Skocz do zawartości

M1151A1 w/B1 + SPARK + CROWS II - Academy/Legend/Bronco

kubisz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No to chyba trał skończony:

DSCF3527.jpg

DSCF3528.jpg

DSCF3529.jpg

DSCF3530.jpg

DSCF3531.jpg

DSCF3532.jpg

Zostały kabelki, które zostaną doklejone po malowaniu. Koła również, na razie są luzem. Z tymi 90 śrubami nie było tak źle, pół godzinki roboty. Jedna trochę wkurzająca rzecz - Legend robi SPARKa w trzech różnych zestawach do trzech pojazdów (Humvee, RG-31 i M923) i tylko w tym ostatnim są blaszki pozwalające na budowę mocowania Rhino. Tutaj trzeba było zrobić samemu

System antysnajperski Boomerang III:

DSCF3567.jpg

DSCF3568.jpg

Ostatnie detale we wnętrzu:

- osłonki przeciwsłoneczne,

- mało widoczne na zdjęciu detale blokad drzwiczek w tylnej ścianie,

- przesunięte radio na środek stolika i dodane urządzenia sterujące Rhino po jednej i Boomeranga po drugiej stronie,

- uchwyty okna szybkiej ewakuacji:

DSCF3569.jpg

DSCF3570.jpg

DSCF3571.jpg

DSCF3572.jpg

Zaintrygowałeś mnie tym Boomerangiem, aż go sprawdziłem w necie. Użyteczny gadżet - wykrywa pozycję strzelca z dokładnością +/-15stopni namiaru i 30m odległości. I to wszystko za pomocą stadka mikrofonów i w ciągu sekundy od oddania przez niego strzału.

Wszystko fajnie pod warunkiem że pierwszy jest niecelny. Inaczej to już trochę po ptokach.

A sam model, a właściwie jego tworzenie to czysta przyjemność oglądać.

Zaintrygowałeś mnie tym Boomerangiem, aż go sprawdziłem w necie. Użyteczny gadżet - wykrywa pozycję strzelca z dokładnością +/-15stopni namiaru i 30m odległości. I to wszystko za pomocą stadka mikrofonów i w ciągu sekundy od oddania przez niego strzału.

Wszystko fajnie pod warunkiem że pierwszy jest niecelny. Inaczej to już trochę po ptokach.

Po ptokach, ale najwyżej dla jednego człowieka. Potem można było od razu zareagować i uniemożliwić lub bardzo utrudnić kolejne strzały. Poza tym Boomerangi "sprzęgano" ze stacją uzbrojenia CROWS )*, więc możliwe było bardzo szybkie i automatyczne potwierdzenie nazwy systemu - strzał oddany przez snajpera prędziutko do niego wracał

)* mój model to lekkie sci-fi. Boomerang III raczej nie zdążył powąchać akcji w Irakistanie, w przeciwieństwie do wcześniejszych wersji (do odróżnienia poprzez brak anteny w postaci okręgu). Ale to takie sci-fi w ramach całkiem sporego prawdopodobieństwa

A sam model, a właściwie jego tworzenie to czysta przyjemność oglądać.

Dzięki, Krzysiek

• 3 weeks later...