MarcinNYC Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Widze ze najwiecej maja do powiedzenia osoby kture nigdy tego mieszadla nie urzywalo. Mam mieszadlo Badgera. Mialem takze mieszadlo z Ikea, wykalaczki i inne pierdoly. Mieszadlo Badgera tak jak Trumpetera wymiata wszystkie te wynalazki. Mam wymieszana farbe w pare sekund badzo dokladnie jak nigdy dotad nie mialem. Bardzo polecam. Cytuj
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Widze ze najwiecej maja do powiedzenia osoby kture nigdy tego mieszadla nie urzywalo. Mam mieszadlo Badgera. Mialem takze mieszadlo z Ikea, wykalaczki i inne pierdoly. Mieszadlo Badgera tak jak Trumpetera wymiata wszystkie te wynalazki. Mam wymieszana farbe w pare sekund badzo dokladnie jak nigdy dotad nie mialem. Bardzo polecam. Mam gdzieś zrobione takie mieszadełko na końcówkę do Dremela jeszcze zanim zacząłem bawić się w modele. Czym się różni od Trumpka czy Badgera ? Końcówką, co nie ma żadnego znaczenia IMHO. Choć mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że moja jest znacznie lepsza bo miesza większą "powierzchnię" farby i jest podobna do normalnych mieszadeł. Coś podobnego do tego tylko w mniejszej skali. No i zdecydowanie ceną. Bo zrobiłem ja z tego co miałem w domu. Za cenę Trumpka mam 2 modele w 1:144, za cenę Badgera pewnie kupiłbym ze 3. A i jakis w 1:72 pewnie też by się znalazł. Miesza pewnie dokładnie tak samo jak moja bo wielkiej filozofii nie ma w mieszaniu farby. Do tego nie potrzeba technologii kosmicznych. Czy ja stosuje ? Nie, bo kulka z łożyska ze stali nierdzewnej w każdej farbce uwalnia mnie od konieczności czyszczenia, a działa równie dobrze. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie aby kupić i używać - na pewno nie jest to niezbędny element warsztatu modelarskiego i spokojnie można go nie mieć. P.s Który, używało - a nie "ktury" "urzywało" - przeglądarki mają sprawdzanie pisowni, poprawienie byków to dwa kliknięcia, bo aż oczy mnie zabolały jak przeczytałem Cytuj
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Można jeszcze czymś takim: Dzięki za linka, zamówione i już do mnie jedzie przesyłka. łożyskowych kulek z zardzewiałego Pelikana albo Wigr 3 coś Ty z Wigry3 ? Z komunijnego roweru ? W życiu bym nie zrobił takiego świętokradztwa. Cytuj
kjp_a_man Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Rozumiem, że kolega Krocionorzec lubi sobie pożartować. A teraz troszkiem na serio: Można jeszcze czymś takim: Dzięki za linka, zamówione i już do mnie jedzie przesyłka.Zainspirowany użyciem profesjonalnej wytrząsarki do mieszania farb zrobiłem sobie własną wytrząsarkę. łożyskowych kulek z zardzewiałego Pelikana albo Wigr 3coś Ty z Wigry3 ? Z komunijnego roweru ? W życiu bym nie zrobił takiego świętokradztwa.Kulki ze stali nierdzewnej A2 kupowałem wysyłkowo w firmie Gewa. Dwieście kulek ⌀3mm plus przesyłka kosztowało mnie 50zł. Cytuj
Marak Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Sposób zaproponowany przez kolegę PaRazo byłby genialny. Niestety ma 2 dość poważne wady: 1. ...Krok pierwszy - jeśli posiadamy w domu śrut do strzelania to połowa sukcesu już za nami !Z pudełka wyjmujemy kilka sztuk i wrzucamy do pojemniczka z farbą. Śrut strzelniczy jest z ołowiu, a ten reaguje negatywnie z farbami. 2. ...teraz wystarczy się przelecieć po obwodnicy z obrotomierzem na czerwonym polu ... Nie każde miasto ma obwodnicę. Poza tym należałoby każdorazowo jechać najpierw na wyważanie koła. Cytuj
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Z pralką dobry patent - wrzuciłem farby w biały ręcznik i do środka. Po 15 minutach wyciągnąłem. Kolor wrzosu na ręczniku bardzo spodobał się mojej kobiecie. Pasuje ponoć do wystroju wnętrza. A i pralka nabrała zupełnie innego wyglądu. No i farba wymieszana faktycznie idealnie ! Cytuj
Solo Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Mam gdzieś zrobione takie mieszadełko na końcówkę do Dremela jeszcze zanim zacząłem bawić się w modele. Czym się różni od Trumpka czy Badgera ? Końcówką, co nie ma żadnego znaczenia IMHO. Choć mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że moja jest znacznie lepsza bo miesza większą "powierzchnię" farby i jest podobna do normalnych mieszadeł. Coś podobnego do tego tylko w mniejszej skali. Patrz, tutaj masz urządzenie do mieszania dwóch farb jednocześnie. Tylko 80 zł, a jaka wygoda. Cytuj
Baas ArK Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Witam I krok trzeci, MONTAŻ do MIESZALNICY teraz wystarczy się przelecieć po obwodnicy z obrotomierzem na czerwonym polu i po powrocie do domu idealnie wymieszaną farbkę wlewamy do aerografu Pozdrawiam Nie działa. Siła odśrodkowa wypycha śrut na zewnętrzną krawędź. Cytuj
VDR Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Mam gdzieś zrobione takie mieszadełko na końcówkę do Dremela jeszcze zanim zacząłem bawić się w modele. Czym się różni od Trumpka czy Badgera ? Końcówką, co nie ma żadnego znaczenia IMHO. Choć mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że moja jest znacznie lepsza bo miesza większą "powierzchnię" farby i jest podobna do normalnych mieszadeł. Coś podobnego do tego tylko w mniejszej skali. Patrz, tutaj masz urządzenie do mieszania dwóch farb jednocześnie. Tylko 80 zł, a jaka wygoda. To już testowałem. Miesza naprawdę fajnie. Nawet rodzinka była zadowolona z sernika w kolorze Olive Drab. Niestety dostalem zakaz wjazdu do kuchni z farbami jak na święta jedlismy biały makowiec :/:/ Ech ta F-14stka :/ Cytuj
Constructor Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 Widze ze najwiecej maja do powiedzenia osoby kture nigdy tego mieszadla nie urzywalo. Mam mieszadlo Badgera. Mialem takze mieszadlo z Ikea, wykalaczki i inne pierdoly. Mieszadlo Badgera tak jak Trumpetera wymiata wszystkie te wynalazki. Mam wymieszana farbe w pare sekund badzo dokladnie jak nigdy dotad nie mialem. Bardzo polecam. Przykro nam, że musimy URZYWAĆ starych metod i mamy coś do powiedzenia :( Można jeszcze czymś takim: http://www.bionovo.pl/szukaj.html?szukaj=Heidolph&page=2&PHPSESSID=c0c168b4bca80cb9d762972bd68ca631 Bardziej profesjonalne niż jakieś wykałaczki do paszczy, łożyskowych kulek z zardzewiałego Pelikana albo Wigr 3, bełtarki z Ikei czy innych Trumpeterów. Chyba sobie żartujesz! Nie stać mnie na to żeby rozbierać Wigry3! Żartowniś się znalazł. :P Cytuj
enten Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 No ale żeby tak odrazu rower "jak jakiemuś zającu"? Cytuj
enten Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Ja muszę pokombinować bo mam chomika, on biega w kółku, więc skoro biega to przy okazji i farbki by mieszał.... Cytuj
7urgen Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Dosyć tych żartów. Temat poważny i poważnie do niego podchodzimy. Mieszadła vintage... I nowoczesne... Do gęstych farb i pozostałe pojedyńczy podwójny potrójny i poczwórny Aerograf Spry domowej roboty Miłego mieszania i malowania. Cytuj
zbigniew zaręba Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 Witam .Po dłuższej nieobecności przeczytałem ciąg dalszy wątku który chyba niechcący rozkręciłem. Chciałbym w takin razie poradzić tym kolegom którzy zaczęli sobie sobie robić jaja montując pojemniki z farbą do roweru ,kierownicy, itp.A może byście zamocowali pojemnik skreczem do przyrodzenia i zaczęli uprawiać sex z żona. Byłoby przyjemnie i pożytecznie.Przepraszam ze nie zamieszczam zdjęcia. Cytuj
VDR Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 Witam .Po dłuższej nieobecności przeczytałem ciąg dalszy wątku który chyba niechcący rozkręciłem. Chciałbym w takin razie poradzić tym kolegom którzy zaczęli sobie sobie robić jaja montując pojemniki z farbą do roweru ,kierownicy, itp.A może byście zamocowali pojemnik skreczem do przyrodzenia i zaczęli uprawiać sex z żona. Byłoby przyjemnie i pożytecznie.Przepraszam ze nie zamieszczam zdjęcia. Dzisiaj wypróbuje. W którym miejscu najlepiej go zamontować, żeby jak najmniej przeszkadzał ? P.s Całe szczęście, że zdjęcia nie zamieszczasz ;P P.s2 Wiecej luzu - wątek faktycznie popłynął ale trochę humoru jeszcze nikogo nie zabił ;) Każdy używa czego mu wygodnie, więc nie ma co się obrażać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi