Marin Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Po 10 miesiącach warsztatu w końcu mogę pokazać zdjęcia gotowego modelu. Model jest w malowaniu z kwietnia 1944 roku, jako czerwona 13-stka należąca do mjr Heinza Bar'a, jednego z asów Luftwaffe. Ogon ma emblemat z liczbą 200 oznaczającą liczbę zestrzeleń, których w sumie Heinz Bar dokonał 221. Model to znany zestaw Eduarda, który służy chyba do poskładania wielu różnych wersji FW190A. To powoduje że kadłub ma wiele błędnych elementów z wersji A8. Słynny jest już kształt krawędzi natarcia statecznika pionowego, który powinien być całkowicie odcięty i wymieniony - ja tego nie zrobiłem. Po prostu nie miałem na to siły. W modelu jest wiele poprawek , ale tez wiele błędów zestawowych zostało. Zainteresowanych odsyłam do warsztatu. Przy okazji chciałbym podziękować wszystkim którzy pomagali mi motywując mnie do kolejnych poprawek i zmian w zestawie jak i wspierali merytorycznie swoją wielką wiedzą. Wielkie dzięki - mam nadzieję, że was nie zawiodłem. Wszystkim, którzy pomogli mi w dobiciu do końca budowy dedykuję medal za wyróżnienie tego modelu w Bytomiu w tym roku. Dzięki i zapraszam do pooglądania i komentowania fotek mojej nagrodzonej foki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Super! Bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Bardzo mi się podoba. Piękny mięsisty ptak rzeźnik ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Model bardzo fajnie zrobiony - podoba się Tylko zdjęcia troszkę ciemnawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Tak jak zwróciłem uwagę w warsztacie na ten model...tak dalej to podtrzymuję-jak dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Foka bardzo ładna, miałem okazję obejrzeć ją w Bytomiu. Gratuluję medalu. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: F-22 Raptor - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Świetny model, gratulacje! Według mnie jedna z ładniejszych fok w tej skali jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Cudeńko . Gratuluję !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Gratulowałem już pięknej "foczki", ale w Galerii, czynię to pierwszy raz. Model Extra..., medal się należał. Wymarzony debiut modelarza... Tak trzymać. A co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Podoba się bardzo. Ładna dłubaninka w warsztacie i efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za tak dobre opinie. To daje mi energię na następny projekt który niebawem wyląduje w warsztatowych wątkach. Foka jedzie teraz do Żywca powalczyć w nieco trudniejszych warunkach, bo kategoria w jakiej go wystawiam jest zdecydowanie szersza więc i konkurencja trudniejsza. Zobaczymy . Jakby co to do zobaczenia na Śrubce, dajcie znać kto się wybiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Bardzo fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi