duju69 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Ale powiem szczerze że te pasy na fotelu wyszły strasznie naturalnie, już się nie mogę doczekać końcowego finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 To ja już wiem, że mój Su-27 pojedynek przegrał z tym Su-27. To najmniej ważne istotna jest zabawa. Swoją drogą jako ciekawostkę podam fakt, że USA ma w posiadaniu dwa Su-27 zakupione przez prywatne osoby od Ukrainy. Przerobiono kokpit na wersję amerykańską i teraz latają te dwa jako sparing partnerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Muszę przyznać, że detal tego fotelika robi na mnie mocne wrażenie. Dobrze go pomaluj i będzie szkoda wsadzać go do kabiny. Mam nadzieję, że model zrobisz z otwartą owiewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Nie wiem czy sprostam oczekiwaniom ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 A masz wyjście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Tak to wyszło. Pociągnę jeszcze matem, poskładam do kupy i to chyba tyle w temacie kokpitu. Działałem też w temacie oszklenia. Trochę pocieniłem i wypolerowałem mechanicznie ;) Blaszki są z kokpitu Airesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Fotel nie wyszedł jakoś zachwycająco, ale skoro on ma być czarny (byłem przekonany że będzie w innych kolorach), to prawdopodobnie ja też niewiele bym w takim temacie zdziałał. Ciekawie za to wyszła tablica kontrolna. To jakiś suchy pędzel, czy co? Bo wyszło naprawdę intrygująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Myślę, że po macie na fotelu pojawi się suchy pędzel, bo teraz gloss go "ukrywa". Powinien się wtedy trochę ożywić. Tablica malowana jak zwykle tą samą techniką - suchy pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Tak na marginesie to jestem pełen podziwu dla Ciebie za to pocienianie szkła. Dla mnie to igranie z losem, ale Tobie się to udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 No i jak się sprawy mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Listopada 2015 Autor Share Napisano 18 Listopada 2015 Kiepściutko. Brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 Witam. Ponieważ ze względu na totalny brak czasu nie mam szans wyrobić się w terminie, niestety wypisałem się z konkursu. Ponieważ do konkursowego kamo musiałem zamówić kalki/maski, a jeszcze tego nie zrobiłem, to żeby nie iść w koszty, wykorzystam te kalkomanie, które już mam. Malowanie będzie zatem poniższe. Malowanie jest ciekawe, bo takie trochę inne niż reszta. Rozkład plam na górze mocno różni się od typowego dla tego schematu, dodatkowo plamy pojawiają się też od spodu. To ze względu na liczne remonty tego egzemplarza. Podmalówki były robione w innym kolorze i tak wyszło. Poza tym powłoka lakiernicza jest mocno zniszczona - będzie to dla mnie wyzwanie malarskie. Ten egzemplarz ma też kilka "smaczków" - kobra na stateczniku pionowym, paszcza i oczy węża, koła główne w kolorze metalu. Zmiana mocno mi prac nie utrudnia. Muszę jedynie zmyć golenie podwozia i pokrywy, bo były pomalowane na biało. Z resztą rzeczy i tak jestem w lesie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Paszczęki też będą? Mniut... A do czego zamawiasz maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Super że zmieniłeś koncepcję!!! Masz więcej zdjęć tego konkretnego egzemplarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 No i to mi się podoba. Te podmalówki to nie do końca tak jak mówisz. Bałtycki kamuflaż był po prostu inny. Maszyna którą robisz jest z 689 GvIAP z obwodu Kaliningradzkiego. Poszperam po plikach mam jakieś zdjęcia tej maszyny może nie za wiele ale coś tam jest na pewno no i oczywista sprawa, że się podzielę. http://s843.photobucket.com/user/haneto_yu/library/689%20GvIAP?sort=3&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 Masek już nie zamawiam, miały być do kamo konkursowego. Co do tych podmalówek, to na szybko przepisałem z opisu kalkomanii Begemota, ale teraz widzę, że trochę nadinterpretowałem Ja mam tylko tą fotkę, co wrzuciłem, jak ktoś ma więcej, to chętnie przygarnę. Dzięki za link, fajnie zbliżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Witam. Drobna aktualizacja. Z ciekawostek powiem, że oszklenie przydymiałem pędzlem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Witam. W HUD wkleiłem folię opalizującą przy pomocy sidoluxu. Folia kupiona przez kolegę na ebayu. Oprócz tego nic ciekawego się nie działo. Duperele w trakcie malowania i sklejania. Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikodem1 Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Super ja dopiero zaczynam się bawić z modelarstwem ale mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 teraz wyglada na co najmniej 48 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Malowanie w święta I trochę posuwakowane w fotoszopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Elegancko wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Przyznam że na początku mnie zatkało na szczęście doczytałem że to fotoszop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Kurdesz kokpit mnie powalił Nie mogę uwierzyć ,ze to 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi