MarcinNYC Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Widze ze najwiecej maja do powiedzenia osoby kture nigdy tego mieszadla nie urzywalo. Mam mieszadlo Badgera. Mialem takze mieszadlo z Ikea, wykalaczki i inne pierdoly. Mieszadlo Badgera tak jak Trumpetera wymiata wszystkie te wynalazki. Mam wymieszana farbe w pare sekund badzo dokladnie jak nigdy dotad nie mialem. Bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Cieszymy się Twoim szczęściem Marcinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Widze ze najwiecej maja do powiedzenia osoby kture nigdy tego mieszadla nie urzywalo. Mam mieszadlo Badgera. Mialem takze mieszadlo z Ikea, wykalaczki i inne pierdoly. Mieszadlo Badgera tak jak Trumpetera wymiata wszystkie te wynalazki. Mam wymieszana farbe w pare sekund badzo dokladnie jak nigdy dotad nie mialem. Bardzo polecam. Mam gdzieś zrobione takie mieszadełko na końcówkę do Dremela jeszcze zanim zacząłem bawić się w modele. Czym się różni od Trumpka czy Badgera ? Końcówką, co nie ma żadnego znaczenia IMHO. Choć mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że moja jest znacznie lepsza bo miesza większą "powierzchnię" farby i jest podobna do normalnych mieszadeł. Coś podobnego do tego tylko w mniejszej skali. No i zdecydowanie ceną. Bo zrobiłem ja z tego co miałem w domu. Za cenę Trumpka mam 2 modele w 1:144, za cenę Badgera pewnie kupiłbym ze 3. A i jakis w 1:72 pewnie też by się znalazł. Miesza pewnie dokładnie tak samo jak moja bo wielkiej filozofii nie ma w mieszaniu farby. Do tego nie potrzeba technologii kosmicznych. Czy ja stosuje ? Nie, bo kulka z łożyska ze stali nierdzewnej w każdej farbce uwalnia mnie od konieczności czyszczenia, a działa równie dobrze. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie aby kupić i używać - na pewno nie jest to niezbędny element warsztatu modelarskiego i spokojnie można go nie mieć. P.s Który, używało - a nie "ktury" "urzywało" - przeglądarki mają sprawdzanie pisowni, poprawienie byków to dwa kliknięcia, bo aż oczy mnie zabolały jak przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Można jeszcze czymś takim: Dzięki za linka, zamówione i już do mnie jedzie przesyłka. łożyskowych kulek z zardzewiałego Pelikana albo Wigr 3 coś Ty z Wigry3 ? Z komunijnego roweru ? W życiu bym nie zrobił takiego świętokradztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Rozumiem, że kolega Krocionorzec lubi sobie pożartować. A teraz troszkiem na serio: Można jeszcze czymś takim: Dzięki za linka, zamówione i już do mnie jedzie przesyłka.Zainspirowany użyciem profesjonalnej wytrząsarki do mieszania farb zrobiłem sobie własną wytrząsarkę. łożyskowych kulek z zardzewiałego Pelikana albo Wigr 3coś Ty z Wigry3 ? Z komunijnego roweru ? W życiu bym nie zrobił takiego świętokradztwa.Kulki ze stali nierdzewnej A2 kupowałem wysyłkowo w firmie Gewa. Dwieście kulek ⌀3mm plus przesyłka kosztowało mnie 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Sposób zaproponowany przez kolegę PaRazo byłby genialny. Niestety ma 2 dość poważne wady: 1. ...Krok pierwszy - jeśli posiadamy w domu śrut do strzelania to połowa sukcesu już za nami !Z pudełka wyjmujemy kilka sztuk i wrzucamy do pojemniczka z farbą. Śrut strzelniczy jest z ołowiu, a ten reaguje negatywnie z farbami. 2. ...teraz wystarczy się przelecieć po obwodnicy z obrotomierzem na czerwonym polu ... Nie każde miasto ma obwodnicę. Poza tym należałoby każdorazowo jechać najpierw na wyważanie koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Z pralką dobry patent - wrzuciłem farby w biały ręcznik i do środka. Po 15 minutach wyciągnąłem. Kolor wrzosu na ręczniku bardzo spodobał się mojej kobiecie. Pasuje ponoć do wystroju wnętrza. A i pralka nabrała zupełnie innego wyglądu. No i farba wymieszana faktycznie idealnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Mam gdzieś zrobione takie mieszadełko na końcówkę do Dremela jeszcze zanim zacząłem bawić się w modele. Czym się różni od Trumpka czy Badgera ? Końcówką, co nie ma żadnego znaczenia IMHO. Choć mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że moja jest znacznie