M@k$ Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Cześć, jestem Maks. Mam 12 lat i jest to mój pierwszy model i zależy mi aby był czysto sklejony oraz pomalowany. Liczę na Waszą pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Do tego czasu skleiłem burty, tył pojazdy oraz podwozie. Skleiłem i oszlifowałem koła, gdyż miały one brzydki szew na bieżniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Będę zaglądał Na razie wygląda czysto, zaszpachluj jeszcze ślady po wypychaczach i te szczelinki po wewnętrznej stronie kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Jak narazie szpachlowanie wykracza poza moje możliwości. W widocznych miejscach na pewno nie będzie śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Sklejałem go kiedyś daaawno temu... Mam bardzo miłe wspomnienia, choć żałowałem, że to nie był zestaw Academy... Malowanie wybrane? Powodzenia, młody człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Malowanie jeszcze nie wybrane, ale prawdopodobnie będzie jednokolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Zaglądam i trzymam kciuki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Masz tu linka do mojego bardzo starego warsztatu z wersją od Academy. Może się coś przyda. http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=4798&highlight=mutt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Dzisiaj spróbuję wrzucić kilka kolejnych zdjęć z pracy nad podwoziem. Dziękuję za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Jeśli to Twój pierwszy model, to proponuję jednokolorowe malowanie; jest to wariant A2, więc Wietnam odpada. Proponuję oliwkowozielony kolorek i kalki Arizona National Guard - gwardia narodowa miała również zielonkawe - niekoniecznie w kamo MERDC. Do tego bez M60 na statywie tylko z tylnym siedziskiem jak na pierwszym zdjęciu w poście. Nie montuj wysokiego chwytu powietrza i wysokiego wydechu, bo to zazwyczaj miały pojazdy MARINES. I skróć przedni zderzak - bo długi z szeklami na boku to również MARINES. Reasumując najłatwiej zrobić konfigurację z pierwszego zdjęcia, pomalować na zielonkawo i położyć oznaczenia gwardii narodowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 Dziękuję za pomoc i wsparcie. Kolejna aktualizacja warsztatu ! Dzisiaj udało mi się popracować trochę nad nadwoziem, dokleiłem hamulec ręczny, dźwignię zmiany biegów oraz reduktor. Złożyłem fotele, deskę rozdzielczą oraz ramę okna. Całość zlożona bez kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 No i gitara... Dorzuć jeszcze tylne siedzenie, postawę anteny i antenę oraz radio, kierownicę, siekierę, łopatę... i... budowa zakończona Potem malowanko, kalki i gotowe..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Kolejna aktualizacja. Pomalowałem cały model, ale jeszcze kilka rzeczy jest do poprawki. Muszę dokleić pomalowane fotele, kierownicę, narzędzia i kanister. Oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 A te siedzenia, będziesz poprawiał? Poza tym, wygląda ładnie, czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Siedzenia chyba jeszcze nie pomalowane. Powinny być khaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@k$ Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 Siedzenia zostały pomalowane po zrobieniu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Hej, coś nowego w temacie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi