Corporal_PL Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Pięknie namalowane 1057. Ktoś miał perfekcyjna rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Maja 2015 Autor Share Napisano 9 Maja 2015 O żesz w mordeczke!! Dzięki bardzo za zdjęcia!! Teraz trza się będzie wykazać przy budowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 No sporo trzeba było czekać na update, ale jest: Jak widać uporałem się z łataniem wszelakich otworów w wannie kadłuba i zamontowałem wkładkę usztywniającą produkcji kolegi z forum rctank.pl. Do tego doszła trakcja i mam to, co widać. Teraz czas na dopieszczanie tylnej płyty, którą póki co ogoliłem z wszelkich przyległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Pamiętaj że prawidłowy zwis gąsienicy to 8-10 mm między drugą i trzecią rolka podtrzymująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Przeceniasz mnie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 A ta aluminiowa dodatkowa konstrukcja to pod jakiś napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2015 Aluminiowa konstrukcja stanowi wzmocnienie plastikowej wanny. Pełni tez kilka innych funkcji: -pierwsza przegroda będzie uszczelniona, tak by ew. woda, która może się wlać przy pokonywaniu jakiś kałuż nie przelała się do części gdzie będzie elektronika, -w drugiej części będzie elektronika i bateria, a nad nią płyta do której zamocowany będzie silnik wieży, -w trzecim przedziale będzie głośnik i przedział ten jest jego obudową, -w ostatnim przedziale będą przekładnie przykręcane do konstrukcji, -po bokach (tak gdzie są otwory we wręgach) będą kable i sterowniki do silników na[pędowych. W kolejnych aktualizacjach będzie to wszystko ładnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Czekam, czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 Zacząłem dopełniać nowy kadłub. Jak poprzednio zawiesiłem częściowo na kleju, a w większości na śrubkach M1 boczne fartuchy z zestawu Tamiyi. Różnica w detalu jest moim zdaniem znaczna w stosunku do Heng Longa. Muszę jeszcze ostatni panel założyć. Będzie podniesiony tak, jak w polskich Leo szalejących po poligonie. Zacząłem też zabawy z detalami na przedniej płycie. Założyłem klosze z przeźroczystego plastiku (też z Tamiyi). W środku są białe (ciepłe) ledy. Udało się je podłączyć, więc Leon może już mrugać oczami. ;) Wymieniłem dodatkowe ogniwa, zakładając metalowe. Podrasowałem też mocowania haków holowniczych. Same haki będę męczył za niedługo. Są jeszcze inne rzezcy do poprawy na przodzie, ale to może przy kolejnym update'cie. Póki co tyle. Wkrótce powinien być kolejny update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Nareszcie coś ruszyło. Wygląda super, zwłaszcza światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2015 Czołem I wymień koniecznie "migacze" bo te plasticzane nie przystają do całości Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 Dzięki! Będą wymienione i być może (choc nie gwarantuje) będą w nich ledy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Fotki znikli? ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 Ja widzę nadal. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 U mnie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Ja też nie widzę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Ten problem już kiedyś był w innych warsztatach. Żeby widzieć fotki widz musi być zalogowany w Google. Jednak w tym przypadku i tak to nie działa. Ale to przez to że masz złe linki do zdjęć. Zobacz sobie kiedyś link był dużo krótszy, nie wiem skąd te wziąłeś, ja zawsze klikam prawym klawiszem myszki na zdjęcie i wybieram kopiuj link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 To właśnie całe Google. Dlatego właściwie nie korzystam z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Ze zdjęciami powinno już być wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 I jest... Fajnie się to prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Nie zapomnij o bolcu blokującym otwarcie się luku od urządzenia ABC. I spróbowałbym poprawić osłonę nad wlotem powietrza od cyklona ABC. Na modelu jest jako integralny element kadłuba, w w rzeczywistości jest to element ze szparą przykręcany od góry Edytowane 4 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Super !!!. Światła mnie rozwaliły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Dzięki chłopy za pozytywna ocenę. Jak chodzi o detalowanie, to tu moje myślenie uległo nieco zmianie. Zdałem sobie sprawę, choć to może oczywiste, że jako model rc powinien mieć odpowiednią wytrzymałość na błędy w prowadzeniu. Góra kadłuba, która widać to egz. nr 2. Pierwszy się roztrzaskał. Fakt, że moje błędy do tego doprowadziły, ale stwierdziłem, że chce ograniczyć cięcie go, a tym samym osłabienie wytrzymałości do minimum. Detale się pojawią, ale doklejane lub dokręcane na zewnątrz. Dlatego tez nie będę wycinał tych bocznych klap do filtrów etc. Ale poza tym na górze z przodu, z tyłu i na wieży powinno być nieźle z detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 W ramach ciekawostki, bo z istotą forum raczej nie związane, choć nie ukrywam, że mam radochę, że się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Jak prawdziwy. Też bym miał radochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi