Lipstein Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Na ostatnim zdjęciu jest coś jak dodatkowy panel, skrzynka, właśnie pod tą kwadratową szybką. Odzielny od reszty górnego panelu. Czy tylko ja to widzę? Jest jeszcze problem z fotelami: zestawowe oczywiści pięknie pasują w kabinie i po dodaniu kilku drobiazgów wyglądają tak: natomiast blaszka jest o 1-1,5mm za szeroka i fotele wraz z tymi bocznymi kratownicami nie mieszczą się w kokpicie, nawet jak się te kratownice odchudzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Jesli chodzi o ten panel,to rzeczywiście wygląda na to,że to dodatkowy element zachodzi na tą szybkę.......a tą blaszkę którą posiadasz,może skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 w blaszce są też boczne powierzchnie, więc zamiast skracania raczej bym ją zagiął w dół i miałbym od razu dodatkowe oświetlenie kabiny, oznaczone jako Doome Light (taki biały okrąg na rysunku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 Pastwiłem się wczoraj nad osłoną: Dzisiaj poprawię Extra Thinem, zobaczymy, jak wyjdzie, ale lepiej chyba już nie będzie... Teraz problemem będzie znalezienie dobrego zdjęcia, co było POD tą osłoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Tak po prawdzie to nie za wiele widać. Co tam siedzi to raczej wiedza tajemna jakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 Mikele, dzięki za podpowiedzi, ale chyba dam spokój z rozwiązaniem tej zagadki. Poprawiam i wygładzam żaluzję i do malowania. Widzę też, że na zachowanych egzemplarzach amerykańskich skos tych skrzydełek żaluzji jest bardzo podobny do tego, co sam wyrzeźbiłem z zestawowej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Ja mam jeszcze coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Tu ciekawy wątek i fajne zdjęcia: http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=260206&st=80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 wielkie dzięki za zdjęcia i link, przydadzą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Coś dłubię, ale od środy córeczka w domu i na razie stopka z warsztatami. Wyciąłem otwory i wkleiłem siatki wlotów powietrza do kadłuba: Pracowałem też nad odtworzeniem części odpowiadających za przeniesienie napędu na wirniki, najpierw wycinająć siatki w kadłubie i wykonując ścianki odgradzające silnik od reszty: a później prysnąłem wewnętrzne powierzchnie czarnym matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Dalsze postępy: dorobiłem z drutu brakujące uchwyty na ogonie i prysnąłem całość podkładem, coby wychwycić nierówności Pomalowałem też trochę drobnicy i wypróbowałem na kadłubie posiadany kolor - Humbrol 105 i chyba zakupię dedykowany kolor Model Mastera, bo to co w puszce nijak nie przystaje do rzeczywistego koloru z epoki... Może coś pokombinuję z mieszaniem kolorów. Najdziwniejsze jest to, że jak wcześniej malowałem na próbę drzwi, to kolor wydawał się być całkiem odpowiedni... Zacząłem też dłubać co nieco przy odtworzeniu przekładni śmigła: z dwóch kółek do czołgu Sherman wyrzezałem takie coś: a po nałożeniu szpachli wychodzi takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Może i mało finezyjnie, ale przez siatkę i tak niewiele będzie widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Konsekwentnie jadę dalej, coby nieliczni komentujący nie pomyśleli, że temat umarł: Przekładnia głównego wirnika po brudzingu Kadłub pomalowany kolorem Humbrol 117, bo po otwarciu puszki i wymieszaniu bardziej przypomniał 1712 Model Mastera, niż zamiennik 105 Humbrola Porównanie obu kolorów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Ale Ci to zgrabnie wychodzi... zazdroszcze. Przy okazji, zazdroszcze malowania Humbrolami. Zupelnie inne krycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Akrylami nie umiem... I nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Akrylami nie umiem... I nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Ale gwoli ścisłości, to ten kolor 105 krył tak se, że się tak wyrażę. Ciekawostka: mam puszkę Humbrola z 2000 roku bodajże, kolor aluminium. I dalej jest do użycia, kryje super. Stara receptura, obecnie te farby nie są już takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Czy niedostateczne krycie akryli wystarczy jako uzasadnienie pozwu rozwodowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 I gluty z aero, i za szybkie schnięcie, i odpadanie od powierzchni, i mycie czymś innym, niż od lat używałem... Dalej wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Super! Fajnie że dorobiłeś kratki i bebechy. Ja też unikam akryli jak mogę, ale olejów też nie lubię... Wydziergałeś też kratki z przodu więc będziesz musiał górną część silnika zrobić,tu jest fajna relacja i przykład jak to zrobić: No i gratuluję córki !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 dziękuję za gratulacje! Trochę w ostatnim tygodniu podziałałem przy tym modelu i doszedłem do wniosku, że pod siatkami zrobię tylko imitację przekładni i kilka przewodów "na niby" i kończę. Zwyczajnie weny nie mam... Podmalowałem tylni wirnik: i na razie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Lipstein, pieknie Ci to wychodzi. Tylko patrzec I podziwiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 A mi się wydaje, że zalałem obramowania tych bocznych kratek i nie wygląda to najlepiej... Cieszę się, że ktoś to jeszcze obserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 A mi się wydaje, że zalałem obramowania tych bocznych kratek i nie wygląda to najlepiej... Cieszę się, że ktoś to jeszcze obserwuje. I tu się z tobą zgodzę-też się zastanawiałem nad tym zalanym,może troszkę to skalpelem delikatnie ponacinać,tak żeby uzyskać równiutki rowek w koło i oszlifować naddatek farby....no i psiknąć jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi