Doody Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Ano ładnie. A może by tak tą rejkę wymienić na coś cieńszego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Wygląda dobrze. Tylko zdjęcia jakieś małe. Słabo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Hejka dawno nic nie pisalem.w weekend wgram nowe zdjecia z postepem prac.zastanawiam sie czy macie jakis namiar na plany lub jakies wydawnictwo poswiecone nagato z duza iloscia forografi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Ano ładnie. A może by tak tą rejkę wymienić na coś cieńszego..? zdecydowanie trzeba zamienić. Warto pójść do sklepu muzycznego i kupić komplet strun do gitary elektrycznej. Dożywotnio sprawa rejek i salingów rozwiązana. Hejka dawno nic nie pisalem.w weekend wgram nowe zdjecia z postepem prac.zastanawiam sie czy macie jakis namiar na plany lub jakies wydawnictwo poswiecone nagato z duza iloscia forografi. Najlepsze co wydano to Super Illustration o Nagato. http://www.1999.co.jp/eng/10083231 Jest też podajże Gakken nr 15 oraz dwa tomy Encyklopedii AJ Pres. Warto też poczytać Forum: viewtopic.php?f=89&t=45175&hilit=nagato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Witm Jeśsli chodzi o literaturę to polecam również Illustration..minimum tekstu, maximum rysunków... Z tym, jeśli mnie pamięć nie myli, rysunki są tam sprzed ostatniej przebudowy w 1944? ( proszę o poprawienie, jestem poza domem nie mam wglądu).. Ale naprawdę warte polecenia ! Pozdrawiam Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam po przerwie. Postanowiłem odkopać model i wrócic do niego. wrzuce kilka fotek. Wiem może to nie poziom blacmana ale staram się. Model sprawia wiele frajdy mimo minimalistycznej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Piękna, mrówcza robota. Elementy wokół stali ryflowanej nad głównym pomostem bojowym to relingi do zgięcia czy jakaś inna konstrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Postanowiłem odkopać model i wrócic do niego. A to ci niespodzianka, super siadam i kibicuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 i czekamy na więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Fajnie to wygląda Jedynie do rei rufowego masztu mam małą uwagę, zdaje się, że wymaga małego prostowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Fajnie to wygląda Jedynie do rei rufowego masztu mam małą uwagę, zdaje się, że wymaga małego prostowania Chyba złudzenie bo z kąta zdjęcie ale zobaczę jeszcze. Model był w kartonie schowany a tesciu robił porządek i spadł mu karton.Myślałem że go zjem... Dzięki koledzy za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Piękna, mrówcza robota. Elementy wokół stali ryflowanej nad głównym pomostem bojowym to relingi do zgięcia czy jakaś inna konstrukcja? To relingi do zagięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Dobra robota. Spróbuj poprostować jeszcze relingi na pomoscie z pierwszych zdjęć i bedzie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Chyba złudzenie bo z kąta zdjęcie ale zobaczę jeszcze. Niet, żaden aparat tak nie przekłamuje Tak na oko 10-15 stopni odchylenia... Myślę, że powinieneś za to kilka razy ugryźć teścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Mam pytanko do znawców. Jakiego koloru olinowanie zastosować? Posiada ktoś schemat olinowania do nagato? Niemoge się dokopać nigdzie. Prace idą do przodu. Pomalowany kadłub oraz nadbudowki. Jak chwilą pozwoli dodam zdjęcia. Drewniany pokład też już zamontowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Znawcą nie jestem , ale osobiście używam Tamiya GunMetal X-10. W zależności czego używam: - żyłkę maluję po przyklejeniu( trzeba zostawić delikatny luz na żyłce bo z czasem trochę się kurczy ) - drucik maluję przed przyklejeniem ( dłuższy odcinek , który tnę na mniejsze odpowiedniej długości ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Mała aktualizacja. Niewiem co się stało ale przy łaczeniu pokladu z nadbudowkami plastik się wygioł. nieda się idealnie połaczyć pokładów ze sobą. Model trzymałem w kartonie schowany. Domek drewniany w ogrodzie. W lato wysoka temperaturai możliwe że wpłyneła na plastik. Nie widze możliwosci zmiany tego mankamentu. Część elementów pokryłem lakierem żeby sie farba nie starła bo maluje bez podkładu. Jakoś mi tak wygodniej. Powoli robię olinowanie. Blacman jak ty to robisz że wychodzi ci oliniwanie idealnie proste? Uzywam drucika pomalowanego. Przy 1:350 można go naciagać i mocować ale 1:700 jak naciagniesz to uszkodzisz element. Daj namiar najlepiej na ebayu na materiał z którego robisz oliniwanie. Popełniłem błąd przy mocowaniu blaszki na pokładzie startowym. Chciałem go przykleić na CA ale chyba nie złapał po całości i sie wygina. Nauczka na przyszły raz.Klej itroligatorski nastepnym razem użyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Zależy jakiego drutu używasz. Jeżeli jest to miedziany to niestety ale przed klejeniem trzeba go mocno wyprostować, a efekt i tak będzie daleki od ideału. Drut molibdenowy czy mosiężny z racji wysokiej sprężystości nawet zdjęty ze szpuli sam się prostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Co do klejenia pokładów metalowych to polecam porobić otwory w części plastikowej do której kleisz pokład oraz używać gęstego CA na środku. Boki podlewasz rzadkim systematycznie po obwodzie. Hmmm nie chcę zrzędzić ale widzę że nie szpachlowałeś połączenia kadłuba spód-góra. Widać piękny rowek po długości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Posiada ktoś schemat olinowania do nagato? . jeśli jeszcze aktualne... Nagato '41 i Mutsu '37 źródło: EOW Nr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi