rafalg78 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Lucas HS, jestem bardzo ciekawy jak będzie Ci pasował kokpit do kadłuba. U mnie wyglądało to tragicznie. Blaszki Parta były za duże i nie mogłem złożyć całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Dokładnie!! Pociąłem więc tą tablicę - te zewnętrzne części grubo zmniejszyłem, wyciąłem cześć plastikowej osłony, zrobiłem masakrę i nic dobrego z tego nie mam :/ Kokpit jest dobry, wiesz? Wyrób Academy jest mocno spieprzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Chroniąc wątek przed wypadnięciem na druga stronę działu spieszę z relacją! Spodnie partie kadłuba wyprowadzone, trwają prace nad skrzydłami. Chcę, by było GOTOWE przed przyklejeniem do kadłuba. "Zawias" klapy odciąłem ze spreparowanego wcześniej pręcika plastikowego. Starczy na jeszcze pięć takich "zawiasów". Czy "zawiasy" pełnią także funkcje siłowników? Czy wychylenie lotki jest prawidłowe? Będzie to te 5 stopni? Porównując ze zdjęciami oryginału wydaje mi się, że tak Pozdro. Ciągle pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalg78 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Mam pytanie, klapy przednie zostawiasz tak jak są? Z moich obserwacji wynika, że raczej jako pierwsze zawsze opadają klapy przednie. Teraz to chyba wygląda nie naturalnie, ale proszę o wypowiedz bardziej doświadczonym modelarzy Ja też walczę z Mig-29 i zastanawiam się jak wyciąć te przednie klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Hej, odebrałem od listonosza tablicę, którą przesłał mi Szymon z Malborka (PRZEOGROMNE DZIĘKI!) i wziąłem się za wklejanie przedniego kokpitu. Idąc śladami Arkadego72 spróbuję pomalować po wklejeniu. Dało mi to możliwości zamknięcia tej części kadłuba, co uczynię po powrocie z zakupów Pragnę też "zpodkładować" kokpit i zrobić poprawki. Zamówiłem żywiczne fotele Airesa, bo rz...ć mi się chciało od tych od Academy. PORAŻKA. Fotele przyjdą za dwa tygodnie. Zamówiłem też potrzebne farby, Gunze C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 ...którą przesłał mi Szymon z Malborka... Kurde, poczułem się prawie jak Jurand ze Spychowa Hehe Oj Łukaszu Potrafisz zaskoczyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Ciii, było nie ujawniać swojej tożsamości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Około 4 roboczogodziny wczoraj i dziś i mamy... Jutro dorobię jeszcze co tam trzeba i podkład. Potem wyjeżdżam. Będę w niedzielę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Nie będziesz miał problemu z pomalowaniem tablicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Nie będziesz miał problemu z pomalowaniem tablicy? Zapewne będzie miał problem ale się do tego nie przyzna .... chyba, że się go..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Właśnie specjalnie skleiłem i zwaloryzowałem kokpit już w kadłubie, żeby spróbować sił w takim malowaniu. Oczywiście nie kwestionuję, że malowanie tablicy PRZED było by łatwiejsze. Wręcz potwierdzam! Tymczasem kabinę przednią skończyłem. Idę zaraz odtłuścić, a jutro podkład o ile aerek się nie zbuntuje. PS: Sorry, że tak was rozpieszczam fotkami. Po prostu taki mój styl prowadzenia relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Bardzo ładnie to wygląda, widać, że bardzo się przykładasz Czekam na dalszy postęp, a zwłaszcza na malowanie kokpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Właśnie specjalnie skleiłem i zwaloryzowałem kokpit już w kadłubie, żeby spróbować sił w takim malowaniu Jak sie za bardzo nie uda, zawsze mozesz zamknac kabine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Nie musisz ze mnie kpić, dam radę. W niedzielę/poniedziałek poprawki małe i kolor. W między czasie pracuję nad wklejeniem tylnej kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Nie pomalowałem bo jest zmiana planów. Kolor kokpitu zrobię jako kolor po remoncie. Ba. Cały model będzie odtąd przedstawiał szparkę po remoncie. Chodzi o brak danych dotyczących kolorów i układu plam na starym KAMO. Po powrocie z... ...wziąłem się za model i skleiłem kadłub do kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Właśnie specjalnie skleiłem i zwaloryzowałem kokpit już w kadłubie, żeby spróbować sił w takim malowaniu Jak sie za bardzo nie uda, zawsze mozesz zamknac kabine. A jak się bardzo nie uda to można jakąś płachtę zarzucić na kabinę, że niby jakiś remont czy cuś... A tak poważnie to ambitnie napierasz do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Widzę, że to popularny obiekt zdjęć Pozwolę sobie na mały wtręt w Twoim wątku, ale w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Ino moja fotka "kijowsza" bo świetny aparat, ale jak ten ostatni cymbał w trosce o ilość miejsca na karcie ustawiłem 1200x1600 i mam spieprzone 200 fotek Tej pięknej maszyny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Może da się z tym coś zrobić (niekoniecznie z Twoimi zdjęciami)... czas leczy rany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Mały in-boxik nowego nabytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Trudno robi się czarne zdjęcia, więc i to nie jest najlepsze... No a z malowaniem detali poczekam aż przyjdzie z LuckyModel ten najmniejszy pędzelek Tamiyy, bo stary się "zużył"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Fajnie wyszedł fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Lucas przyznaj sie bez kiedy skończysz ten projekt bo już sie doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Pojęcia nie mam, a szczerze mówiąc muszę przyznać ze model dał mi w kość i zajmę się czym innym przez 2 tygodnie. Jednak chciałbym do końca tego roku mieć go w trakcie malowania (taa jasne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 (edytowane) EDIT: Usunąłem fotkę, bo była bardzo słabej jakości, a na dole są lepsze. Lepsze zdjęcia dopiero jutro, jak wróci do moich rąk prawdziwy aparat a nie... Nokia 6290... Edytowane 7 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi