Skocz do zawartości

Z-43 1:350 Trumpeter - Zima nad Bałtykiem

biegacz90

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

troche smutaśno bo tylko ja się pocę w tym wątku

trzeba w końcu zanabyć powiększające patrzałki

DSCF3149_zpsgijpaoux.jpg

DSCF3150_zpszd0gzpt9.jpg

DSCF3151_zps1ra20fuy.jpg

chciałem z milliputa zrobić fartuchy ale żeby je zrobić pierw trzeba...... kupić milliputa. Więc byłem dzisiaj w dwóch modelarskich i nie ma, był tylko ten ceramiczny, więc go nie brałem Byłem jeszcze w budowlanym na osiedlu, rzuciłem hasło milliput to koleś nawet nie wiedział co to jest a jak powiedziałem mu szpachlówka dwuskładnikowa to mi chciał dać samochodową

i całość, już trochę przypomina okręt

DSCF3148_zps93nbhvzx.jpg

Edytowane przez Gość

Moze wszyscy oniemieli z zachwytu...?

Nie przejmuj sie, ja o samego poczatku po cichu sledze.

troche smutaśno bo tylko ja się pocę w tym wątku

spokojnie, zapewniam Cię, że ja w swoim wątku też na sucho nie jadę...

(sam z resztą widziałeś)

i całość, już trochę przypomina okręt

jak na Niemkę to wyjątkowo zgrabna :P

Świetna robota. Kontynuuj.

jak na Niemkę to wyjątkowo zgrabna :P

Świetna robota. Kontynuuj.

Kwestia gustu do.... kobiecych krągłości. Jedni wolą krągłości IJN, inny Royal Navy, jeszcze inni US Navy, a ja tam wolę Kriegsmarine

Niby można powiedzieć "Ta zetka" chociaż można też "Ten zerstorer".

W każdym razie przy następnym niemiaszku nie będzie problemu ze stwierdzeniem czy to "on czy ona". Jakoś dziwnie brzmi "ta wielobarwna admiral hipper"

nie ma to jak stracić dwa dni na 13 plastikowych elementów i 17 elementów fototrawionych, w sumie to 24 bo korby to moja inwencja z innego zestawu.... a tak szczerze to z nudów robiłem taką dużą zapałkę

vierlingi i działka 37 mm

DSCF3152_zpslonrllpe.jpg

DSCF3153_zpsskgq0bbe.jpg

DSCF3154_zpsqki3pbkj.jpg

DSCF3155_zpsymn5uz3f.jpg

no i tragedia na warsztacie skończył się surfacer 1200

jednakże tym razem chciałbym zainwestować w mniejszego śmierdziucha i przede wszystkim nakładanego aerografem a nie z puchy. Doradzi ktoś coś ?

Surfacer 1200 w słoiku rozcieńczany Leveling Thinnerem

Mr-Surfacer-1200-%28Jar%29-500x500.jpg

...a jak zrobiłeś żyrandol z ananasów?

...a jak zrobiłeś żyrandol z ananasów?

to nie ja to te matoły z dekoracji wnętrz z castoramy

wypsikane xf20 i xf24. Głupi Edek jeszcze sobie wyimaginował relingi przy torpedach ale ja tam wole real history photo Jestem 4 kawałki relingu do przodu, będzie na potem do brestowego, awaryjnego okręcika

DSCF3161_zpsh6mytazs.jpg

torpedo%20tubes_zpsycabmroh.jpg

może ciut za dużo sidoluxu ale już trudno nie będę przeca tego zmywał urok fengdy, raz za mało, raz za dużo. W sumie to w najbliższym czasie szykuje się zmiana roboty na coś bardziej gotówkowego więc niewykluczone że będzie mała inwestycja lepsiejszego w pyndzla powietrznego albo w revellowskiego tyrpicka

i pierwsze szpule fototrawione z nicią monofilową.

DSCF3165_zpsrapfapfv.jpg

w sumie to drugie bo pierwsze fototrawione w graf spee były tak fajne że plastikowe były milion razy lepsze Jutro przypaćkam olejami bo już dzisiaj mnie sie nie chce

No to Krzysiu podpadłeś blacmanowi...

no trzeba będzie wiać z tego i z innych dwóch forów albo siedzieć cicho Nawet harowanie za pięciu w stoczni nic nie zmieni

a propo pracowania w stoczni, to sobie psikawkę zalałem xf78 żeby zrobić pseudo imitację drewnianego pokładu.

DSCF3172_zpsx64xh0zb.jpg

jutro będzie moja ulubiona zabawa z żółtą zabawką od tamiyi

niby jakiś czas temu w makówce zrodził się pomysł o kupnie nalepki od artwoxa ale bardzo długo nie mieli na saharahobby a potem się saharahobby zawinęła, więc ni ma i nie będzie

zawodowo zajmuję się zupełnie innymi rzeczami niż praca w casto... ale nie uważam aby niefrasobliwość, impertynencja i głupota mogła tak sobie bezkarnie hasać. Szczególnie w konkursowym wątku. Nieco wyczucia i dobrego smaku nie zaszkodzi. Chyba, że braki są ...

Tu nie trzeba wiać tylko trzeba się zachowywać. To nie podwórko z gówniarzerią aby sobie ulżyć po palcu na klawiaturze, i się przy tym głupio uhahać. Jest kilka takich stronek oraz różnych forum gdzie możesz się "intelektualnie" doskonale zrealizować. Ale proszę nie tu.

modelarsko całkiem dobrze to wygląda...

stocznia w ramach przeprosin ludzi z castoramy zasuwała za pięciu a w zasadzie to malarnia stoczniowa. Dopiero pierwsza warstwa

pokład, no nie mogłem ostrości złapać

DSCF3176_zpspms0oqe2.jpg

trochę drobnicy

DSCF3181_zps6n294ige.jpg

i tratwy xf55

DSCF3178_zpsfeg4dngr.jpg

w środku będą brązowe - dopiero będzie szewcowania przy mojej ulubionej zabawie z żółtą taśmą tamki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.