MayonesEXG7 Napisano 5 Sierpnia 2023 Share Napisano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 26.07.2023 o 10:37, 7urgen napisał: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 19 Września 2023 Autor Share Napisano 19 Września 2023 W dniu 27.07.2023 o 21:30, Greif napisał: HOHOOHOHHOOO se kurna kuko w kalendarzu narysuje oooo TAKIIIEEE WIELLLKKIIIEEEE żyje ale o Koledze już zapomniał... co za czasy , a pacynki mimo że nie moja liga fajne z radyjka można sobie spokojnie użyć jako wzorzec do 1/35 ad malowania. Panie, to nie ja nie raczę na Fb przyjąc do grona znajomych.... A zdzwonić sie to faktycznie by się zdało, jednakowoż (wobec- patrz zdanie wcześniej) nie śmiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 19 Września 2023 Autor Share Napisano 19 Września 2023 @MayonesEXG7BINGO! Wygrywasz schemat układu przewijania do pralki automatycznej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 19 Września 2023 @7urgen Sie by odezwał fonem że jakiś tam 007 się melduje to i może by się dodało a tak wiadomo kto i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 30 Czerwca Autor Share Napisano 30 Czerwca (edytowane) Dzisiaj daje Wam pana z Luftschutz'u. Edytowane 30 Czerwca przez 7urgen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Witam. Super ze nadal działasz w temacie. Praca jak zwykle na wysokim poziomie, tylko dlaczego to wszystko takie nowe i czyste. Trochę brudu na kombinezonie oraz torbie i parę obić na latarce i puszce od maski dodało by ... i tu brak mi słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 23 Lipca Autor Share Napisano 23 Lipca (edytowane) Edytowane 23 Lipca przez 7urgen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 23 Lipca Autor Share Napisano 23 Lipca W dniu 1.07.2024 o 11:35, marcin70 napisał: tylko dlaczego to wszystko takie nowe i czyste Dzięki. Przepraszam że z opóźnieniem ale za dużo na głowie... Myślę że już nieraz wspominałem tutaj i nie tylko, że dla mnie kolekcja poza sama frajdą tworzenia sylwetek które nie zostały nigdy wypuszczone jako gotowe zestawy jest zwyczajnie posidanie zbioru różnego typu umundurowania i oporządzenia (jak to się ładnie nazywa - barwa i broń) w 3D. Pewnie większość zna imć pana Rona Volstada a raczej jego twórczość więc ja postanowiłem że to co w książkach Ospreya jes płaskie będzie u mnie na półce w 3D. I to w sumie tyle. Z kilko figurami poeksperymentowałem w kwestii weatheringu i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Piękne, tylko dlaczego niemieckie? Nie mogło by być 'nasze' polskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca 3 godziny temu, cieciwa napisał: Piękne, tylko dlaczego niemieckie? Nie mogło by być 'nasze' polskie ? Pewnie dlatego, że nie każdy Polak zajmujący się historią w dowolnej formie, interesuje się polskim wyposażeniem, uzbrojeniem i mundurem. I dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca Oczywiście, ale można by pokazać i kawałek polskiego wyposażenia. Ale to tylko moje osobiste zdanie, które spokojnie można zignorować, bo jestem zwykłym forumowiczem a nie żadną 'wyrocznią' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca 4 godziny temu, cieciwa napisał: Oczywiście, ale można by pokazać i kawałek polskiego wyposażenia. Ale to tylko moje osobiste zdanie, które spokojnie można zignorować, bo jestem zwykłym forumowiczem a nie żadną 'wyrocznią' Tylko wiesz- tu jest przede wszystkim inny problem. W sumie chyba nikt nie robi tego typu poloników w skali 1/6. O ile jakieś oporządzenie wystrugasz sobie z plastiku, drewna czy papieru, o tyle na mundury trzeba by mieć już pewne umiejętności szycia, bo wkraczamy tutaj właśnie w szycie od podstaw lub przeróbki. Druga sprawa to znalezienie odpowiednich tkanin. Mam tutaj na myśli figurki żołnierza z 2 RP, bo zrobienie np. spadochroniarza 1 SBS to już byłoby akurat dziecinnie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi