Dżak_Stronk Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Witam, mam problem z farbami BILModel - zakupiłem w Martoli i ZONK 1. Polished Aluminium | P008 | BILMODEL | n/a http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty55151/polished_aluminium 2. Mig Interior Green 3 | P066 | BILMODEL | n/a http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty55356/mig_interior_green_3 3. Burned Exhaust Steel | P004 | BILMODEL | n/a http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty55147/burned_exhaust_steel takie 3 farbki i niestety ...jak zapewniał producent na fb cytuje...NEW colours for modelmaking - Japońska jakość polska cena. Farbki do aerografu-rozpuszczalnikowe... moje farbki nr 1. nie otwierana od września nowa- ubyło 50% nr.2 nie otwierana od września nowa - ubyło 30% nr.3 otwierana w listopadzie- został tylko pigment na dnie tez tak macie, jak to jest ze buteleczka zakręcona nowa znika? - czemu Gunze czy Tamyia nie znikają- co zrobić by pozostałe nie zniknęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Problem leży w plastikowym opakowaniu. Farby sprzedawane w szklanych buteleczkach są OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 30 Marca 2015 Autor Share Napisano 30 Marca 2015 czyli producent wiedział o tym? skoro tak się robi, powinien wszystko wymienić tym co maja farby w plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 czyli producent wiedział o tym? skoro tak się robi, powinien wszystko wymienić tym co maja farby w plastiku http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=40&t=46806 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 30 Marca 2015 Autor Share Napisano 30 Marca 2015 niestety kolego Woit ten temat który zaznaczyłeś nie spowoduje przybycia poziomu moich farbek, no nic trzeba zostać przy sprawdzonym produkcie, ale dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 niestety kolego Woit ten temat który zaznaczyłeś nie spowoduje przybycia poziomu moich farbek, no nic trzeba zostać przy sprawdzonym produkcie, ale dziękuje za pomoc Ale jak napiszesz do p. Tomasza, to sądzę, że załatwi sprawę pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Producent farbek sam się "przejechał" na tych opakowaniach i jak do niego napiszesz to na pewno załatwi tę sprawę. Od momentu gdy ten problem się objawił wszystkie farbki są pakowane w szklane opakowania a na własnym przykładzie wiem, że żadnych problemów w tej kwestii nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 czym rozcieńczaliście te farby i jak zachowywały sie przy nakładaniu z aero? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Farby są w zasadzie gotowe do malowania. Jeśli jest potrzeba rozcieńczenia to ja stosuję Leveling Thinnera albo rozcieńczalnik oferowany przez producenta farb. Dysza w Aero 0.2 i nie ma problemów. Pod metalizery trzeba stosować podkład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 niestety kolego Woit ten temat który zaznaczyłeś nie spowoduje przybycia poziomu moich farbek, no nic trzeba zostać przy sprawdzonym produkcie, ale dziękuje za pomoc Ale jak napiszesz do p. Tomasza, to sądzę, że załatwi sprawę pozytywnie. jaki namiar moge poprosić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Ale jak napiszesz do p. Tomasza, to sądzę, że załatwi sprawę pozytywnie. jaki namiar moge poprosić Jestem przekonany, że masz na opakowaniach farb. Firma nazywa się „Bilmodel MAKERS”. Potrzeba bardziej za rączkę poprowadzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 dziekuje , ale mysłem ze tu ta osoba jest, ale nic napisze poprzez email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 napisz do użytkownika SAAB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich zgromadzonych. Kilka słów wyjaśnień. Tak opakowanie mimo zapewnień producenta i oznakowania "trójkątem" okazało się niewypałem. Wróciłem do cięższych opakowań szklanych, ale sprawdzonych. Klej w opakowaniach HDPE to "znikacz" jak określił kolega Mitrandir a nie Spawacz. Wszystkie osoby które kupiły w Bytomiu klej " Znikacz" dostaną klej Spawacz jeden za jeden W Bytomiu 2015, proszę tylko zabrać oryginalne flaszki - stanowią one podstawę wymiany. Koledzy z IPMS Silesia otrzymali partie kleju na ręce Chrupka, tam też trafił znikacz. Farby - odparował rozcieńczalnik ale tak nie powinno być. Szkoda flaszki fajne, lekkie ale do du.. . Przepraszam wszystkich którzy zaufali moim produktom, że zawierzyłem zapewnieniom producenta opakowań. Powinienem przeprowadzić testy wytrzymałościowe tak jak to zazwyczaj czynimy. Dostarczamy rozcieńczalnik dla uzupełnienia, zawartości. Do Bytomia zbiorę zapas opakowań szklanych. Pozdrawiam Szanowny Panie "Dżak'u Stronk" dziękuję za Pańskiego maila. Otrzymał Pan imię i nazwisko, proszę się posługiwać w korespondencji tymi atrybutami, to przywilej cywilizacji. Otrzyma Pan rozcieńczalnik w Martoli, lub u mnie, proszę pamiętać o paragonie. Będziemy w Inowroławiu i w Łasku. Serdecznie zapraszam, może Pan nawet odebrać osobiście w siedzibie firmy z pełnym instruktażem. Jeszcze raz zapewniam zawartość w Pańskich butelkach jest w pełni zdatna do użytku po dolaniu rozcieńczalnika, pod warunkiem że nie zużył pan do zera. PS może jakieś zdjęcie z flaszkami. Nie odpowiadam na anonimy. Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Edytowane 31 Marca 2015 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 31 Marca 2015 Autor Share Napisano 31 Marca 2015 Dziękuje za informacje , postaram sie zrobic foto juz niestety 2 buteleczek bo po 3 w śmietnik nie wejdę Pozdrawiam Jacek Stronk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Bardzo mi miło. Pan Daniel już został poinformowany, jeżeli nie jest pan z obszaru W-wy to proszę o adres z przyjemnością osobiście wyślę Panu rozcieńczalnik. Przed przystąpieniem do operacji uzupełnienia i przelania nie mieszamy gęstej farby. Proszę naciąć delikatnie metkę na plastikowym opakowaniu zdjąć i przykleić na szklane, następnie odciąć ostrym nożykiem całe wieczko na dużej średnicy na samej górze, dolać nie wiele rozcieńczalnika i za pomocą pędzelka wymieszać. Zawartość przelać do szklanej buteleczki, pozostałość dolać około 8 ml i wymieszać, tym co zostało uzupełnić buteleczkę dolać rozcieńczalnika do pełna aby stan łączny nie przekroczył 22 ml. Obmyć pędzelek w nitro i operację powtórzyć. Tomasz Bilkiewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekOgórek Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Dżak, napisz proszę jak się zakończyła Twoja przygoda z tymi farbami? Producent sie sprawił? Pytam, bo też miałem przyjemność wywalenia dwóch buteleczek na śmietnik, bo zawartość wyschła na wiór... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Jurek, napisz do p. Saab-a podobno każdemu wysyła, ja sobie odpuściłem, z 3 co miałem 2 w śmietniku , 1 w 50% - udało się odsprzedać - kupiłem Gunze - co zyskałem? - farby nie wysychające, nie śmierdzące jak nitro i bardzo dobre jakościowe. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekOgórek Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Dzięki Jacku, również odpuszczam, bo nie mam ani zdjęć wywalonych farbek, ani paragonu czego pan producent, jak doczytałem w poprzednich postach, się od Ciebie dopraszał. (domyślam się, że z pewnością wszyscy archiwizują paragony z zakupów takich dupereli jak farbki przez lata, tylko ja taki nieroztropny ) Jak mam się ciągać za parę farbek, to dzięki, wybieram spokojne modelowanie ze sprawdzonymi producentami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Nie bardzo pojmuję ton Twojej wypowiedzi. Rozumiem, że wg Ciebie powinno wystarczyć jak powiesz producentowi, że miałeś jego farby, wyrzuciłeś je bo były do dupy a teraz chcesz je reklamować a producent ma Ci uwierzyć na słowo. Chyba to trochę niepoważne nie uważasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 No właśnie - JurekOgórek - a po co ci w ramach gwarancji od producenta rozcieńczalnik do wyschniętych farb, których już nie masz bo je wyrzuciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Rzeczowa krytyka krytyką, ale osobiste podjazdy są nie na miejscu. Usunąłem ostatnie posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi