Marcin M. Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 Wnętrze klapy - tak, na razie. Jak pozakładam wszystkie pierdółki, może psiknę ew. wytapuję gąbką. To jeszcze będzie obrabiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Etap I i II (klejenie i malowanie) w sumie zakończone : Zastosowałem patent z mojej impali. W wersji wystawowej klapa silnika jest mocowana na sztyfciku (w oryginale otwiera się do pionu), sprawdziłem. Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Marca 2016 Autor Share Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Podstawka. Gips wymieszany z zużytą herbatą torebkową: M. Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Wash (MIG dark brown for green vehicles) - wnętrza paki nie ruszałem jeszcze: Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Fajnie wygląda kolor. Szykuje się ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ciekawy pomysł z tą herbatą torebkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Dokończyłem kłaść washa na pace (łatwo innym doradzać - to jeszcze nie jest efekt końcowy)... ...i zacząłem obicia. Na początek chipping color od AK: cdn... Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Odblaski z drzwi odpadły? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Ural-4320_2_Zakarpattya.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Dzięki Tomek za fotkę, się zastanawiałem, co to za klapki Myślałem, że zaślepki zamków. Podmaluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Reszta obić (pzgrau), zacieki (AK streaking grimes), rdza (AK), przebarwienia desek (humbrol 89,364,65,66 na sucho): Deski można odbarwiać w nieskończoność, ale już nie chciałem przesadzać. Pozostało przykurzenie - podwozie, koła i podstawka. Zrobić jeszcze jakiś ładunek, czy zostawić "sote"? Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Mnie się Marcin bardzo podoba. Zrób na pace najwyżej kilka tłustych plam, daj trochę pigmentów i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Podoba się, dobrą robotę tutaj zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Daj więcej światła. Raz zdjęcia są niebieskie, raz brązowe. I przestań się bawić balansem bieli . Ja jestem za ładunkiem. Może tradycyjnie beczka i rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Paka nie była jeszcze umocowana na stałe, więc łatwiej mi było model osadzić na miejscu, po dokończeniu podstawki: Pozostało wrzucić koło zapasowe, dokleić wycieraczki, przemalować tylne światła, podoklejać tablice rejestracyjne i rzucić trochę pigmentów, głównie na dolnej części ramy i drzwi. Gotowy: No i udało się dobrnąć do końca! Edytowane 26 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Wygląda kozacko Podobają mi się Twoje sowieckie gruzowiki i mam nadzieję, że to nie ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Mac09, dzięki za dobre słowo. Na razie na warsztat wjadą jeden, może dwa w kolorze pzgrau, przy okazji konkursu letniego. Z sowietików "chodzi" za mną GAZ 66 (z baniaczkiem), wprawdzie jednego mam na rozkładzie, skrzyniowego, ale był robiony dla kogoś i nie zdobi półeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Z pigmentami ostrożnie żebyś tego ładnego modelu nie spaprał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 bazylms, znaczy się, nie przesadziłem? Jest już po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 bazylms, znaczy się, nie przesadziłem? Jest już po. No tego jeszcze nie wiem Marcin, bo pisząc posta oparłem się na tym co napisałeś przy ostatniej sesji zdjeciowej: ... i rzucić trochę pigmentów, głównie na dolnej części ramy i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 No tak, zdjęcia były robione już po zakończeniu prac. Na ramie dałem więcej, z górą nie chciałem przesadzić. Uważacie, że powinienem dać? Widuję u siebie w pracy podobnie pobrudzone auta, rama zakurzona mocno, góra gdzieniegdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Jeżeli o mnie chodzi to sam pojazd jest ok. Natomiast trzeba by coś z kołami zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Model gotowy, zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi