Coppercat Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 (edytowane) Kilka fotek ze stołu warsztatowego. Zrobiłem przednie oświetlenie i parę innych dupereli. Złożone "na sucho". I tyle.... Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Fajny... Ale masz coś nie równo na linii przy łączeniu budy i drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 W tej chwili wszystko jest nie równo Złożone na słowo honoru. Nie oddychałem przy fotkach, żeby się nie rozwaliło Drzwi mają możliwość regulacji na zawiasach. Buda, drzwi i klapa bagażnika jeszcze schnie po bezbarwnym. Już jest twardy, ale polerki jeszcze nie było..... Duuuuuużo pracy jeszcze kruca bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 W tej chwili wszystko jest nie równo Złożone na słowo honoru. Nie oddychałem przy fotkach, żeby się nie rozwaliło Drzwi mają możliwość regulacji na zawiasach. Buda, drzwi i klapa bagażnika jeszcze schnie po bezbarwnym. Już jest twardy, ale polerki jeszcze nie było..... Duuuuuużo pracy jeszcze kruca bomba Hm... Ale ja trochę nie o tym... O pasowaniu to ja nic nie mówię, wiem przecież, że wszystko trzyma się na słowo honoru. Chodzi o to, że przy drzwiach, na krawędzi budy, jakiś blacharz za mocno walnął młotkiem, co niestety widać... Chyba, że to cień na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Wszystko możliwe..... Wiesz, jak to jest z fachowcami. Może faktycznie za mocno przyłożył Sprawdzę po powrocie do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Po Modelikarzu zrobiłem przymiarkę wypolerowanej budy do podwozia. Detale (tylne światła, tablica rejestracyjna itp.) przylepione na patafix'a. Drzwi na wcisk, bez zawiasów. Całość "wypalcowana" przy montażu. Napiszcie proszę, czy będzie to miało sens, czy może coś zmienić ? Z tyłu dałem klasyczne światła na błotnikach i dołożyłem prostokątne na budzie pod bagażnikiem. Buda polerowana pastami Gravity (klapa bagażnika dodatkowo potraktowana woskiem tejże firmy). Trudno było zrobić sensowne foty, bo kolor wredny i odblaski okrutne. Dość gadania. Fotki: Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Widzę, że pasty zdały egzamin... Wygląda bardzo fajnie, tylko nie wiadomo co jest krzywe, co proste jak na gumę do żucia pomocowane. A co z blacharzem? Bo drzwi od strony kierowcy z przodu nie pstryknąłeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Nie pstryknąłem, bo nie ma się czym chwalić Faktycznie będzie tam konieczna poprawka Niewielka, ale będzie. Te fotki, to tylko przymiarka, bo trudno mi było sobie wyobrazić efekt z tymi pierdółkami. P.S. Pasty extra. Nie żałuję zakupu. Następny będzie chrom. I może te kolorki Lambo (z podkładami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Ja troszkę nie rozumiem koncepcji dwóch typów świateł tak bardzo się od siebie różniących, te jajka to oryginały, a podłużne to "hotrody", tak? Jakoś się gryzą wzajemnie przynajmniej dla mnie, zaznaczam, że nie znam się na ideologii hotrodów, więc mogę coś źle rozumieć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Sama koncepcja dołożenia świateł mi się podoba, ale jak pisze Diobeu, te jakoś gryzą się ze sobą. Wymyśl jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Wszystko wygląda tak jak na hot roda przystało czyli bardzo dobrze, jedynie ja usunął bym lampy spod klapy, bo robi się ich tak za dużo, a seryjne na nadkolach zostawił. Ech już się galerii doczekać nie mgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Nic nie wymyślę Mogę dać oba rodzaje, albo wywalić jedne Poradźcie tylko które Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Poradźcie tylko które Te brzydsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Nooo, to wszystko jasne Wywalam brzydsze i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Powolutku do przodu. Próbuję składać model do kupy. Idzie bardzo ciężko, bo zachciało mi się przeróbek Wstawiłem szyby i szykuję bagażnik. Są już zawiasy (surowe, ale działają). Zrobiłem tapicerkę wewnątrz bagażnika (welur samoprzylepny z Castoramy). Zastanawiam się czy dawać siłowniki klapy, bo zawiasy dość ciężko chodzą i są w stanie utrzymać klapę w pozycji otwartej. Jak się dotrą może być kłopot, bo kalpa będzie opadać. Foty: cdn Edytowane 26 Maja 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Wszystko dzięki pastom Gravity Bez nich Ford byłby czerwoną kupą złomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Zaczyna wyglądać powalająco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Wszystko dzięki pastom Gravity Bez nich Ford byłby czerwoną kupą złomu Bez przesady... Ale cieszę się, że się chociaż minimalnie przyczyniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 To jeszcze dorzucę coś z cyklu "... a ja bym". Czy on by lepiej nie wyglądał z tym obniżonym dachem na "niższych" profilach? I jeszcze jedno... Czy te nadkola to tak będą odstawać od budy jak teraz, czy to dlatego, że złożone na sucho? Bo w oryginale to tak raczej szpary nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Kapciochy na niskim profilu to może niech zostaną dla europy i japonii. Przy amerykańcu balonówki są w sam raz, tak na moje oko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Kapciochy na niskim profilu to może niech zostaną dla europy i japonii. Przy amerykańcu balonówki są w sam raz, tak na moje oko ;) Tak tylko zapytałem, a tu od razu takie wielkie słowa... Europa, Japonia, USA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Przymierzałem niskie gumy, ale siakoś mi nie pasowały Szpar przy nadkolach oczywiście nie będzie. Budę będę wklejał dopiero po zrobieniu drzwi, wnętrza i bagażnika. A to jeszcze dużo wody upłynie ....... Przez te przeróbki nic nie pasuje, a szpar i dziur nie mogę zostawić. Ostatnim etapem będą pokrywy silnika i tu będzie niezła jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 ... Szpar przy nadkolach oczywiście nie będzie. Budę będę wklejał dopiero po zrobieniu drzwi, wnętrza i bagażnika.... No to kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Kapciochy na niskim profilu to może niech zostaną dla europy i japonii. Przy amerykańcu balonówki są w sam raz, tak na moje oko ;) Tak tylko zapytałem, a tu od razu takie wielkie słowa... Europa, Japonia, USA... "Ładne imię, Tradycja" Nie, że zaraz odwoływanie się do absolutu, czy coś, po prostu tak mi się widzi, że pewne cechy są charakterystyczne i grają w punkt. Można i felgi w oślim stylu założyć, jak się ma fantazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi