tomcatsky Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Możesz spróbować kilku metod, i zdobyć nowe doświadczenie - czyli nie boimy się popracować z częściami przeźroczystymi. 1. Pobawić się rozcieńczalnikiem - dedykowanym do farb producenta, jeżeli nie zadziała to: 2. Nabyć zestawy papierów ściernych i past polerskich (tamiya lub inne), to napewno zaowocuje większą pewnością siebie w obróbce owiewek. Obecnie papiery ścierne (najlepiej takie które możesz zamoczyć w wodzie) lub gąbki - dostaniesz w gradacji nawet do 12000. Po potraktowaniu stopniowym, każdą z gradacji (np. proces zaczynamy od 1500 do 12000), i na koniec polerką uzyskasz efekt jaki potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Weź Cleanlux i po prostu umyj w nim owiewkę. Zejdzie wszystko i nie musisz cudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystianeq Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 Witajcie, model ukończony. Co do owiewki to zanim TerraIncognita napisałeś o cleanuxie to już potraktowałem ją troche papierem ściernym :( Gdyby nie ta owiewka, biała farba i za dużo kleju w niektórych miejscach to byłbym chyba całkiem zadowolony z tego modelu, choć jeszcze duużo modelarskiej nauki przede mną. Zdjęcia modelu wrzucam tutaj, ponieważ uważam że model nie zasługuje na pokazanie go w galerii. Wiem że zasługuję na więcej krytyki niż pochwał, ale oglądajcie (jak na DRUGI model uważam że mimo wszystko mogło być duużo gorzej, ale i dużo lepiej też: Powiem Wam, że jak stoi na półce, to mi się kurcze podoba W kolejce czeka P-47D Thunderbolt 1:72 Revella, ale kiedy się za niego zabiorę - nie wiem, zaczynam magisterkę więc z czasem może być różnie. Pozdrawiam i bardzo dziękuję wszystkim, którzy mi pomogli czy tutaj na forum czy poprzez PW, dziękuję jeszcze raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Pozdrówka chłopie i powodzenia. Ja mgr nie robiłem --- strata czasu dla mnie, inż. na nagrobku wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 No kocurek całkiem niczego sobie. Widać od razu, gdzie był malowany sprayem, od razu inna powierzchnia. Myśl o aerografie, bo to jest przyszłość. Z pędzelkiem daleko nie zajedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 21 Lutego 2015 Witam. Nie wiem, jak patrzę na tego F-14 to czegoś mu brakuje. Mogłeś spróbować jakiegoś wash'a albo coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Znaki na kadlubie sa stanowczo za wysoko... Chodzi mi o amerykanskie gwiazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi