poznaniu i na operacji Zachód. Obrodziły pozyskaniem wymiarów Rosomaka, obmierzyliśmy sobie rośka od wieży po kadłub Teraz wszytko w rękach rysownika. A na deser parę zdjęć Rosomaka Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Witam Skoro nie mamy obecnie alternatywnych planów to może warto jednak te plany wziąć "na widelec" i wskazać konkretne błędy. Na podstawie "pewnych" rysunków z góry: 1. Włazy górne przedziału desantowego mają inny kształt i wymiary. 2. Podział blach na wieży jest inny. Pozwolę sobie uzupełnić listę błędów. 1. Wahacze (dolny i górny) są za krótkie, powinny być dłuższe na tym prostym odcinku który wchodzi w mocowanie wahacza w ramie. Brak na bokach wahaczy takiego płaskiego paska. 2. Poszczególne płyty wieży są albo za krótkie (tylne i prawa płyta), lub za długie (lewa boczna płyta). Ponadto wieża jest za wysoka. 3. Brak zawiasów włazów desantowych 4. Podział blach góry kadłuba (tyłu) jest błędny. 5. Pokrywy włazów we wieży mają za małą średnice Niedługo cd. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Witam. Kilka zdjęć Rosomaka z 17 WBZ, który gościł podczas Świdnickiego Festiwalu Modelarskiego. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Witam. Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić tego posta, postanowiłem tutaj. Otóż interesuje mnie kwestia kolorystyki/farb jakimi są malowane nasze Rosomaki w Afganistanie. Czy rosomaki malowane na zielono to ten sam zielony który jest używany do malowania pojazdów w kraju ?. Czy piaskowy to będzie taki sam jaki mają np amerykańskie MRAP-y używane przez nasz PKW ?. Czy ktoś może coś wie ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Witam.Czy rosomaki malowane na zielono to ten sam zielony który jest używany do malowania pojazdów w kraju ?. Oczywiście, przecież pojazdy do PKW trafiają z kraju. Witam.Czy piaskowy to będzie taki sam jaki mają np amerykańskie MRAP-y używane przez nasz PKW ?. Prawie taki sam, może o ton jaśniejszy. Różnicy (spod kurzu) praktycznie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Dzięki za informację Zielony pokombinuje z Tamiyowskiego XF67 Nato Grün, a piaskowy zrobie z Gunze H313 lekko go rozjaśniając. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 ma może ktoś foto samego silnika? z góry dzięki za zamieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Rosiek z Międzyrzecza Link do albumu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckidoch Napisano 24 Stycznia 2018 Share Napisano 24 Stycznia 2018 Super się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi