Skocz do zawartości

Trumpeter MTVR, skala 1:35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim

Zaczynam nowy warsztat, jak się okazuje nie potrafie już zacząc nowego modelu prosto z pudła i coś zawsze chce mi się dorabiać.

Tym razem będe próbował zbudować pojazd korpusu piechoty, Oshkosh MTVR z dodatkowym pancerzem MAS. Co prawda jest na rynku dostępna taka konwersja w żywicy, jednak cena przewyższająca wartość samego modelu skutecznie mnie zniechęciłą.

Jak starczy motywacji to jeszcze dokupie jakąś przyczepe lub haubice.

Ok, czyli to co zamierzam mniej wiecej osiągnąć (maska będzie innego koloru i dodam pare dupereli przeciw minowych itd):

LAND_MTVR_Up-armored_PS_lg_zpsgfogmtcx.jpg

Tutaj dotychczasowy postęp:

DSC_1268_zpsg3kjlzzt.jpg

DSC_1269_zpsg20lmvfc.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No właśnie robisz mi skutecznie na złość! Jest tyle ciekawych pojazdów- w tym rownież ten- a ja nie mogę dać się złamać i ruszyć w kierunku ich budowania . Kierunek został obrany na humvee, ale kusi mnie strasznie obszar inny monstrów. Będę oglądał z prawdziwą przyjemnością.

Adam, na Ciebie można zawsze liczyć, jeśli chodzi o wybór tematu Bardzo dobry początek

Niby że rezultat nie zawsze ciekawy i nie na wysokim poziomie? tylko żartuje, różnie z tym bywa.

Niemniej staram się odejść od jednokolorowych pustynnych tematów, więc może wiecęj takich ciekawostek uda mi się stworzyć.

Hej Makinen, czas skoczyć w bok z ubitego traktu, Oshkosh dostarcza tyle ciekawych pojazdów dla różnych armii że na pewno coś wybierzesz.

Tym czasem dorobiłem co nieco z tyłu kabiny. Zdjęć tej częsci jest bardzo mało, w sumie to zdjęc z detalami całego dopanczerzenia jest niewiele, więc dużo bedzie tutaj interpretacji wizualnej.

DSC_1270_zps38bsakx7.jpg

DSC_1271_zpsdq4q9ks8.jpg

Dokupiłem też taki zestaw z Menga z śrubami, ale coś mi się wydaje że wybrałem za duży zestaw, nie są drogie więc zainwestuje w mniejsze:

DSC_1272_zpstkx6n5vj.jpg

DSC_1274_zpsfpvbmtbf.jpg

DSC_1273_zpseanurcxf.jpg

Tez korzystam z tych śrubowych zestawów. Będzie Pan zadowolony...

Czołem Waszmościom.

Gdzie Chopaki kupujecie te śruby i nity ? Wyglądają bardzo mocno teges, a do np. modelu 7TP z Mirage są niezbędne.

Witam

Działam dalej, drzwi zrobione, zakupiłem zestaw z śrubami mniejszego rozmiaru i te pasują idealnie.

Drzwi będą otwarte, ale wnętrze będzie minimalnie, raczej to co instrukcja przewiduje.

Następny etap to oszklenie:

DSC_1286_zpsmme85cwr.jpg

DSC_1288_zpsbjle44tw.jpg

DSC_1287_zpsjekrwut6.jpg

• 3 weeks later...