bazylms Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 To teraz ja. W kwestii gwiazd zgadzam się ze Spotterem - za regularny kształt tego brudzenia. Co do góry to jest to tak że w jednym miejscu jest brud a zaraz obok nie. Ten brud jest jakby w kilku strefach, brak tzw chaosu. Dodatkowo efekt potęguje czysta klapa i okolica narzędzi. Wygląda to teraz trochę jak kamo na mojej trójce (jeśli wiesz co chce powiedzieć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Witajcie. Nico przebrudziłem M113 i teraz prezentuje się tak. Gwiazdy poprawione. Gęsi pobrudzone i założone, dopiero na kołach zobaczyłem, że wyglądają jak Kucharczyk z Legii... tragicznie... Jutro będę musiał je ogarnąć, odjąć po ogniwie i sprawdzić jak się prezentują. Never ending story... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Powiem szczerze, że tez go zauważyłem dopiero na fotce. Oczywiście poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 To była dobra decyzja o poprawieniu brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Chociaż tyle dobrze. Gąsienice mnie dzisiaj przetrzebiły emocjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Chociaż tyle dobrze. Gąsienice mnie dzisiaj przetrzebiły emocjonalnie. Tzn?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Mierzysz te friule po złożeniu - pasują jest git. Wrzucasz do burnishera i takie zwisy potem jak na fotkach. Już drugi raz tak mam z friulami, a w zasadzie trzeci.... Trzeba to zdjąć odjąć po ogniwie i znowu cała operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Trzeba to zdjąć odjąć po ogniwie i znowu cała operacja. Życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 5 Września 2018 bo zapomniałeś że agent podtrawia też drut i stąd robi ci się luz kilka setek mm na każdym ogniwie i masz efekt że jest za długa, generalnie też Friul ma czasem problem z ilością bo dziury są za duże i generują większą długość niż wynika to z danego pojazdu (np Tygrys I -jedna gąska 100 ogniw 2- 99 i chciałbym to zobaczyć na modelu ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Ogniem i mieczem poszło. Skróciłem obie gęsi o jedno ogniwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 No i fajnie że zainwestowałeś w metalowe gąski, chociaż równie dobrze sprawdzają się ogniwkowe np z AFVClub (kwestia pomalowania) a są za połowę ceny . Ale np. mógłbyś wymienić lufę do M2 0,50" bo ta zestawowa jest badziewna, dodatkowo RB daje w zestawie tylce razem z toczonymi rączkami ,oraz dźwignię przeładowania (której u Ciebie brak) i celownik (który n.b. masz krzywo wklejony), poza tym odstaje łopatka, tutaj lepiej użyć blaszek, oraz rażą te zestawowe kanistry (ach te płaskie korki ) odlane razem z koszami montowanymi na pojeździe i wymalowane tym samym kolorem co pojazd,puszka amunicyjna w wkm-e też ma ten sam problem (powinna się różnić kolorystycznie),pokrywa włazu celowniczego zamiast tego wystającego płaskownika powinna mieć chyba uchwyt, tak samo masz ślad wypychacza centralnie na pokrywie. I to tyle działaj dalej, jesteś obserwowany . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Prace nad tym modelem rozpocząłem 20 czerwca 2015 roku... Trzy lata już to kleję i próbuję dobrnąć do końca. Mam pełna świadomość, że można tu poprawiać w nieskończoność wiele elementów i zmieniać, ale jestem już tym modelem nieco umęczony i przez to idę nieco na skróty. Może na końcu nie będzie to Rinaldi, ale powalczę by było jak najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Spoko , ja swoją dioramę z haubicą M110A2 na stanowisku bojowym wraz z pojazdem amunicyjnym M548 i obsługą,zacząłem w 2012 i jakos tak nie ma kiedy skończyć (ukończone w 80%, brak podstawki ). Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Jak widać na moim przykładzie, poza długością, burnishing fluid od AK zrobił fajna robotę przy wytrawianiu gąsek. Mnie się baza podobała pod brudzenie. Próbowałem Domestos+ocet, ale po jakims czasie gęsi mi wypłowiały i zrobiły się takie białawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Świetny model i świetnie pomalowany, zastanawiam się tylko nad rdzą, bo on miał aluminiowy kadłub, co nie zmienia faktu, że ślady eksploatacji wykonane mistrzowsko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Września 2018 Autor Share Napisano 6 Września 2018 Domyślam się, że chodzi o te ślady z przodu. Tam będą dwa ogniwka zapasowe do gęsi. One pozostawiają rdzawy ślad - taki mam zamysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Domyślam się, że chodzi o te ślady z przodu. Tam będą dwa ogniwka zapasowe do gęsi. One pozostawiają rdzawy ślad - taki mam zamysł. Tak, thx za info będzie światny model ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2018 Autor Share Napisano 17 Września 2018 W międzyczasie wykonałem rysunek na falochronie. Foto orginału, który się nieco różnił kolorystycznie i kształtem, ale co tam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Hmmm...ja to bym się jeszcze zastanowił poważnie nad poprawką tego stworzenia- czymkolwiek jest w sensie zoologicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2018 Autor Share Napisano 17 Września 2018 Maki, nie ma bata, mnie się tam to … to coś podoba. Zostaje bez dwóch zdań! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Nu, tak trochę nie wyjszło . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Października 2018 Autor Share Napisano 9 Października 2018 Model sam w sobie na ostatniej prostej: Dojdzie jeszcze nieco gratów bo póki co dość pusto... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Oba te elementy zostają. W moim odczuciu nie tylko wzbogaca to leżące M60 ale kolor "brass" bardzo fajnie kontrastuje z wszędobylską zielenią. Figurki tez zostają, bo kiedyś w końcu musze się nauczyć. To chyba najlepsze jakie do tej pory zmalowałem, specjalnie do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Całkiem niezłe te figurki, oczywiście pojazd też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Będzie jeszcze winietka i być może jeszcze jeden lub dwóch wojaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi