Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, jestem Maks. Mam 12 lat i jest to mój pierwszy model i zależy mi aby był czysto sklejony oraz pomalowany. Liczę na Waszą pomoc .

dscn3749_zps9uur1ox5.jpg

51iwfeBXXEL_zpsubxhrdqi.jpg

Napisano

Do tego czasu skleiłem burty, tył pojazdy oraz podwozie. Skleiłem i oszlifowałem koła, gdyż miały one brzydki szew na bieżniku.

IMG_6990_zpsytlaexok.jpg

IMG_6992_zpsof3marn6.jpg

IMG_6993_zpsgwjmobhb.jpg

IMG_6995_zpssdzj0k1m.jpg

IMG_6996_zpsvmb1f75h.jpg

Napisano

Będę zaglądał

Na razie wygląda czysto, zaszpachluj jeszcze ślady po wypychaczach i te szczelinki po wewnętrznej stronie kół

Napisano

Jak narazie szpachlowanie wykracza poza moje możliwości. W widocznych miejscach na pewno nie będzie śladów.

Napisano

Sklejałem go kiedyś daaawno temu... Mam bardzo miłe wspomnienia, choć żałowałem, że to nie był zestaw Academy...

Malowanie wybrane?

Powodzenia, młody człowieku

Napisano

Malowanie jeszcze nie wybrane, ale prawdopodobnie będzie jednokolorowe.

Napisano

Dzisiaj spróbuję wrzucić kilka kolejnych zdjęć z pracy nad podwoziem.

Dziękuję za wsparcie.

Napisano

Jeśli to Twój pierwszy model, to proponuję jednokolorowe malowanie;

jest to wariant A2, więc Wietnam odpada. Proponuję oliwkowozielony kolorek i kalki Arizona National Guard - gwardia narodowa miała również zielonkawe - niekoniecznie w kamo MERDC. Do tego bez M60 na statywie tylko z tylnym siedziskiem jak na pierwszym zdjęciu w poście. Nie montuj wysokiego chwytu powietrza i wysokiego wydechu, bo to zazwyczaj miały pojazdy MARINES. I skróć przedni zderzak - bo długi z szeklami na boku to również MARINES.

Reasumując najłatwiej zrobić konfigurację z pierwszego zdjęcia, pomalować na zielonkawo i położyć oznaczenia gwardii narodowej...

Napisano

Dziękuję za pomoc i wsparcie.

Kolejna aktualizacja warsztatu !

Dzisiaj udało mi się popracować trochę nad nadwoziem, dokleiłem hamulec ręczny, dźwignię zmiany biegów oraz reduktor.

Złożyłem fotele, deskę rozdzielczą oraz ramę okna.

Całość zlożona bez kleju.

IMG_7016_zpszvcc9wdz.jpg

IMG_7019_zps5xkr1lvv.jpg

IMG_7020_zpsazasiscv.jpg

IMG_7022_zpsm1hz0wys.jpg

IMG_7023_zpssdpr7fcc.jpg

IMG_7025_zpsmsvjd4j4.jpg

Napisano

No i gitara... Dorzuć jeszcze tylne siedzenie, postawę anteny i antenę oraz radio, kierownicę, siekierę, łopatę... i... budowa zakończona

Potem malowanko, kalki i gotowe..!

Napisano

Kolejna aktualizacja.

Pomalowałem cały model, ale jeszcze kilka rzeczy jest do poprawki.

Muszę dokleić pomalowane fotele, kierownicę, narzędzia i kanister.

Oto zdjęcia:

IMG_7077_zpsdwmkf6fk.jpg

IMG_7074_zpsipprnsyy.jpg

IMG_7073_zpsyxee36e3.jpg

IMG_7068_zpsrtbt9rsb.jpg

Napisano

Siedzenia zostały pomalowane po zrobieniu zdjęć

• 2 months later...