adamkijak Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Hej wszystkim Zaczynam nowy warsztat, jak się okazuje nie potrafie już zacząc nowego modelu prosto z pudła i coś zawsze chce mi się dorabiać. Tym razem będe próbował zbudować pojazd korpusu piechoty, Oshkosh MTVR z dodatkowym pancerzem MAS. Co prawda jest na rynku dostępna taka konwersja w żywicy, jednak cena przewyższająca wartość samego modelu skutecznie mnie zniechęciłą. Jak starczy motywacji to jeszcze dokupie jakąś przyczepe lub haubice. Ok, czyli to co zamierzam mniej wiecej osiągnąć (maska będzie innego koloru i dodam pare dupereli przeciw minowych itd): Tutaj dotychczasowy postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 No właśnie robisz mi skutecznie na złość! Jest tyle ciekawych pojazdów- w tym rownież ten- a ja nie mogę dać się złamać i ruszyć w kierunku ich budowania . Kierunek został obrany na humvee, ale kusi mnie strasznie obszar inny monstrów. Będę oglądał z prawdziwą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Adam, na Ciebie można zawsze liczyć, jeśli chodzi o wybór tematu Bardzo dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Siadam w pierwszym rzędzie i pokornie obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Adam, na Ciebie można zawsze liczyć, jeśli chodzi o wybór tematu Bardzo dobry początek Niby że rezultat nie zawsze ciekawy i nie na wysokim poziomie? tylko żartuje, różnie z tym bywa. Niemniej staram się odejść od jednokolorowych pustynnych tematów, więc może wiecęj takich ciekawostek uda mi się stworzyć. Hej Makinen, czas skoczyć w bok z ubitego traktu, Oshkosh dostarcza tyle ciekawych pojazdów dla różnych armii że na pewno coś wybierzesz. Tym czasem dorobiłem co nieco z tyłu kabiny. Zdjęć tej częsci jest bardzo mało, w sumie to zdjęc z detalami całego dopanczerzenia jest niewiele, więc dużo bedzie tutaj interpretacji wizualnej. Dokupiłem też taki zestaw z Menga z śrubami, ale coś mi się wydaje że wybrałem za duży zestaw, nie są drogie więc zainwestuje w mniejsze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Tez korzystam z tych śrubowych zestawów. Będzie Pan zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Tez korzystam z tych śrubowych zestawów. Będzie Pan zadowolony... Czołem Waszmościom. Gdzie Chopaki kupujecie te śruby i nity ? Wyglądają bardzo mocno teges, a do np. modelu 7TP z Mirage są niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Ja kupowałem w JaddarHobby, ale chyba już brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Były też w Martoli, Exito i Mojehobby. Adam, fajnie Ci wychodzi to dopancerzenie. Jedziesz tylko na podstawie zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Gość jest niezły z tymi potworami, co jeden to bardziej intrygujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Były też w Martoli, Exito i Mojehobby. Adam, fajnie Ci wychodzi to dopancerzenie. Jedziesz tylko na podstawie zdjęć? Interpretacja wizualna w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Gość jest niezły z tymi potworami, co jeden to bardziej intrygujący. Brzydki jestem to mnie Jankeskie brzydactwa pociągają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Ale cię wciągneło na ten scratch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Ale cię wciągneło na ten scratch. skapy jestem, wole samemu skrobac niz placic 110% wartosci modelu na konwersje w zywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Marca 2015 Autor Share Napisano 7 Marca 2015 Łatwa część zrobiona, teraz czas na drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Elegancko- jak będę miał problemy ze scratchem w jakimś modelu, to podeślę Tobie robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Witam Działam dalej, drzwi zrobione, zakupiłem zestaw z śrubami mniejszego rozmiaru i te pasują idealnie. Drzwi będą otwarte, ale wnętrze będzie minimalnie, raczej to co instrukcja przewiduje. Następny etap to oszklenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Choć to początek, to nadal jestem pod wrażeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Choć to początek, to nadal jestem pod wrażeniem! Postaram się nie rozczarować z resztą budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 polistyren tniesz zwykłym nożem typu Olfa czy Exel, czy czymś bardziej zaawansowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 polistyren tniesz zwykłym nożem typu Olfa czy Exel, czy czymś bardziej zaawansowanym? Nacinam skalpelem (takim zwykly jednorazowym), a potem łamie wzdłuż lini nacięcia, potem lekko przeslifowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Dopiero teraz trafilem na ten watek - i juz bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2015 Autor Share Napisano 30 Marca 2015 Dużo się nie dzieje w tym momencie, składam ramę i podwozie. Zawieszenie ma sporo części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Dalszy postęp prac, jak na razie złożone na sucho, więc geometria jeszcze nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Jest na co popatrzeć. Wcześniej mi umknął Twój warsztat. Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi