Skocz do zawartości

Trumpeter MTVR, skala 1:35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Podwozie wygląda na ładnie zdetalowane, będziesz dorabiał jakieś instalacje tam na dole?

Nie planuje, zdjęcia które posiadam pokazują mnóstwo kabli itp w miejscach gdzie w ogóle nie byłoby ich widać, a to co widać to zdjęc brak.

• 3 weeks later...
Z zachwytem podglądam i nieśmiało sam zabieram się do pracy nad swoim paskudkiem.

Załóż warsztat, chętnie podpatrze.

Tym czasem, prace ruszyły nad paką. Dzięki poradzie Kubisza który mi zidentyfikował i podpowiedział jedno paskudztwo przeciw minowe, zakupiłem właściwy produkt, więc projekt powinien znowu nabrać tempa.

DSC_1300_zpswjh81p17.jpg

DSC_1299_zpspuzefhzr.jpg

DSC_1298_zpszvzqsv2l.jpg

Mam pytanie odnośnie tych nitów. Na początku wątku pokazane są na takiej jakby płytce czy co to tam jest. Aby je oddzielić od reszty to się je jakoś odcina czy jak wygląda ich "pozyskanie" z zestawu?

Dzięki większość tych fotek znam, brakuje mi z wnętrza, żeby było porządnie widać mocowania pancerza MAS i tej konstrukcji na której leży szmata, szczególnie tam na górze gdzie są takie płaskowniki lekko wygięte od środka do krawędzi. Przydały by się też jakieś zblizenia drabinki.

No cóż trzeba działać z czym się ma.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Ok, żeby nie było, temat nie umarł. Po chwili zwątpienia nastąpiła mała zmiana koncepcji.

Na początku na górze kabiny miała być wieża MCTAGS, jak się w końcu doczekałem produktu od Live Resin (czy tam jakiegoś odrzutu projektanta czy coś), to cena niestety mnie skutecznie zniechęciła (coś tam niektórzy narzekali również na jakość).

Więc postanowiłem zrobić coś w tym stylu:

1413016698_06-1_zpslfmdudsz.jpg

A tutaj moja interpretacja na podstawie zdjęć z wykorzystaniem produktu od Blast Models - Crows II

DSC_1498_zpskeyivw1z.jpg

DSC_1497_zps5odygjv7.jpg

A tutaj ujęcie z innym cichym projektem:

DSC_1499_zpse2o4vlfz.jpg

ŁOŁ! Fantastyczne to ostatnie zdjęcie rzeczywistego pojazdu Czy eLka na drzwiach modelu będzie?

Nasi są wszędzie

I pytanie- gdzie zaopatrujesz się w te zestawy Menga? Jakiś krajowy sklep?

Hej

Nie, pojazd bedzie tak troche hybryda z Afganistanu, Iraku itd.

Mieszkam w UK, wiec zasadniczo kupuje na ebay, albo gdzie popadnie.

Cudeńka, cudeńka, chociaż rozszyfrowanie skrótów montowanych podzespołów przyprawia o ból głowy...

No tak, jak mam być szczery będąc wzrokowcem sam nie bardzo pamiętam jaki skrót co oznacza, ale chyba idzie tak:

MCTAGS - MARINE CORPS TRANSPARENT GUN SHIELD

Tutaj na górze MTVR (Medium Tactical Vehicle Replacement)

f89266b5923f06fcca54a45aa84eb45a_zpsu4jfgoky.jpg

CROWS II - Common Remotely Operated Weapon Station (CROWS albo CROWS II)

XM153_CROWS_in_May_2008_zpsiwccrmlb.jpg