lepsza bo miesza większą "powierzchnię" farby i jest podobna do normalnych mieszadeł. Coś podobnego do tego tylko w mniejszej skali. Patrz, tutaj masz urządzenie do mieszania dwóch farb jednocześnie. Tylko 80 zł, a jaka wygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Witam I krok trzeci, MONTAŻ do MIESZALNICY teraz wystarczy się przelecieć po obwodnicy z obrotomierzem na czerwonym polu i po powrocie do domu idealnie wymieszaną farbkę wlewamy do aerografu Pozdrawiam Nie działa. Siła odśrodkowa wypycha śrut na zewnętrzną krawędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Mam gdzieś zrobione takie mieszadełko na końcówkę do Dremela jeszcze zanim zacząłem bawić się w modele. Czym się różni od Trumpka czy Badgera ? Końcówką, co nie ma żadnego znaczenia IMHO. Choć mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że moja jest znacznie lepsza bo miesza większą "powierzchnię" farby i jest podobna do normalnych mieszadeł. Coś podobnego do tego tylko w mniejszej skali. Patrz, tutaj masz urządzenie do mieszania dwóch farb jednocześnie. Tylko 80 zł, a jaka wygoda. To już testowałem. Miesza naprawdę fajnie. Nawet rodzinka była zadowolona z sernika w kolorze Olive Drab. Niestety dostalem zakaz wjazdu do kuchni z farbami jak na święta jedlismy biały makowiec :/:/ Ech ta F-14stka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Widze ze najwiecej maja do powiedzenia osoby kture nigdy tego mieszadla nie urzywalo. Mam mieszadlo Badgera. Mialem takze mieszadlo z Ikea, wykalaczki i inne pierdoly. Mieszadlo Badgera tak jak Trumpetera wymiata wszystkie te wynalazki. Mam wymieszana farbe w pare sekund badzo dokladnie jak nigdy dotad nie mialem. Bardzo polecam. Przykro nam, że musimy URZYWAĆ starych metod i mamy coś do powiedzenia :( Można jeszcze czymś takim: http://www.bionovo.pl/szukaj.html?szukaj=Heidolph&page=2&PHPSESSID=c0c168b4bca80cb9d762972bd68ca631 Bardziej profesjonalne niż jakieś wykałaczki do paszczy, łożyskowych kulek z zardzewiałego Pelikana albo Wigr 3, bełtarki z Ikei czy innych Trumpeterów. Chyba sobie żartujesz! Nie stać mnie na to żeby rozbierać Wigry3! Żartowniś się znalazł. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 No ale żeby tak odrazu rower "jak jakiemuś zającu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Ty tak na poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Ja muszę pokombinować bo mam chomika, on biega w kółku, więc skoro biega to przy okazji i farbki by mieszał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Dosyć tych żartów. Temat poważny i poważnie do niego podchodzimy. Mieszadła vintage... I nowoczesne... Do gęstych farb i pozostałe pojedyńczy podwójny potrójny i poczwórny Aerograf Spry domowej roboty Miłego mieszania i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew zaręba Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Witam .Po dłuższej nieobecności przeczytałem ciąg dalszy wątku który chyba niechcący rozkręciłem. Chciałbym w takin razie poradzić tym kolegom którzy zaczęli sobie sobie robić jaja montując pojemniki z farbą do roweru ,kierownicy, itp.A może byście zamocowali pojemnik skreczem do przyrodzenia i zaczęli uprawiać sex z żona. Byłoby przyjemnie i pożytecznie.Przepraszam ze nie zamieszczam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 ...ale sposób sprawdziłeś i polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Witam .Po dłuższej nieobecności przeczytałem ciąg dalszy wątku który chyba niechcący rozkręciłem. Chciałbym w takin razie poradzić tym kolegom którzy zaczęli sobie sobie robić jaja montując pojemniki z farbą do roweru ,kierownicy, itp.A może byście zamocowali pojemnik skreczem do przyrodzenia i zaczęli uprawiać sex z żona. Byłoby przyjemnie i pożytecznie.Przepraszam ze nie zamieszczam zdjęcia. Dzisiaj wypróbuje. W którym miejscu najlepiej go zamontować, żeby jak najmniej przeszkadzał ? P.s Całe szczęście, że zdjęcia nie zamieszczasz ;P P.s2 Wiecej luzu - wątek faktycznie popłynął ale trochę humoru jeszcze nikogo nie zabił ;) Każdy używa czego mu wygodnie, więc nie ma co się obrażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi