biegacz90 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 już wszystkiego się dowiedziałem o tych rurach na kominie na modelwarship może z lekka krzywo ale lepię bez powiększających patrzałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 no to mały update głębsze kominy same kominy kawałek nadbudówki rufowej i całokształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 apdejt najbliższe dni będę harował przy wyrzutniach torped i artylerii 127 mm- czyli jednym słowem mało plastiku a dużo blach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 fajne ale czegoś brakuje więc robimy i porównanie tratwy będą czarne z brązowym środkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 (edytowane) troche smutaśno bo tylko ja się pocę w tym wątku trzeba w końcu zanabyć powiększające patrzałki chciałem z milliputa zrobić fartuchy ale żeby je zrobić pierw trzeba...... kupić milliputa. Więc byłem dzisiaj w dwóch modelarskich i nie ma, był tylko ten ceramiczny, więc go nie brałem Byłem jeszcze w budowlanym na osiedlu, rzuciłem hasło milliput to koleś nawet nie wiedział co to jest a jak powiedziałem mu szpachlówka dwuskładnikowa to mi chciał dać samochodową i całość, już trochę przypomina okręt Edytowane 18 Września 2015 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Moze wszyscy oniemieli z zachwytu...? Nie przejmuj sie, ja o samego poczatku po cichu sledze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 troche smutaśno bo tylko ja się pocę w tym wątku Bo i po co strzępić jęzor? ;) Rewelacyjna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DelPustaco Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 troche smutaśno bo tylko ja się pocę w tym wątku spokojnie, zapewniam Cię, że ja w swoim wątku też na sucho nie jadę... (sam z resztą widziałeś) i całość, już trochę przypomina okręt jak na Niemkę to wyjątkowo zgrabna :P Świetna robota. Kontynuuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 jak na Niemkę to wyjątkowo zgrabna :P Świetna robota. Kontynuuj. Kwestia gustu do.... kobiecych krągłości. Jedni wolą krągłości IJN, inny Royal Navy, jeszcze inni US Navy, a ja tam wolę Kriegsmarine Niby można powiedzieć "Ta zetka" chociaż można też "Ten zerstorer". W każdym razie przy następnym niemiaszku nie będzie problemu ze stwierdzeniem czy to "on czy ona". Jakoś dziwnie brzmi "ta wielobarwna admiral hipper" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 nie ma to jak stracić dwa dni na 13 plastikowych elementów i 17 elementów fototrawionych, w sumie to 24 bo korby to moja inwencja z innego zestawu.... a tak szczerze to z nudów robiłem taką dużą zapałkę vierlingi i działka 37 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Kapitalna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 sie w końcu zmobilizowałem z malowaniem. Czarny z psikawki, a czerwony i biały z pyndzla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 no i tragedia na warsztacie skończył się surfacer 1200 jednakże tym razem chciałbym zainwestować w mniejszego śmierdziucha i przede wszystkim nakładanego aerografem a nie z puchy. Doradzi ktoś coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 no i tragedia na warsztacie skończył się surfacer 1200 jednakże tym razem chciałbym zainwestować w mniejszego śmierdziucha i przede wszystkim nakładanego aerografem a nie z puchy. Doradzi ktoś coś ? Surfacer 1200 w słoiku rozcieńczany Leveling Thinnerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 przygotowania do malowania I'm gonna swing from the chandelier From the chandelier w kwestii podkładu to jednak kupię sobie tamke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DelPustaco Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 ...a jak zrobiłeś żyrandol z ananasów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 przygotowania do malowania Ciekawa technologia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 ...a jak zrobiłeś żyrandol z ananasów? to nie ja to te matoły z dekoracji wnętrz z castoramy wypsikane xf20 i xf24. Głupi Edek jeszcze sobie wyimaginował relingi przy torpedach ale ja tam wole real history photo Jestem 4 kawałki relingu do przodu, będzie na potem do brestowego, awaryjnego okręcika może ciut za dużo sidoluxu ale już trudno nie będę przeca tego zmywał urok fengdy, raz za mało, raz za dużo. W sumie to w najbliższym czasie szykuje się zmiana roboty na coś bardziej gotówkowego więc niewykluczone że będzie mała inwestycja lepsiejszego w pyndzla powietrznego albo w revellowskiego tyrpicka i pierwsze szpule fototrawione z nicią monofilową. w sumie to drugie bo pierwsze fototrawione w graf spee były tak fajne że plastikowe były milion razy lepsze Jutro przypaćkam olejami bo już dzisiaj mnie sie nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 ostatnia inwestycja w niemiaszka, a w zasadzie to w niemiaszki tylko sie teraz trzeba namyślić czy lewy (1x1,5) czy prawy (1,1x1,9) ale raczej lewy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 to nie ja to te matoły z dekoracji wnętrz z castoramy a co mam mysleć sobie o tym jeśli ja pracuję w castoramie... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 to nie ja to te matoły z dekoracji wnętrz z castoramy a co mam mysleć sobie o tym jeśli ja pracuję w castoramie... ? No to Krzysiu podpadłeś blacmanowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 26 Września 2015 Autor Share Napisano 26 Września 2015 No to Krzysiu podpadłeś blacmanowi... no trzeba będzie wiać z tego i z innych dwóch forów albo siedzieć cicho Nawet harowanie za pięciu w stoczni nic nie zmieni a propo pracowania w stoczni, to sobie psikawkę zalałem xf78 żeby zrobić pseudo imitację drewnianego pokładu. jutro będzie moja ulubiona zabawa z żółtą zabawką od tamiyi niby jakiś czas temu w makówce zrodził się pomysł o kupnie nalepki od artwoxa ale bardzo długo nie mieli na saharahobby a potem się saharahobby zawinęła, więc ni ma i nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 zawodowo zajmuję się zupełnie innymi rzeczami niż praca w casto... ale nie uważam aby niefrasobliwość, impertynencja i głupota mogła tak sobie bezkarnie hasać. Szczególnie w konkursowym wątku. Nieco wyczucia i dobrego smaku nie zaszkodzi. Chyba, że braki są ... Tu nie trzeba wiać tylko trzeba się zachowywać. To nie podwórko z gówniarzerią aby sobie ulżyć po palcu na klawiaturze, i się przy tym głupio uhahać. Jest kilka takich stronek oraz różnych forum gdzie możesz się "intelektualnie" doskonale zrealizować. Ale proszę nie tu. modelarsko całkiem dobrze to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 stocznia w ramach przeprosin ludzi z castoramy zasuwała za pięciu a w zasadzie to malarnia stoczniowa. Dopiero pierwsza warstwa pokład, no nie mogłem ostrości złapać trochę drobnicy i tratwy xf55 w środku będą brązowe - dopiero będzie szewcowania przy mojej ulubionej zabawie z żółtą taśmą tamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi