Drozdek Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 No i nadszedł czas na kolejną galerię. Model może nie jest profesjonalnie wykonany, kilka baboli pewnie się pojawiło na które nie zwróciłem uwagi ale z każdym projektem staram się zwiększać doświadczenie. Opisywać nie będę ponieważ prawie wszystko znajduje się w warsztacie. Zdjęcia może nie są profesjonalnie wykonane ale no niestety brak sprzętu robi swoje. Już przy pierwszym transporcie modelu odłamały się niestety wszystkie anteny na kiosku ale udało się w miarę poprawnie przymocować ponownie. Więc może przejdźmy do zdjęć a później do Waszej krytyki lub chociaż kilku słów pochwał :P Pewnie wielu z Was "przyczepi" się że jest zbyt czysty i błyszczący ale mnie bardziej takie modele się podobają i o gustach nie powinno się dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Po co w warsztacie pytales o bandere zeby w koncu przyczepic taka ktora nie pasuje? ;) Jezeli juz koniecznie chciales dac bandere Kriegsmarine, to trzeba bylo usunac ten amerykanski numer na nim. Co do reszty, to uzyskanie czegos z tego beznadziejnego zestawu wymagaloby sporych umiejetnosci i nakladu pracy (zwlaszcza jezeli chodzi o wnetrze, ktore raczej przypomina domek dla lalek niz model w dosc duzej jakby nie bylo skali 1:144). Nawet na kadlubie widac sporo niedorobek np. nideomalowane i/lub rozmazane czarna otwory przelewowe, krzywe peryskopy i anteny etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Pytałem się na wielu forach, wielu "fanatyków" okrętów podwodnych itd o tę banderę i 90% z nich mówiła bym przykleił tę która jest. Jeśli chodzi o anteny to pisałem, że się wyłamały i lepiej przykleić się nie udało. Wnętrze może i za czyste ale widziałem bardziej czystsze kolory w wykonaniu tego modelu. Rozmazane/niedomalowane otwory wyciągnęło makro, w rzeczywistości nie rzucą się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Taki "resorak" z kiosku. Słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Pytałem się na wielu forach, wielu "fanatyków" okrętów podwodnych itd o tę banderę i 90% z nich mówiła bym przykleił tę która jest. Bez swastyki, prosta jak decha i krzywo przyklejona... Chyba nie o taką banderę im chodziło Wywal bo jest tragiczna i szpeci model... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Co tu dużo mówić, no szału nie robi, ale jest lepszy od poprzedniego, więc poruszasz się we właściwym kierunku. Więcej staranności, nie lubisz szrotów, Twój model Twoja sprawa, ale pociapane otwory przelewowe i jakieś gluty czy włoski poprzyklejane do kadłuba to już leka przesada. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, bierz sie do roboty i żeby mnie to było przedostatni raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 11 Marca 2015 Autor Share Napisano 11 Marca 2015 Na przedostatnim zdjęciu przypadkowo paproch się znalazł, już go oczywiście nie ma. W następnych rurach (jeśli się pojawią) otwory przelewowe będą przewiercane/wyszlifowane z wewnętrznej strony bo z malowaniem było dużo roboty, mimo iż inaczej mi się wydawało. Bandera będzie zdjęta i maszt pozostanie pusty. Następny model w kolejce do skończenia to Musashi, czeka na ostatnie elementy z blaszek, działka, kotwice, łańcuchy oraz relingi. Później malowanie części nadwodnej oraz pokładu i do gabloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Drozdek - na żywo wygląda dużo lepiej niż tutaj na fotach. I bardzo dobrze że wywaliłeś tą banderę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Mnie się podoba. Tym bardziej że robisz coraz to lepsze modele. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Marca 2015 Autor Share Napisano 15 Marca 2015 Bardzo się cieszę, że w rzeczywistości wygląda dużo lepiej. Jednak to prawda, że zdjęcia czasami naprawdę bardzo przekłamują. Banderę wywaliłem w ostatniej chwili, do gabloty schowany będzie bez jakiejkolwiek bandery Mam nadzieję, że rura dojechała cała i zdrowa Pewnie i tak za słabą konkurencję zrobiłem profesjonalnym modelarzom bo żadnej informacji o wyróżnieniu nie dostałem ale myślę, że Musashi 1:350 już będzie dzielniej walczyło do końca ;) Staram się usprawniać swój warsztat o nowe narzędzia i techniki więc "cały czas do przodu" oraz "szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla a co!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Pewnie i tak za słabą konkurencję zrobiłem profesjonalnym modelarzom... Właśnie okrętów było co kot napłakał... na palcach obu rąk można było policzyć. Z podwodnych to jeden fajny Seehund był i wsio. Mi się bardzo podobała super mini-dioramka mikroskopijnej Mątwy, niestety za słaby obiektyw mam w aparacie żeby sensowna fota wyszła a za daleko ją położyli. Z okrętów wszyscy się najbardziej zachwycali Liberty co wyrzeźbił swego czasu Rhayader - na żywo robi imponujące wrażenie. Jak nie dostanie za niego pucharu to znaczy że jury to jakieś ślepce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Liberty dostał jakieś specjalne wyróżnienie. Nawet mi coś kapnęło. Drozdek nie łam się. Ja dwa lata wicherka robiłem i też guzik. Ponorka ogólem ok. Trza było podejść pogadać na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Marca 2015 Autor Share Napisano 15 Marca 2015 Mnie nie było osobiście w Bytomiu niestety, miałem wcześniej inny wyjazd zaplanowany niestety. Nie łamię się, to tylko w pewnym sensie zabawa a zacząłem wystawiać modele przede wszystkim by ludzie mogli sobie obejrzeć ;) Ale skoro mówicie że na żywo lepiej wypadła rura to się ciesze ;) W chwili obecnej dłubie przy blaszkach potrójnych karabinów do Musashi, w środę może uda się pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Może i w Bytomiu nic nie dostał ale za to w Koszalinie na BFM małe wyróżnienie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Super.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Podczas V Bałtyckiego Festiwalu Modelarskiego w Koszalinie 2016 model otrzymał nagrodę w kategorii "Bałtyk w ogniu". Bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi