Mitrandir Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Powitać wszystkich, Delfin mnie strasznie "sponiewierał" W tak zwanym między czasie mała relaksacja, czyli "pudełkowa" wykonanie wiatraczka AH-1S wzbogaconego o pasy i tapicerki oraz kalki firmy Werner's wings: A tak to się prezentuje Rzut oka na pudełko Model ma zupełnie przyzwoicie oddane wklęsłe linie podziału z wypukłymi nitami dość ładnie się prezentuje ...i pierwsze koty za płoty Kadłubek się złożył Kabinka też sie zamyka na razie jest cacy Czas na podkład i troszkę zabawy innym kolorem podkładu to na razie tyle pełen luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Zapowiada się piękny wonsz Panie kolego Początek bardzo obiecujący, jakie uzbrojenie podwiesisz? Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Lada moment chyba Edek będzie miał Hellfire w ofercie, więc może warto poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 Lada moment chyba Edek będzie miał Hellfire w ofercie, więc może warto poczekać? Solo w "pudełku" nie było :P Zapowiada się piękny wonsz Panie kolego Początek bardzo obiecujący, jakie uzbrojenie podwiesisz? Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy Pablo, ja staram się zrobić dokładnie ten egzemplarz ...więc i takowe uzbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 No proszę, co i rusz jakieś nowe warsztaty ze śmiglakami. Mi się taki szary już podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Lada moment chyba Edek będzie miał Hellfire w ofercie, więc może warto poczekać? Dobra wiadomość, będzie do nadchodzącego (płynącego) apacza z Academy A elementy do TOWa edek dawno temu wypuścił wraz z blaszkami do... AH-1F. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Zaiste Pavle prawda jako rzeczesz ... co jak co ale uzbrojenia dobrego nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ja kupiłem niedawno wydane Hellfire z Arma Hobby i jestem całkiem zadowolony. http://www.armahobby.pl/agm-114-hellfire-w-launch-rails-8pcs.html Do zachwytu brakuje mi przeźroczystej głowicy rakiet i kalkomanii innych niż US Army (robię Super Cobrę Marines z operacji "Destert Storm"), ale ogólnie zestaw jest całkiem w porządku. Posiada żywiczne wyrzutnie i korpusy rakiet oraz fototrawione usterzenia. Jakby co, mogę wrzucić in-boxa. Prawdę mówiąc chętnie bym wymienił czteropak Hellfire-ów na przyzwoite wyrzutnie TOW-ów, żeby zrobić podwieszenie asymetryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 ....no i fajne malowanie wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ja kupiłem niedawno wydane Hellfire z Arma Hobby i jestem całkiem zadowolony. http://www.armahobby.pl/agm-114-hellfire-w-launch-rails-8pcs.html Do zachwytu brakuje mi przeźroczystej głowicy rakiet i kalkomanii innych niż US Army (robię Super Cobrę Marines z operacji "Destert Storm"), ale ogólnie zestaw jest całkiem w porządku. Posiada żywiczne wyrzutnie i korpusy rakiet oraz fototrawione usterzenia. Jakby co, mogę wrzucić in-boxa. Prawdę mówiąc chętnie bym wymienił czteropak Hellfire-ów na przyzwoite wyrzutnie TOW-ów, żeby zrobić podwieszenie asymetryczne. Ale w 1/72? Bo muszę przyznać, że wszystkie rodzaje podwieszeń w 1/72 jakie Arma Hobby wypuściła do tej pory (które miałem w ręku) to czyste mydło skrobane gwoździem. Nie wiem jak u nich wygląda 1/48 bo nie miałem, ale mniejsza skala to prawdziwy dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 A podrzuć gdzieś jakieś zdjęcia tych Hellfire. Prawdę mówiąc nie chciało mi się lepić tych 'skrzydełek' do hellfire dlatego apacz mój goły jest ;P więc chętnie bym się takim czymś posłużył ;P Choć z drugiej strony akurat te detale to nie ma jak blaszki PE... ciężkio to ładnie cienkutko zrobić z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Przepraszam, chyba mi się pomyliły zapowiedzi Edka z Arma Hobby. To raczej o produkcie tej firmy pisałem. Nie ma zdjęć tych rakiet, oni z reguły ich nie pokazują na stronie, a przynajmniej nie mogłem nic znaleźć jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Hallo chłopy aleja jeszcze do uzbrojenia nie doszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ale o tym trzeba myśleć już teraz. Jak jak planuję nowy model do zrobienia, to zaczynam od kupna dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Ale o tym trzeba myśleć już teraz.Jak jak planuję nowy model do zrobienia, to zaczynam od kupna dodatków. Solo, ty przebrzydły trollu już Ci napisałem, że model będzie bez dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ale wiesz, że model bez dodatków jest zaprzeczeniem modelarstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 To druga najprzyjemniejsza rzecz w modelarstwie. Pierwsza to kupowanie modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Jest jeszcze opcja dorabiania detali... ...a nie ich kupowania Poza tym, ja nie uprawiam modelarstwa, tylko zlepiam sobie wiatraki Polecam swojego EC - 135 tam nie było kupowanych dodatków Edytowane 21 Lipca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Nie no... teraz to już musisz pod nim Hellfire podwiesić ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Nie no... teraz to już musisz pod nim Hellfire podwiesić ;P o... następny :P Myślałem o pershingach... ale stwierdziłem że pohamuję swoje zapędy imperialistyczne ciężko dostać w 1/72 Bulldogi o imieniu "Pershing" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 A podrzuć gdzieś jakieś zdjęcia tych Hellfire. Prawdę mówiąc nie chciało mi się lepić tych 'skrzydełek' do hellfire dlatego apacz mój goły jest ;P więc chętnie bym się takim czymś posłużył ;P Choć z drugiej strony akurat te detale to nie ma jak blaszki PE... ciężkio to ładnie cienkutko zrobić z żywicy. OK. Podrzucę wieczorem. Swego czasu pisałem też do nich o wyrzutnie npr 7-mio i 19-stolufowe i obiecali zająć się sprawą, bo z tymi wyrzutniami w plastyku też trochę nędza jest, choć niby prosta rzecz. Jest jeszcze opcja dorabiania detali... ...a nie ich kupowania A kto tu mówi o kupowaniu? Na razie padła propozycja wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Pershingi do Cobry?!?!?!?! ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 A kto tu mówi o kupowaniu? Na razie padła propozycja wymiany Zobaczę co mam i odezwę się na priva Pershingi do Cobry?!?!?!?! ;P ...a co ja z fantazja to ułańską Wyobrażasz sobie Paweł, takie dwa Bulldogi Angielskie wiszące pod pylonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ogladam z ciekawoscia. Duzo szpachli poszlo na kadlubek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Ogladam z ciekawoscia. Duzo szpachli poszlo na kadlubek? ... ani grama strasznie nie lubię szpachli i jak nie muszę omijam szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi